Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak vás asi zasa radšej strčíme do tmy.“ Ak máte radi time travel, majte ich radi aj naďalej a ZVIERACEJ KAZAJKE sa vyhnite. Prehnane umelecký experiment svojského režiséra (v civile maliara!) a excentrických hercov (Brody, Knightley, Kristofferson). Snímke nemožno uprieť zvláštnu atmosféru a čudné nápady (úvod s dieťaťom). No to ešte automaticky nerobí dobrý film. Mňa snímka takmer vôbec neoslovila, ale minimálne za jedno pozretie stojí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Režisér se soustřeďoval na jednotlivé detaily, ovšem celek se mu tak dokonale poskládat nepovedlo. Technicky je film brilantní. Syrovost je z obrazu přímo cítit (tónování a filtry) a sentimentu tu skutečně příliš neuvidíme. Ovšem několik rozehraných témat ve výsledku nezapadne tak úplně dohromady a divák se neubrání pocitu, že čekal možná něco víc. Éterická a velmi tlumená hudba působí překvapivě silně a dotváří už tak velmi stísněnou atmosféru plnou strachu a samoty. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby tento film prinášal niečo nové, búral nejaké klišé alebo skomplikoval zápletku na hranicu zrozumiteľnosti, mal by možno šancu stať sa kultovým, prevratným alebo vysoko hodnoteným príslušníkom žánru, scifistickou verziou Preletu nad kukučím hniezdom, či mladším bratom Dvanástich opíc. Na druhej strane ho pred opačným osudom a pobytom v brakovom pekle zachránila práve jeho jednoduchosť, prirodzenosť a prijateľné množstvo použitých klišé. A tak sa pohybuje niekde v strede záujmu i kvality. Je to proste klasické, hoci príjemné sci-fi s tematikou cestovania v čase a uzavierania kruhu. Adrien Brody je ako stvorený na role melancholických, životom skúšaných mužov, ale Keira Knightley ma nijako extra nepresvedčila o svojich hereckých schopnostiach. Kamerové a strihové hrátky typu „blízky záber na mihalnice a horiacu cigaretu spoza ucha Keiry“ sa mi zdali zbytočné - neboli vo filme ani pravidlom ani spestrením. Tri hviezdičky plne zaslúžené, ale nič viac a nič menej. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Bohužel, k Svěrací kazajce musím být trochu přísný. Jde o zábavný, v jistém smyslu bezproblémový film, který ovšem ztrácí kredit kvůli originalitě (respektive neoriginalitě) zápletky. Cestování časem samotné by nevadilo, to je téma, které se snad ani vyčerpat nedá, škoda ale, že v tomto ohledu nejenom nepřinesl film nic nového, navíc narozdíl od většiny kolegů na logiku této problematiky nerezignoval hodně, ale rovnou úplně. Nikdo se nám tedy nesnaží vysvětlit, proč a jak vůbec cestuje Jack právě do roku 2007, jak je to s časoprostorovým přesunem jeho těla apod. Na druhou stranu, pokud nad tím nebudete více hloubat, pravděpodobně vám to příliš vadit nebude. Výborný výkon Brodyho vyvažuje nemastná (ač pěkná) Keira. Daniel Craig zbytečně připomíná postavu Brada Pitta z nejmenovaného filmu pana Gilliama. V kazajce Johna Mayburyho vám tedy možná bude docela příjemně, ale zážitek kalibru cestování časem raději nečekejte. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je něco na způsob dvanácti opic, scie kvalit filmu s B. Willisem to nedosahuje, ale mě se to velice líbilo. Adrien Brody se překonává a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, snad jen v pianistovi byl lepší a Keira Knightley sice nemá tolik prostoru, ale taky neni špatná. Příběh je bez větších chyb a nudné scény jsou skoro vymíceny a pointa celého filmu je výborná. lepší 4* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Podľa režiséra Johna Mayburyho mala byť milostná scéna medzi Jackom (Adrien Brody) a Jackie (Keira Knightley) pôvodne dlhšia, ale musela byť skrátená, pretože sa americkému testovaciemu publiku nepáčila pasáž, ktorá zahŕňala nahotu. (misterz)

Reklama

Reklama