Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::: Pokud je ten George Jung opravdu takový, jak ho ztvárnil Johnny Depp, pak musím říci toto: Normálně je mi toho George Junga líto ! Pusťte ho ! Už si odpykal dost ! Vždyť je to dobrý člověk s dobrým a laskavým srdcem ! Johny Depp byl úchvatný ! Teď mohu opravdu s klidným svědomím říci, že je to asi nejtalentovanější herec současnosti !!!! Je mi do pláče......ten konec mne dojal......celý film mne dojal....Ted Demme se pro tento film narodil......já to vím.......opravdu mne ten film dojal, tak jak už dlouho nic....... Jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Geniální práce !!!!! ::::::::::::::::::::::::: ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na filmu je nejzajímavější asi ta aura toho, že samotnej režisér se pár měsíců po premiéře předávkoval kokainem a umřel. Jinak nic moc. Příběh je vyprávěnej strašně zkratkovitě a zmateně a pořád se tam objevujou nový a nový postavy, aby bez vysvětlení zase někam zmizely. Hodně postav se mi navíc pletlo mezi sebou. Od chvíle, co se film dostal někam do roku 1980, jsem se v tom už úplně ztratil. Konec o tom, jak se hlavní postava jakoby napraví a chce se starat o dceru a píše nějaký dojemný dopisy otci, mě už vyloženě nudil. Feťácký filmy mám jinak docela rád, ale tohle mě nebavilo. Od filmu, co má 83%, jsem čekal rozhodně víc. ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Johnny Depp a Ray Liotta jsou parádní, Penélope Cruz je naopak děsně otravná. Místy trošku nezvládnuté tempo příběhu, ale jinak celkem poučná podívaná o skutečném králi kokainu, kdepak Tony Montana, ten by našemu Georgi Jungovi nejspíš rád řekl svoje "Svět je tvůj, tak si ber," smůla že když si George začal brát, bylo už obvykle dost pozdě. Mimochodem režisér Ted Demme umřel rok po premiéře na infarkt po té co se trošku narval kokainem a šel hrát baseball. Smůla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JMENUJU SE GEORGE JUNG, FEDERÁLNÍ VĚZEŇ ČÍSLO 19225004 … A NIKDY JSEM NECHTĚL BEJT CHUDEJ“....... /// ,,Magico“. Muž, kterej má sen. Muž na vzestupu. Vzít nic a stvořit něco … všechno, co jste chtěli vědět o distribuci (asi teda…). Počátky budování impéria, vzestup a pád. Příběh, kterej psal sám život. A ten život nebyla nuda (teda do tý doby, než dostal těch 60let). Perfektní životopis a zajímavej pohled do prostředí, kam se (zřejmě) nikdy nepodívám. Hold Amíci říkaj ,,Blow“, my zase PIKO /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,BLOW: How a Small-Town Boy Made $100 Million with the Medellin Cocaine Cartel and Lost It All“, kterou napsal v roce 1993 Bruce Porter, číst nebudu. 2.) Jmenuju se Gerge Jung a ve 2015 vám znova nakopu prdel! 3.) Thx za titule ,,dragon-_-“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Johnnyho jsem nemohla vážně skoro poznat, blondýn s kokainem měl za tu chvilku, co byl na svobodě, tolik zážitků, co se nepodaří snad stovce lidí za celej život. Píše se rok 2015 a tam říkají, že ho v tomto roce pustí. Takže Georgi vítej a už na starý kolena neblázni. Byla o tobě napsaná kniha, zfilmovaný jsi byl super hvězdou, možná, že nějaký ten dolárek z toho máš, to já nevím a jestli jo, tak jsi měl dost času promyslet si, jak s nimi parádně naložit a na kokain už dlabej. A Penelópe s Frankou to svými postavičkami doplňovaly s umem jim vlastní. Ray jako táta svou rolí docela překvapil a nedalo se s ním nesympatizovat, jak byl v určitých momentech dojemný. Velmi dobrý biografický počin. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Když je George Jung (Johnny Depp) u soudu a přesvědčuje soudkyni, že je nevinný, tak slova, která říká na svou obranu, jsou úryvky z písní "It Ain't Me Babe" Boba Dylana a "Pretty Boy Floyd" Woodyho Guthrieho. (HappySmile)
  • Jedná se o první anglicky mluvený film pro Franku Potente. (ČSFD)
  • Dle audio komentáře režiséra je kazeta, kterou George Jung (Johnny Depp) na konci filmu zanechá svému otci, doslovným přepisem kazety, kterou za podobných okolností nahrál skutečný George Jung. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama