Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Můžete si o tom myslet co chcete, ale tohle byla jedna z mých prvních VHS, kterou jsem dostal za vysvědčení v deváté třídě. I teď s odstupem let se na to mile rád podívám a ...je tam zřejmě moc nostalgie. I přes to, že je to čirý a naprosto do očí bijící pasvil a původce všech teenage kuch hororů, nemůžu mu odepřít, že mě ve čtrnácti pobavil. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

V 90. rokoch si na pár rokov ukradol pozornosť stredoškolákov scenárista Kevin Williamson. Vypustil do sveta trojboj Vřískot, Tajemství loňského léta a Fakulta. Z uvedenej trojice je po všetkých stránkach najslabšie práve Tajemství loňského léta. To však nezabránilo tomu, aby sa základná zápletka zaryla silno do mysli divákov. Vďaka tomu sa stala základným stavebným kameňom niečo oveľa lepšieho a zábavnejšieho, a to Scary Movie: Děsnej biják. Z dnešného pohľadu môžem oceniť jedine tak účasť Sarah Michelle Gellar aka Buffy, ktorá po 60 minútach vytasila nadupaný výstrih. Freddie Prinze Jr. tu zažil vrchol svojej kariéry, pretože tu spomínanú Buffy dokázal zbaliť a následne dotiahnuť k oltáru. Jennifer Love Hewitt dokázala zúročiť nízku hladinu podkožného tuku ešte vo filme Před svatbou ne! Ryan Phillippe, drsňák v štýle 'N Sync, dokázal zažiť svojich 5 minút slávy v rámci filmu Velmi nebezpečné známosti. Už len dodám, že kostým tunajšieho zabijáka bol naozaj stupídnou voľbou. Všetci sa potia v tričku a on si chodí v niečom, v čom musel už behom prvej dennej vraždy zomrieť na dehydratáciu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodně solidní zástupce žánru, i když dneska by to dopadlo asi o poznání hůře. Ale v sedmadevadesátém to valilo a na VHSkách bylo tohle po Vřískotu druhé dítko toho času zázračného scénáristy Kevina Williamsona (i když ho napsal dřív) horkým zbožím. Myslím, že zcela oprávněně! Děj netřeba rozebírat. Kdosi v gumovém rybářském plášti se prochází v noci po silnici, stane se nehoda s tím, že si dva páry odnesou tajemství do hrobu. Rok poté dojde psaní, ústřední čtyřka se vzájemně (a krapet hloupě) obviňuje a mění postoje. Mstitel s velkým ocelovým hákem má napilno, divákovo oko občas sjede na bujné dekolty dvojice vřískajících princezen, hudba burácí a atmosféra je celkově fajn. Finále na lodi bohužel slabší. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nepriniesol vôbec, ale vôbec nič nového iba sa zviezol na sláve Vreskotu a spolu odštartovali túto vlnu tzv. neskorších hororov, ktoré sa držia hore určitých aspektov. To, že neprinieslo nič nové potvrdzujú aj jednotlivé vraždy, ktoré sú jednoduché, otrepané a bez akejkoľvek originality... žeby došli nápady ako majú teenageri zomierať?(aspoň, že séria Final Destination nám niečo také priniesla) Jediné čo nám prinieslo bolo nový objav čo sa týka vrieskajúcej obete. Po korunovanej kráľovnej hororu Jamie Lee Curtis a po novodobej Neve Campbell, ktorá sa ako Sidney Prescottová považovala za druhú Curtisovú, prichádza Jennifer Love Hewitt ako postava Julie James, ktorá celý film vygradovala svojím úžasným vreskotom a výkrikmi. Kto videl musí uznat, že to bolo naozaj niečo. Celá recenzia: TU ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Naneštěstí se celý děj začne v druhé polovině rozpadat kvůli nelogičnostem a hloupému chování postav, ale přesto má tenhle film jakési velké kouzlo let devadesátých a hlavně neskutečně sympatické obsazení postav, takové horory dneska už skoro neexistují. Jennifer přímo exceluje, a Sarah, Ryan a do jisté míry i Freddie zdatně sekundují, navíc Williamson stále tehdy ještě dokázal tahat z rukávu různé příběhové esa. Nakonec ale spíše lepší tři, no, škoda, že nedokázal podat to finále trochu výraznější. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • V románu nenalezne Julie v kufru svého auta mrtvolu a Heleně nikdo neostříhá její vlasy. (Stocki)
  • Pri finálnej konfrontácii na lodi Ray (Freddie Prinze Jr.) padne do vody, zachytí sa o sieť a vyšplhá sa naspäť na loď kompletne suchý. (tXtX)
  • V knihe veľmi často vystupujú rodičia všetkých štyroch zúčastnených. Vo filme však dostala krátky priestor iba matka Julie. (tXtX)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama