Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Celé mi to přijde jako mainstreamová sci-fi patlanina pro tupé (Američany). Snad každý, kdo má alespoň středoškolské znalosti fyziky, musí co chvíli vidět nějakou šílenou logickou botu. Když jsem film náhodou pustil asi v polovině a viděl, jak si astronauti v čele s Val Kilmerem dělají na povrchu Marsu táborák, opravdu jsem nevěřil vlastním očím. Nicméně efekty ujdou a zmíněný Kilmer tvoří s Carrie-Anne Moss celkem koukatelné duo :-). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Opravdu bylo potřeba na Mars házet robota? To to prostě nemohli udělat s nějaký mimozemšťanem? A není to celé vlastně jen romance o dvojici, která se k sobě absolutně nehodí? Nebýt té sexy scény na začátku, tak mě tenhle film ani nechytne, ale Carrie-Anne na to rozhodně měla. Tenhle film ne. Srovnání s takovým "Marťanem" si ani nezaslouží. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Politicky korektní posádka, plno technických nesmyslů, stupidní nechtěně vtipné dialogy a robot s rozbitým FOF (Friend or Foe) zařízením kdovíproč nasazený do mise (no asi proto, aby bylo v prvních třech čtvrtinách o čem točit). A kyslík našli i tvůrci seriálu Chlapci a chlapi, jaktože ne celá NASA se svým vybavením? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je to prúser, nedá sa nič robiť, ale svojim spôsobom aj guilty pleasure. Teda ako pre koho. Pre ortodoxných milovníkov vesmírnych sci-fi môže ísť o celkom príjemne strávené takmer dve hodinky, kde občas síce nebudete veriť vlastným očiam, sem tam je ale atmoška príjemne hustá, to keď sa tvrocovia sústredia viac na survival líniu a netrepú sem zbytočné béčkové artefakty a najmä prvoplánovo vyznievajúce filozofovanie. A toho nešťastného robota. 50%, ale že by Misia na Mars bola lepšia, to sa asi stopercentne tvrdiť nedá. Radšej ale pozrite staré marťanské fláky z 50-60 rokov, to je aspoň zábava od začiatku do konca. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se podívat na epizodu Top Gearu s novými moderátory, který jsem doteď neviděl, ale z rodinných důvodů jsem musel přepnout kanál. Pro subžánr vesmírného sci-fi mám docela slabost (seriály jsem ovšem přejeden, přestože jsem se díval většinou nepravidelně) a ze začátku to vypadalo jako celkem fajn béčko. Herci nejsou nejnižší liga, ale Carrie-Anne Moss má přeci jen na víc. Space sci-fi s lidským pohledem a bez výraznější akce moc nemáme (Ztraceni ve vesmíru beru jako pohádku pro děti). To ostatní je bohužel pořádný pád na držku. Jde vlastně jen o bloudění na rudé planetě, popř. některé scény se odehrávají na vesmírné lodi. Výraznější scénář prakticky neexistuje, vše se děje čistě náhodou a vůbec nic nedává pořádný smysl. Postavy po nějaké době už nemají co říct a jejich osud mi byl putna. Ani robot zabiják AMEE tu prázdnotu nevyvrátí. Nedivím se, že NASA ten film zkritizovala (mně trochu vrtala hlavou ta fotosyntéza, ale nic z ostatního na planetě jsem nebral vážně), čímž se stal jedním z těch 'slavnějších' propadáků, rozhodně však zasloužených. Druhou finanční katastrofu o Marsu z roku 2000 jsem sice neviděl, ale pokud něco na podobné téma můžu doporučit, tak loňský Martian s Mattem Damonem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Vetšina scén na Marsu se natáčela v lokacích Wadi Rum v Jordánsku. Dále se natáčelo v Austrálii. Točilo se se od 30. srpna do 24. prosince 1999. (Pumiiix)
  • Pettengillovo (Simon Baker) jméno je pravděpodobně inspirováno astronomem Gordonem Pettengillem, který udělal mnoho významných pozorování planety Merkur. (Beer Ceps)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama