Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (979)

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Pozor+++pozor+++ po završení celé antihororové ságy hrozí nepřipraveným divákům krystalicky čistá sugesce debility a nahlížení na ženské tvůrce, jako na surrealisticky pitomé bytosti. Stojím u děkovačky letošních anticen Zlaté maliny a děkuji spisovatelce Stephanie Meyer, scenáristce Mellisse Rosenberg (podle mě nemá vyšší IQ než někdejší pornoherec) a v neposlední řadě také režisérovi Bill Condonovi, jaký mě připravili nevídaný zážitek v podobě nového 3DDD rozměru. Za film jsem si totiž prošel třemi fázemi a všechny byly Debilní. První fáze (cca úvodních 30 min.) sestávala z debilních, a podotýkám vážně míněných dialogů, kdy co replika, tak to nevídaná perla. Druhou fázi (cca 45 min.) bych označil nejen za maximum debilum stupidum, ale také, jako za maximálně zmatenou. Dokonale jsem se ztratil v ději, nechápal jsem, o co jde, namátkou se, mimo jiné, na scénu dostavily zcela nefunkčně, nepochopitelně, a jak jinak, než zmateně, dvě amazonky, anebo se objevily prvky z "x-menů". Třetí fáze (posledních cca 30 min.) byla asi nejméně debilní, ale za to vrchol celého filmu. Avizovaná epická bitva Cullenovi versus Volturiovi, ke které se schylovalo, se v reálném ději neodehrála a byla jen budoucí vizí jedné z kladných ženských postav!!! Plátnem v té době sice létalo na tak korektní sérii množství utržených hlav, ale v podstatě to prachmizerný dojem nijak nevylepšilo. Poté následovala opět pro mě nepochopitelná rekapitulace a jakési připomenutí předchozích dílů, respektive vztahu Bella & Edward. Pak už následovaly vysvobozující závěrečné titulky a i ty byly opět zmatené. Objevily se v nich totiž tváře herců, kteří se v závěrečném dílu vůbec neobjevily. Obludný děj pak už jen dorazila nepovedená digitální animace (vlci + potomek s digitálním obličejem ústřední dvojky jménem Renesma). Ještě jednou tvůrcům díky za nevšední zážitek u filmu. Tohle jsme opravdu nečekali!!! Klady: série skončila + zajímavě nastajlovaná Maggie Grace+Dakota Fanning + MyAnna Buring + Casey Lebow + pěkný vizuál + utrhané hlavy se také počítají + zavolejte duo Friedberg & Seltzer, aby to ještě jednou zparodovali. Zápory: maximálně debilní + zmatený + smysl nedávající děj + zmatená režie + absurdně vystavěný scénář + příšerný námět + nejhorší herecké výkony všech (dob) zúčastněných bez výjimky v čele s Michaelem Sheenem + legračně zrychlený "upíří" pohyb Belly + Billy Burke jako otec, co v lese spustl a neholí se, respektive nemá čím se holit + nasupené a zlostné pohledy Kristen Stewart vyvolávající smích + svlečené tričko a trapná muskulatura Taylora Lautnera + amazonky + zvláštní paruka Nikki Reed +Jackson Rathbone + nepovedená a příliš okatá digitální animace vlků + pumy + Renesmy + porušování zásad pro upírské filmy + nefunkční doladění děje prvky z jiných filmů, respektive z jiných časových období + celé je to hovadina. Mé hodnocení: 0% ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější díl z celé série, kterému se dokonce daří vzbudit určitý druh nostalgie - vše zůstává při starém - plytký děj, hloupé dialogy, trashové scény a CGI bordel kam jen lidské oko dohlédne, ale tentokrát tvůrci příjemně překvapili nadhledem a snahou vykřesat z předlohy alespoň tu jednu akčnější scénu, kdy nezůstane ani jedno oko suché. Liché díly přeci jen z celé ságy kvalitativně vyčnívají. Pokud by tento díl měl zůstat v červených číslech, asi bych mu to za zlé neměl. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když už tu padají odpady z principu, tak i jedno vděčné maximum z podobných důvodů. Vítězná sága všech dívčích pokojíků se na samém konci vzepjala k filmu, kde neproběhne žádný wtf moment, kvůli kterému bych krabatil čelo nebo kroutil hlavou. Žádné vyznání nepadne na neúrodnou půdu. A kdo si počkal, ten se i dechberoucí bitvy dočkal. Druhý Rozbřesk mě sice zastihl připraveného na skvělé finále, ale nepřipraveného na to, že si mě Bill Condon za kamerou a Melissa Rosenberg nad scénářem budou svojí cestičkou vodit takhle snadno. Když finále stihne vystřídat snad všechny emoce, dostatečně vyčerpat potenciál ultramaniakálního Ara, udělat z Jacoba vtipnou a snesitelnou verzi sebe sama a v jedné chvíli i utrhnout fanouškům srdce, nemám obrany. Nejvyšší hodnocení pro nejlepší film ságy. A tak trochu natruc ve prospěch série, která má spoustu chyb, ale které se v její bezelstnosti budu vždycky zastávat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dva roky odhodlávání si pustit závěrečný díl této ságy. Nakonec jsem se k tomu odhodlal a dle mého nejlepší díl celé série. Seznámíme se s několika dalšími upíry a na závěr boj, který má menší zvrat. Na dvouhodinový snímek se toho moc neděje, ale přesto na úroveň, kterou Twilight v některých dílech měl, se jedná o úspěch a důstojné uzavření série .. 6/10 = 63% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • „Když hrajete nějaký čas stejnou roli, prostě vám dojdou nápady. Máte pocit, že jste na nic a už nevíte, co máte dělat," přiznal Robert Pattinson (Edward) u příležitosti závěru ságy a dodal: „Už nechci dělat filmy pro teenagery." (Sufferer)
  • Mackenzie Foy (Renesmee) povedala: „Chcela by som byť aj v skutočnom živote upír, pretože by som nespala a rodičia by ma tak už neposielali každý večer do postele." (Kacenka616)

Reklama

Reklama