Reklama

Reklama

Lazebník sibiřský

  • Rusko Sibirskij cirjulnik (více)

Obsahy(1)

1905: Matka píše svému synovi, který je kadetem na proslulé americké vojenské akademii ve West Pointu. Jak mu vypráví svůj příběh, odhaluje dlouho skrývané tajemství jeho narození. 1885: Mladá Američanka Jane Callahanová cestuje do Ruska. Během své cesty do tohoto nového světa sdílí kupé se skupinou mladých divokých kadetů. Mezi nimi je i Andrej Tolstoj, elegantní a vášnivý mladý muž. Jane zjistí, že oba sdílejí stejnou lásku k hudbě a kadet se do této krásné a nezvyklé cizinky bláznivě zamiluje. Na moskevském nádraží očekává Jane Douglas McCracken, excentrický vynálezce, který se snaží získat podporu velkovévody, aby mohl prodat Rusku svůj výtvor: obrovský stroj na kácení stromů. Aby dosáhl svého cíle, představuje McCracken Jane jako svou dceru. Její rolí je obměkčit úředníky a okouzlit všechny McCrackenovy potenciální zákazníky. Jane by se ráda znovu setkala s hezkým mladým kadetem Tolstým, a tak ho navštěvuje ve vojenské akademii. Tam je představena generálu Radlovovi, muži, kterého má na přání McCrackena svést. Jane brzy poněkud nemotorného Radlovova okouzlí. Ten požádá kadeta Tolstého, jehož city k Jane zcela ignoruje, aby ho doprovodil k McCrackenovi, kde hodlá požádat o Janinu ruku. Mladý muž, přemožen svými emocemi a láskou, nemůže při generálově návrhu déle tajit své vlastní city k Jane. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ruská milostná epika jak se sluší a patří, sladkobolná, plná nadhledu, absurdity, plná lidskosti. Pokud ji něco z mého pohledu kazí, pak snad jen příliš rozmáchlá Michalkovova režie, která se místy až příliš nechává unést šíří příběhu... ano a pak snad ještě až příliš "západní" hlas vypravěčky, který do jinak velmi přirozeného stylu vyprávění vnáší až mnoho zbytečné melodramatičnosti. Nicméně výkony Julie Ormond i Olega Menšikova jsou velkolepé, hudba překrásná, humorná místa neodolatelně ruská a celá ta lovestory sympaticky uvěřitelná. Naposledy jsem tak skvělý romantický film baštil, tuším, u Doktora Živaga. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších milostných příběhů, jaký jsem kdy viděl. Nádherná hudba, výprava, herecké výkony - tomu není co vytknout. Nadále je sice pro mně nejlepším Michalkovým filmem Oblomov, ale Lazebník Sibiřský mu notně šlape na paty. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Julia Ormond je nádherná vždy a všude, ale ve filmu s takovouto výpravou je přímo nezapomenutelná. Lazebník vypráví úžasný romantický příběh, který nemá snad žádnou chybu. Prostě kouzelné... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Já bohužel nemohu souhlasit s většinou, jelikož pro mě byl tento film pompézním zkamáním. Po předchozích Michalkovových filmech (hlavně Unaveni sluncem) jsem čekal NĚCO - a ono se to nedostavilo. Film je neúměrně rozvleklý, děj je plochý, postavy nevýrazné (i jindy excelentní Menšikov hraje jen takový průměr), zkrátka nic moc. Asi bych mu dal i 2 hvězdičky, ale to zklamání bylo tak velké, že jsem dal jen jednu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem nějakou tragédii nebo tak něco a ona je to vlastně opravdu vtipná romantická komedie (ke konci se to teda už trošku tragédí no ale stejně...) Velice mě pobavila scéna jak ten generál (prototyp Rusáka) sežere skleničku, no a o magorovi s plynovou maskou nemluvě. Herecké výkony pro mě neznámých herců jsou naprosto skvělé a asi až do smrti si budu pamatovat, že Mozart je velký skladatel. :-)))) ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Celkem silný film, ovšem vzhledem k pro mě neuvěřitelně nesympatické a nanejvýš nepříjemné hlavní hrdince, ho už nejspíš podruhé (no, vlastně potřetí) vidět nemusím (i když...ach jo, ještě uvidim). Jinak Menšikov naprosto úchvatný a konec filmu krásně smutný... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Přes jistou rozvleklost a přílišnou pompéznost je Michalkovův Lazebník krásným milostným příběhem. Menšikov i Ormondová podávají výborné výkony. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Je to pravda trochu prvoplánová výprava do širé duše ruského člověka, nicméně Michalkov není nějaký tuctový otrapa, ale jeden z nejlepších režisérů současnosti, takže svůj příběh pevně drží ve velmi střízlivé rovině, nesklouzává k přehnanému patosu a především s vkusem a inteligencí podává ústřední milostný příběh zběhlé Američanky a mladého ruského kadeta. Vynikající jsou také herecké výkony, Menšikov zde představuje něco úplně jiného, než v Unaveni sluncem, ale jde mu to stejně dobře, a Julia Ormondová je se svou tajnou zbraní :)) prostě k nakousnutí. P.S. Běh odsouzenců je asi nejsilnější scénou ve filmu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím všechny ty mafiánské praktiky rodiny Michalkovů, o kterých se poslední dobou tak mluví, musím uznat, že tenhle film je opravdu (navzdory všemu) bravurně natočen. Navíc zde, přes všechnu tu sladkobolnou romanťárnu, nastiňuje zašlou slávu carského (a silně frankofilního) Ruska, ktomu krása ruské tajgy, sympatičtí herci (Oleg Menšikov, Richard Harris) a je na světě film, který si vždycky vybavím, když přijde řeč na cokoliv z toho mála dobrého, co k nám z Ruska zavítalo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Takový ruský filmový epos. Nostalgické ohlédnutí za carskou Rusí, romanticky zobrazené. V popředí pak drama dvou rozdílných povah, dvou rozdílných pohledů na svět, drama o lásce, které si lidé nedovedou vážit. Rozmáchlé epické příběhy, které lidstvo miluje odnepaměti. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Průměrný (a hlavně rozvleklý) film velkého režiséra, nutno podotknout se skvělými herci.. nic víc, nic míň!! ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Po jiných Michalkových filmech je tohle jistě zklamání. Je to zkrátka film hoolywoodského ražení: vymakaný, výpravný, ale ne přehnaně hluboký. Není to ovšem zas taková hrůza. Vlastně mezi hoolywoodskými filmy je to rozhodně nadprůměrně hluboké. A každopádně působivé. Do Olega Menšikova jsem se přímo zamilovala. Hmm.. takový krásný, mladý a hlavně čestný hrdina, to se dnes už nevidí. Ach ... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi co na tento film řekl jeho režisér na otázku jestli si myslí, že Rusové budou po tomto filmu více pyšnější na svůj národ. On na to odpověděl, že i kdyby jeho film měl přesvědčit jen jediného člověka, tak je to úspěch, protože pak získá jeho film smysl.... a já myslím, že se mu to povedlo (( :: ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Velkolepá romance s nádechem komedie a na konci je to i celkem smutné. Skvělé jsou herecké výkony (hlavně Olega Menšikova), ale ve 2. polovině už jsem se u toho nudil a postava Julie Ormondové mi nehorázně vadila. Jinak lepší průměr. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Občas člověk nemá vůbec potuchy, na co se to hodlá dívat. Lazebník sibiřský, o němž jsem v době jeho vzniku někde něco četl, natočil Nikita Michalkov, což je nějaké jméno. Bohužel pro mě zatím jen jméno, jelikož jsem od něj ještě nic neviděl. Mám štěstí, že jsem začal s tak pěkným dílem. Trochu mě překvapilo rozporuplné hodnocení zde na databázi, protože i když možná objektivně krapet nadsadím, protože nemohu srovnat s další Michalkovou tvorbou, tak si myslím, že tenhle film objektivně vzato není pod 3*. Nejsem moc na filmy o osudových láskách, ale Lazebník si mě získal hlavně díky své první kouzelně humorné (nad)polovině. Musím ale přiznat, že jsem si po ní musel dát patnáctiminutovou přestávku. Lazebník není zas až tak strhující, abych zvládnul jeho 3 hodiny v kuse, ale body mu za to strhávat nebudu. Tentokrát ne. ()

Reklama

Reklama