Reklama

Reklama

Hrabě Monte Christo

(TV film)
  • Velká Británie The Count of Monte-Cristo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý námořník Edmont Dantes se krátce před svatbou s milovanou Mercedes stane obětí zákeřného plánu čtyř mužů a bez vysvětlení skončí ze dne na den v kobce pevnosti d'If daleko od snoubenky, otce i kariéry. Po čtrnácti letech se mu podaří uprchnout a dostat se k ohromnému jmění. Jako hrabě Monte Christo se pln touhy po pomstě vrací... (Filmhouse)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Můžu srovnat dvě slavné verze. A obě jistě budou mít své zastánce i kritiky. Pro mě vítězem zůstává ta s Jeanem Maraisem. Přeci jen se mi velmi líbila výpravnost a Jean Marais pro mě v roli zůstal charismatičtějším. Richard Chamberlain na mě občas s těmi bílými fousy působil jako Dracula, když shlížel shůry. Ani výprava mě příliš nepřesvědčila. Ale obecně je Hrabě Monte Christo jeden z nesmrtelných vynikajícně napsaných příběhů, které prostě nestárnou. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZASE TEN PREKLIATY ŽALÚDOK VYHRAL NAD STATOČNÝM SRDCOM." __ Chamberlainovi stačilo 100 minút na to, na čo Depardieu potreboval 4 tak dlhé filmy. Na jednej strane film nemá v podstate hluché miesta, na druhej strane mu ale chýba hĺbka a herci to odohrali tak leda-bolo. A už by to mohli prestať sústavne vysielať v telke. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebuďte príliš milosrdný, pane. Boh vám bude závidieť.“ Keby som mal vybrať jedinú knihu na svete, ktorá by mala prežiť koniec sveta a dožiť sa príletu dobrých mimozemšťanov, do najužšieho výberu by sa dostal Gróf Monte Christo. Dumasova kniha je geniálna. Obsahuje DESIATKY postáv, z nich KAŽDÁ má svoj príbeh a skôr či neskôr nám na KAŽDEJ začne záležať. To je kruté a skvelé zároveň, pretože dobro je vďaka tomu do nemalej miery svinské a zlu sa dá svojím spôsobom porozumieť. Takže nás paradoxne desí, ako hrôzostrašne vychádza tajomnému grófovi jeho detailne naplánovaná pomsta. Tá knižka je krásna a monumentálna. Dumas musel dušu zapredať diablovi, pretože tak dobre písať žiadny človek nemôže. Filmy a knižky o pomste vznikajú dodnes, ale ich matkou je práve Gróf Monte Christo (mnohé sa k nemu otvorene hlásia – SPÁČI). NIKTO (už z čisto logických dôvodov) NEMÔŽE napísať LEPŠÍ príbeh pomsty. Prepáčte za dlhý nefilmový úvod, ale ono to s filmovými adaptáciami tohto gigantického románu (a že ich je) súvisí. Ťažko povedať, ako snímku s Richardom Chamberlainom (tie jeho modré oči by ho museli prezradiť!) prijmú ne-čitatelia. Myslím si, že sa k nej budú trpezlivejšie správať skôr tí, ktorí knižku čítali a filmu mnohé odpustia. Kým „bežný divák“ bude znudene pozerať priemerný príbeh o pomste, znalec knižky sa bude tolerantne usmievať nad zjednodušenou zápletkou. Ale treba povedať, že ak musel scenárista vtesnať stovky strán do dvoch hodín, a to musel, urobil to asi tak dobre, ako sa tá masakra previesť dala. Všetko má logiku, miesto, motiváciu. Lenže napriek silnému hereckému obsadeniu (Pleasence, Curtis) a kvalitnej výprave, môže byť kvalitnou filmovou adaptáciou len 200-minútová verzia (narážam na rôzne televízne mini-série, ktoré som v čase písania týchto riadkov nevidel). Najviac mi prekážala stručnosť – gróf sa musí pomstiť minimálne štyrom ľuďom, no žiadny z nich nie je (vzhľadom na minutáž) dostatočne vykreslený a tak strávi na plátne 10 minút, čo je pre príbeh pomsty, kde zloduchov musíme poznať (iba tak ich môžeme dôveryhodne nenávidieť), zásadný problém. Ale ak to porovnáme s tým humusom, ktorý v roku 2002 vymočil Američan Kevin Reynolds, nie je to úplne beznádjené. DODATOK 2. 4. 2010: Videl som televíznu mini-sériu s Gérardom Depardieuom a nemám slov, napriek tomu pri tejto verzii ponechávam 60%, ale len čo budete mať možnosť vybrať si medzi Chamberlainom a Depardieuom, nerozmýšľajte. ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrabě. Charismatický Chamberlain a neméně perfektní hlas Miroslava Moravce. A když hlavní hrdina opakuje jména těch, kteří ho poslali do pevnosti IF, Caderus, Danglár, Mondego, Villfor, mám vždy husinu. A k tomu ještě ten uhrančivý pohled. Pomsta je sladká a Monte Christo si ji vychutnal až do konce. Bohužel konec nebyl až tak šťastný, protože Mercedes se k němu nevrátila. 85% ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Sice tenhlemistrovský kousek má trochu dál k předloze Dumasově, tak se mi moc a to že dost líbí. Věčně sebesama hledající Edmont Dantes, výborné dialogy a ten konec. Páni, to je moje gusto. Edmont nežije, zemřel dávno v pevnosti d'If. Hodně tomu pomáhá původní český dabing s Miroslavem Moravcem. "Mondego! Danglars! Caderouse! Vilfore!" ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Po smrti Abbého nechali dozorcovia jeho celu odomknutú a Dantés tak mohol z cely pokojne ujsť. (Jumar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno