Reklama

Reklama

Monstrum

(seriál)
Trailer 1
USA, (2022–2024), 9 h 53 min (Minutáž: 45–63 min)

Hrají:

Evan Peters, Richard Jenkins, Niecy Nash, Michael Learned, Molly Ringwald, Karen Malina White, Penelope Ann Miller, David Barrera, Shaun Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(11)

Obsahy(1)

Usvědčený zabiják Jeffrey Dahmer (Evan Peters) za víc než deset let zavraždil sedmnáct mladých kluků a mužů. Jak to, že tak dlouho dokázal unikat spravedlnosti? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (338)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Binge-watching možná není dvakrát zdravou činností, ta pravá seriálová pecka ovšem diváka jednoduše chytne a jen tak ho nepustí. To je právě i případ Příběhu Jeffreyho Dahmera. Tenhle nepříjemný portrét sériového vraha pochopitelně nezkousne každý, v průběhu sledování je ovšem snadné uvěřit tomu, že samotný materiál lepší péči dostat nemohl. Minimálně ohledně navození přesně těch pocitů, které už ze samotného převyprávění Dahmerových činů ihned u diváka naskočí. Příběh Jeffreyho Dahmera funguje nejen jako obdivuhodná a mrazivá charakterní studie, které i přes mrazivé výjevy a pocity nepříjemna nelze nepodlehnout. Jako seriál jde totiž o perfektně vystavěnou mozaiku, která navždy nastaví nepřekonatelnou špičku ledovce pro odvážlivce, kteří se jednou pokusí zpracovat Dahmerův příběh tak fantastickým způsobem.... více zde ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Takéto nechutné pocity a zimomriavky po celom tele som snáď ešte pri seriály v živote nemal. Pomalá a hnusná prehliadka zvrátenej mysle človeka čo spravil veci z ktorých sa vám kľudne môže zdvíhať žalúdok. Na to sa poriadne pripravte. Intenzívny maratón zvrátenosti natočený ale tak geniálne že ajtak neviete odtrhnúť oči od obrazu. Herectvo Petersa a Jenkinsa bolo prvotriedne. Oni sa na svoje postavy premenili a ani na chvíľu som si neuvedomil že sledujem len hercov. Príbeh Jeffreyho Dahmera je jednoznačne najkomplexnejšie spracovanie aké som o reálnych vrahoch kedy videl a s prehľadom sa v mojich očiach zaradilo medzi Seven alebo Mindhunter keď ide o atmosféru. Už len zvolená štruktúra rozprávania dokázala vytvoriť taký obraz o pozadí všetkého čo sa dialo že som miestami fakt nedýchal. Na to sa pri masových vrahoch často zabúda a zameriava sa hlavne na vraždy. Tu nie. Tu sa ide inak. Vo veľkom a do hĺbky. 10/10 ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Famózní herecký výkon jednoho z nejbrutálnějších vrahů/kanibalů/nekrofilů, co kráčel po této zemi. Jednání divák pozoruje s absolutní nechutí a otočeným žaludkem. Seriál si hraje s časovou osou, aby zvýšil dynamiku, ale za mě úplně zbytečně. Jednu hvězdu strhávám za nevěrohodné zobrazeni Dahmera jako mumlajícího dementa, přitom reálně to byl manipulátor barvitě se vyjadřující s IQ 145. Trochu škoda, že ho takto dodrbali. Plus konec a jeho otočení na víru bylo způsobeno serotoninovou a noradrenalinovou terapií, ne prozřením. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly absolutní nadšenost. Zbytek dílů upadl do absolutního stereotypu, bez nějakého napětí nebo jakýchkoliv emocí. Jediný díl, který vynikl byl s hluchým Tonym. Evan byl fajn "záporák", ale více mě nadchla představitelka neodbytné Glendy. Každopádně byl seriál natahovaný. 5 dílů by stačilo bohatě. Ještě lépe jen celovečerní film. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Seriál vykreslil Jeffreyho (Evan Peters) soud téměř dokonale, až na jeden malý detail, Jeffrey Dahmer vetšinou u soudu nenosil své brýle. V jednom rozhovoru uvedl, že je nenosil zámerně, protože nebyl schopný se podivát do tváří rodin svých obětí. (Takeshi666)
  • V epizodě sledujeme Jeffreyho Dahmera (Evan Peters) v době, kdy dostal práci jako flebotomista v Milwaukee Blood Plasma Center. V jedné scéně přinesl domů pytel krve k pití. Podle slov Jeffreyho Dahmera z nahrávek pro policejní úředníky se pokusil vypít lahvičku krve na střeše centra, ale nakonec ji vyplivl. (Takeshi666)
  • Podle vězeňských záznamů Jeffrey Dahmer (Evan Peters) ve vězení obdržel více jak 12 tisíc amerických dolarů od pisatelů z celého světa, včetně například Francie či Jihoafrické republiky. Jedna žena tvrdila, že ho chtěla učit o Ježíši, a proto mu poslala 350 dolarů a biblickou literaturu. Jiná žena poslala 50 dolarů, aby si Dahmer mohl koupit cigarety a jiné drobnosti. Nejvyšší dar obdržel z Londýna ve výši 5 920 dolarů. (Delock)

Související novinky

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

Netflix si připsal na konto nečekaný hit

30.03.2023

Kdybyste si měli tipnout nejsledovanější premiéru Netflixu v letošním roce a třetí nejlepší start v historii streamovací služby vůbec, pravděpodobně byste to neuhodli. Co víc, podobný úspěch nejspíš… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

Jeffrey Dahmer ovládl Netflix

09.10.2022

Před necelými třemi týdny na největší streamovací službě vyšla nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera. Její titulní postava, pro niž se označení „zloduch“ zdá jako zcela nedostačující,… (více)

Reklama

Reklama