Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mého docela podceňovaná sci-fi, která sice nepřináší nic světoborného, ale přichází s přímočarým schématem - po velmi krátkém úvodu je jasné, že poslání mise jde rychle stranou, a že se tady bude bojovat o holé přežití a mnohdy nevyhnutelně umírat. V "Rudé planetě" se navíc sešla sympatická sestava herců, kteří každý předvedli to svoje a někteří z nich dokonce něco navíc - nejen Val Kilmer, ale i Carrie-Anne Moss..."Rudou planetu" slupnete jako malinu a ani vás nebude tlačit v žaludku. Příjemný, oddychový film bez přehnaných očekávání, která nechce a ani nemůže naplnit. ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Pár skutečně dobrých nápadů a celkově dobře zvládnutý obraz technologie v blízké budoucnosti. Co se tak jako příběhu týče, není to sice asi žádná perla, ale rozhodně neurazí a místy i zaujme. V poslední části mi přijde celkem vtipné zacházení s tím ruským vehiklem. Krásný je konec kdy trinity povídá - musím lépe poznat údržbáře. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Na duchovnom živote nie je nič ľahké. Je to ešte komplikovanejšie, ako byť inteligentný.“ Nedám tomu 3*. 2* sú tak akurát. Na jednej strane je fajn, že sa to (na rozdiel od o 20 miliónov drahšej) Misie na Mars (ktorá letela do kín v rovnakom roku) na nič nehrá a je to „len“ survival o postupne sa zmenšujúcom počte hrdinov, ale v konečnom efekte žiadny z daných marťanských filmov neokupuje moje srdce. Misia na Mars ma každopádne bavila predsa len o  hviezdu viac. Mala vyladenejší kasting, boli na nej viac vidieť investované prachy a scenár bol bláznivejší a teda zábavnejší. U Červenej planéty budete kvôli extra monotónnemu deju miestami premýšľať, či vôbec mali scenár, alebo sa skôr v ten-ktorý deň natáčania ráno porozhliadli okolo seba aké majú kulisy a improvizovali. Val Kilmer (odfarbený) je tu veľmi zlý, ale nebojte sa, to aj Benjamin Bratt, budúci Mentalista Simon Baker a Tom Sizemore. Netuším, akej múdrej hlave napadlo postaviť do čela 80-miliónového sci-fi dvoch tak problematických hercov, ako Kilmer a Sizemore, ale v praxi to presne podľa toho aj dopadlo: herci sa zjavne nemuseli, odmietali spolu natáčať, čo bol problém najmä pri spoločných scénach, takže sa natáčalo veľakrát oddelene (čo je pri spoločných scénach fakt záhul) a potom sa to strihalo, aby si divák nič nevšimol. Je to zvláštne, ak uvážime, že len 5 rokov predtým sa stretli v tíme Roberta De Nira v legendárnom Neľútostnom súboji, kde však zjavne obaja cítili rešpekt voči osobe režiséra a tak nebllbli a nedovoľovali si to, čo neskôr pod taktovkou Antonyho Hoffmana. Z hercov v pozitívnom duchu zaujme len Carrie Anne-Moss (ktorá bola vtedy v móde vďaka Matrixom). Je však na plátne málo a na konci k nej nepochopiteľne našraubovaný romantický motív, ktorý sa tam vôbec nehodí, keďže predtým o chémii medzi ňou a Kilmerom padli max. tri vety). Od veci síce nie je ani charizmatický Terence Stamp, ten však dopláca na upotené filozofické reči, ktoré nedokáže dostatočne dobre predať. Zaskočilo ma, ako matne film po vizuálnej stránke vyzerá (ak nerátame fajn interiér i exteriér vesmírnej lode a nie zle vymyslené skafandre). ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím, že je natočen nový sci-fi film, tak moje srdce zaplesá, po jejich zhlédnutí však obvykle nadšení rychle opadne. A tenhle film je důkazem, ža kvalitních sci-fíků se točí opravdu žalostně málo. Triky sice vypadají alespoň trochu k světu (což by už dnes měl být standart), herci se také docela snaží, ale se scénářem a režisérem tyto dvě věci nic udělat nemohou. Musím ale vyzdvyhnout výbornou hudbu, které je až škoda pro takovýto film. Jinak ale slovy Vala Kilmera: "Fuck this movie". ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Po havárii na kosmické lodi se velitelce Kate Bowmanové (Carrie-Anne Moss) podaří opět "obnovit umělou gravitaci" spuštěním otáčejících se prstenců ve střední části a všechny vznášející se předměty spadnou zpět na podlahu. Takto vytvářená gravitace funguje však na "odstředivém principu", kterážto působí pouze na předměty, jež se přímo dotýkají podlahy, tj. na vnitřní straně prstenců, kdy tyto předměty jsou k ní přitlačovány, tudíž na volně vznášející věci by nemohla mít absolutně žádný vliv. (Lasskoun)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama