Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason Bourne, bývalý zabiják CIA trpící ztrátou paměti, se domnívá, že se mu podařilo utéct před vlastní minulostí a se svou přítelkyní Marií si užívají klidu v jejich dočasném domově v zapadlé indické vesnici. Ale i tam jsou vystopováni. Jason s Marií místo kvapně opouštějí. Mezitím byli v Berlíně zavražděni dva agenti CIA a vše nasvědčuje tomu, že je zabil právě Bourne. Znovu se tak kolem něj začne stahovat smrtící smyčka a Jason se opět vydává na cestu. Je odhodlán vypátrat strůjce falešného obvinění a přitom postupně objevuje i svou ztracenou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 006)

pekas 

všechny recenze uživatele

Dvojka možná ještě lepší, než jednička. A to se zase tak často nestává. Jen těch automobilových honiček by mohli ubrat. ()

dreamflyer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi moc nelibil. Prvni dil pro me mel takovej naboj a zajimalo me jak to dopadne,ale tady mi porad tvurci hazeli sileny nesmysly a chyby do obliceje,ze jsem se u toho fakt nebavil.Kdyz to trochu prezenu,tak to na me pusobilo jak cobra11 a podobny serialy.Pro me osobne docela zklamani. pokud mate naladu na spionskej film radsi se kouknete na Agenta Bez Minulosti. ()

Toustovač 

všechny recenze uživatele

První díl mne velmi příjemně překvapil. To se ovšem nedá srovnat s tím, jak na mne zapůsobilo pokračování. Temnější, dramatičtější a celkově propracovanější. Skvělé postavy hrané skvělými herci. Pro mě jeden z nejlepších akčních filmů posledních let. ()

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem se trochu zděsil, že tohle pokračování bude spíš o akci než o atmosféře, ale s přibývajícími minutami se tato má obava naštěstí ukázala býti lichou. Značně se tu přitvrdilo - Bourne se tentokrát musí obejít bez své bond-girl a navíc ještě očistit své jméno. Jinak se z hlediska stavby děje a scénáře v podstatě nic nezměnilo, takže opět bez výhrad (viz můj komentář k jedničce). Ale režie, to je koncert. Paul Greengrass je génius a Letem číslo 93 to jen potvrdil. Dvojkou Bourna nastolil módu "roztřesené" kamery, která je od té doby dost používaná, ale neviděl jsem film, kde by byla použita dokonaleji než zde. Čímž ovšem nechci srážet režii Douga Limona. Vůbec se nedokážu rozhodnout, jestli mám raději jedničku, nebo dvojku. Ale celkem vzato je to jedno, hlavně že jsou to oba tak dokonalé filmy. Trojky se už nemůžu dočkat. ()

Ethano 

všechny recenze uživatele

Na Bourne Identity mi nejvíc vadily "efektní" automobilové honičky ve stylu Taxi nebo filmů s Belmondem. Tady to bylo přesně naopak - hned při prvním záběru jsem si vzpomněl na Ronina - ne, není to tak dokonalé, přesto je to velký pokrok. ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Po neúspešnom exile kdesi v Ázii sa Bourne opäť dostáva do kolotoča špionážnych akcií a s veľkou chladnokrvnosťou "rieši" svoje akcie. Platí tu to isté čo o jednotke: vynikajúci akčný thriller, ktorý nemá chybu. A to Mobyho sólo v titulkoch....paráda. A dám vám jednu radu: Pre dalším pokračovaním si oddýchnite, vyzeráte unavene. ()

imarvin 

všechny recenze uživatele

Agent bez minulosti je pro mě dokonalý napínák. U Bournova mýtu, už tomu tak bohužel není. Napětí se z první poloviny nějak vytrácí a tam, kde jsem v prvním díle zatajoval dech a fandil hrdinovy, tam jsem měl u druhého dílu pocit, že je to jen sprostý zabiják. Přesto má tento film něco, co mu spousta jiných může jen závidět. Autentičnost a dobrý příběh. Skvěle jsem se bavil i přes drobné nedostatky, které zmiňuji... Ale prostě to není na pět hvězdiček. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Pěkně, plynule navazuje na předchozí díl. Drží si stejnou úroveň, což není vždycky pravidlem u pokračování. Ještě se musím podívat na poslední díl trilogie. 1 a 2 mě rozhodně nezklamaly. Musím poznamenat, že film mi je sympatičtější, něž většina podobných dílek s agenty v hlavní roli. A to nejenom proto, že má všechno perfektně propracované, ale celkově působí srozumitelněji. Divák se dostanene do děje a film je po celou dobu napínavý, i když se tam zrovna nestřílí nebo nemlátí. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

Málokdy se vidí, aby druhý díl tak pěkně držel laťku tam, kde ji nechal díl první. A tady to funguje. Je to opět řádně nabušená a neuvěřitelně poutavá akce, která jde místy až na kost. Nepřijde vám hloupá ani nudná, humor tu nemá co dělat. Je to o Bournovi a přesně ten taky všechny zajímá. Garantuji vám, že na hodinky se za celou dobu podíváte možná tehdy, kdy se na ně bude ve filmu dívat Bourne a to jen proto, abyste si řekli, že takové si musíte taky pořídit. ()

