Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 72 před Kristem nemělo Římské impérium přemožitele. Jeho moc se táhla široko daleko. Každá dobytá země znamenala přísun nových otroků do područí římských pánů. Spartakus, otrok, jemuž před očima zavraždili otce, měl odvahu se vzepřít mocným římským generálům i politikům a stal se vůdcem mohutného povstání otroků. Jeho boj za svobodu, jenž ohrozil celé Římské impérium, měl hluboký dopad na mnoho budoucích generací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic moc. Spartakus (bojovník, válečník, gladiátor = v té době statní a silní chlapíci) zde působí jako slaďouš hrající tak velkého klaďase bez výraznějšího svalstva, až se to začne protivit. Spartaka si prostě predstavuju jinak. Bylo to romantické (tradiční zápletka) a celkově průměrné. Viděl bych to na 2,5/5 ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Pro příštího Spartaka bych prosil více zákulisní politiky a více záběrů ze všemocného římského senátu, který byl pro mě tahounem filmu a nikoli samotné tažení Spartaka, které nevyvolalo vůbec žádné emoce (ať už díky nevýraznému Spartakovi či jeho otravné ženušce), neboť tak si většinou každý z nás představuje velkolepý Řím – plný intrik a planoucích proslovů senátorů. Jinak ale byla doba vystihnuta relativně přesně, škoda jen levné výpravy a slaboduchých záběrů na digitální Řím, ale je to holt záležitost televizní. Ale proč vám to povídám, když budete chtít něco komplexního, sofistikovaného a nesrovnatelně lepšího z úchvatného Říma, tak si přečtěte Quo Vadis od Sienkewicze. Tady se jen nechejte lehce unášet na Spartakově štítu proti proudu času a zavzpomínejte na dobu, ve které byste nechtěli žít ani náhodou. Pak si teprve uvědomíte současná pozitiva… ()

Reklama

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Kamenujte mě!!! Když to totiž srovnám s HBO spartakem, tak to má pár větších pozitiv. A sice herecké výkony, herecké obsazení samotné, mnohem lepší a racionálnější dialogy, boje se nezaměřují jen na pár hrdinů, na které se sice dalo koukat, ale 3 série ( u některých 4), to je až trochu moc. Upřímně řečeno ani jsem v to nedoufal. Nevím, kolik HBo seriálů vlastně mám nakoukaných ale vím, že jak v GoTu , tak i ve spartakovi svoje digitální loutky(komparzisty) vystavovali ve větším počtu maximálně tak z výšky Boeingu, popř. jedoucího pendolina. Nechci vyloženě tyhle aspekty u tohoto filmu chránit, nebyly nijak extra, ale v porovnání se skandálém, který se odehrával u seriálového Spartaka, sázíc pouze na vyšperkované digitální 300 boje s poutavým vývinem příběhu, u kterého jsem ovšem musel neskutečně trpět u stupidních rádoby melodramatických,kamenných tváří, jejichž příprava na role probíhala z 90% ve fitku. No vem to čert. Oba Spartakové měli pobavit jiným způsobem a oba u mne uspěli s tím rozdílem, že se tohoto filmu nechopil někdo zámožnější, který by tomu dodal ještě věrohodnější nádech, ať už jde o postavy, boje prostě aby se toho na obrazovce objevilo více. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno po druhé části, a pár finálních akčních scénách: No to by snad ani nebyla Hemerika, aby i v těch sebemenších okamžicích, ale i třeba vtom nejmenším náznaku nepřenesla svou brutalitu v plné své síle na filmové plátno. Tím se ale alespoň dobrý film bohužel neurobí..Ne prostě mi zde něco nesedělo, byl to v uvozovkách jen TV-film, chápu asi tedy byl v tom případě logicky i nižší rozpočet než u normálních filmů. I tak si ale myslím že to mohlo bejt i o něco lepší..Ale zaplaž panbůh alespoň zato, mohl to být klidně i odpad! Ale už k věci, v některých situacích na mě film působil dosti nevěrohodně, zmateně až přehnaně vyumělkovaně. Samotný děj, kamera, střih i některé akční scény byli špatné. Už jen co se týkalo, jak už tu někdo poznamenal samotných dialogů. Které přeci ve roce 71 resp. 73 nemohli bejt ani za píď takové. Na to si měli samotní tvůrci, v první řadě dát pozor, než něco takového vypustí do světa. Ale byli tam i jiné drobné nedostatky, za zmínku stojí už třeba samotné kulisy některých staveb, róby, zbraně i snaha o napodobení a alespoň částečné přiblížení tehdejší přírody se tu zrovna moc nevyvedla. Připadalo mi to jako když se to točilo někde u nás v Čechách, a to u nějakého rybníku. Samotný válečný zajatec Spartacus který po dva roky v revolučním povstáním, vybojovával jedno velké vítězství za druhým na Římským impériem (kterému v té době ještě daleko před prvním triumvirátem Caesar-Pompeius-Crassus a po Sullově smrti v období let 73-79 př. n. l. de-facto nikdo nevládl), se mi též svým zjevem a svým ztvárněním role nějak nezamlouval. Hezký napomádovaný klučík, a pár akčních scén, kterými se pyšní snad jen Amerika, no vážení přátelé to uznejte sami to není vše..? Po druhé už tedy radši ne. Jen marná snaha o natočení nového klasického příběhu a trochu se vyrovnání a přiblížení klasickému Kubrickovi Spartausovi který byl v tehdejší době co se týče některých scén i značně skandální. To však nevadilo. Tam jsem především oceňoval čistě chlapácký výkon charismatického Kirka Douglase, který působil přirozeněji. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Díly soui podle mě zcela nevyrovnané. U prvního jsem se bavil a u druhého sem se nudil. Hlavní hrdina je jako model z nějaké modní přehlídky, ale hraje celkem obstojně. krví se na Spartakovi šetřilo, což je škoda, protože při takovýhle řežích by si lidi aspoň kapku zasloužili. Nemluvě o tom, že krev netekla skoro ani z bodné rány mečem do ukřižovaného otroka... Dávám spíš slabší 3.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Keď Marcus Crassus (Angus Macfadyen) a Pompeius Magnus (George Calil) sú vyhlásení za spolukonzulov Rímskeho impéria, lenže Rím bol v tom čase ešte republikou a o impériu sa hovorilo až od čias Augusta po jeho vyhlásení za cisára. Crassus a Pompeius boli zvaní konzuli republiky. (Arsenal83)
  • Film sa nakrúcal v Bulharsku. (curunir)

Reklama

Reklama