HarveyDent 

všechny recenze uživatele

James Bond, Jason Bourne, Ethan Hunt : S politováním musím konstatovat, že můj oblíbenec Jimbo se v novém tisíciletí neujal, ale za to můžu s radostí oznámit, že Jason Bourne je nejlepším filmovým špiónem 21. století a Paul Greengrass je skvělý režisér, jehož akční scény ale i emocemi nacpané a poutavé dialogy mě dostaly. 90% ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Jednička byla skvělá a dvojka je ještě o něco lepší. Opět parádní akce a Matt Damon už asi bude navěky spojován s Jasonem Bournem, protože snad nikdy jsem neviděl aby někomu tak skvěle sedla role. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Stejně skvělý, jako první díl. Kameraman se vyznamenal a změna režiséra filmu prospěla, vzniklo zajímavě jiné i když trochu komplikovanější a zamotanější pokračování. Škoda, že hned na začátku umřela Franka Potente měl jsem ji rád. Karel Roden je standartně dobrý "rus". Doporučuji všem a těšme se na třetí díl. ()

Varangian 

všechny recenze uživatele

Druhý díl už si jde z hlediska předlohy zcela vlastní cestou, ale to nic nemění na tom, že se jedná o skvělý špionážní thriller s "klasickým" východním zloduchem Karlem Rodenem. ()

yaqwsx 

všechny recenze uživatele

Mé srdce pukalo radostí - bezchybné pokračování předchozího dílu. Méně akce, více drama - přesně dle mého gusta. Vše opravdu dobré z předchozího filmu zůstalo (kamera, napětí, úžasné kaskadérské scény), to dobré se změnilo v opravdu dobré (dějaová linka je stále propletenější a propletenější). Film je na 4,5 hvězdičky - ale dám 4 za absenci nějaké té kočky a dle mě zbytečnou scénu s Landyovou na konci - dle mě pokazila celkovou atmosféru a dojem z filmu. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Tak a mám to za sebov, po včerajšej jedničke prišla Bourne Supermacy, ktorá sa mi zdá trochu slabšia. Kamera bola viac roztrasená, automobilové naháňačky trochu dlhé, ale premakané, akcia a súboje v začiatku filmu boli výborné. Matt Damon skvelý ak vždy. Pre mňa je to vlastne smutný film o nezmyselnosti práce agentov, prvý film (séria) v kororom je vidno achylovu pätu ich práce - zabíjať ľudí s rodinami a deťmi - Nie nemenné terče, ktoré ide ľahúčko a po tichu odstrániť. ()

Týnidlo 

všechny recenze uživatele

Druhá dávka Bourna stále drží krok s "jedničkou". Dynamika přetéká a bublá a všechno náramně graduje a mé srdce se raduje:)! Opět.. konec není nijak zvlášť trapný ani sladký jako cumel. Přirozeně vyplývá a my se jen (né tiše, ale..) nahlas radujeme z krásně promyšleného a propracovaného děje. JO! ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Stejně dobrý jako agent bez minulosti, ale zase se jedná o takovou jednorázovku.. Takže hodnotím stejně jako jsem hodnotil jedničku ()

Viper86-V1 

všechny recenze uživatele

Naprosto, ale naprosto vyrovnaná (a schválně, kolik takových znáte :) trilogie prvotřídní kvality. Zabijácké tempo, úžasné lokace z celého světa, dokonalá realistická forma. Série z přehledem nakopávající zadnici konkurenční Cruisově popcornovce Mission: Impossible a zároveň drsná inspirace pro poslední Bondovky, bez níž by by byl agent 007 stále tak naivně pohádkový (Connery, Moore), případně ještě hůř nudný a sterilní (Dalton, Brosnan). Žrádlo! :) ()

Syna.1990 

všechny recenze uživatele

A pozor!!! Pokračování Bourna .. Opět jsem tento film podceňoval a opět jsem se vůbec netrefil. Zhlédl jsem znovu nadprůměrný akční film, který za to vážně stojí a od začátku do konce jsem byl v očekávání co bude dál. Matt Damon opět super a Karl Urban výborně zahraná vedlejší role. Co se týká mě, tak film by klidně mohl stát za "prd", protože na konci opět zahrála vynikající písnička, která prostě k Bournovi patří a celý film nádherně ukončila. Dávám 85%. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Já nevím no. Nepřihlížím na hodnocení jen kvůli prvnímu dílu? Mám z toho pocit jako v puse po celovečerním spánku. Musím si vyčistit zuby, abych o tom mohl napsat....a nic. Dech super film už tak ne. ()

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Greengrassův neuvěřitelný špión

Greengrassův neuvěřitelný špión

30.07.2014

Paul Greengrass je sice známý především díky Bourneově mýtu a Bourneově ultimátu, jeho specialitou jsou ale dramata podle skutečných událostí. Krvavá neděle, Let číslo 93 nebo Kapitán Phillips patří… (více)

Další Ludlumovka na obzoru

Další Ludlumovka na obzoru

15.02.2014

Spisovatel Robert Ludlum má na kontě skoro 30 převážně špionážních románů. A jelikož se 3 z nich nedávno proměnily v úspěšné filmy, studio Universal zaměřilo další z jeho výtvorů. Po Agentu bez… (více)

Reklama

Reklama