Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

Torision 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak tohle je úplně první natočenej slasher, na kterej ostatní jen navazovali. Čili je to něco jako Prcičky mezi teenage komediema. Průkopník. Kult. OK, bral jsem to tak. Začnu ale negativníma věcma. První je absence strachu a napětí, režisér se o to pokouší, ale aspoň u mě marně - nenašel jsem tu jedinou scénu, kdy bych až nedejchal nebo byl vypjatej, že by mi tekl po čele pot. Další minus jsou herci. Přehrávají a ve spojení s často dost plytkejma dialogama působěj někdy až trapně. Až na Phillipeho, ten působí trapně celou dobu. Má asi 50 kilo a na xichtu mejkap, ale hraje takovýho ultra hardcore tvrďáka, před kterým maj všichni nachcáno v kalhotách. Co se týče kladnejch vlastností filmu, musím ocenit celkovou nadvěcnost. Taky se mi líbilo tempo filmu - aspoň mě rychle utekl - a taky jsem se u něj nenudil. Na pokračování se ale necejtim, protože nevěřim, že si to to dobrý s sebou vzalo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumernej film snad ve vsech ohledech. Zabijak nema zadny charisma. Zabijeni nijak krvavy neni, i kdyz priznavam, ze nabrat nekoho na hak a nest ho jak nakup je fajn. Opet tu je banda skolaku, kde se narozdil od jinejch podobnejch filmu ani hlavni predstavitelky nesliknou. Vsichni pekne rvou a to je tak vse. Nicim vyjimecnej, ale docela zabavnej film. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Hush ,2. Summer Breeze ,3. D.U.I. ,4. Kid ,5. This Ain't the Summer of Love ,6. Losin' It ,7. Hey Bulldog ,8. My Baby's Got the Strangest Ways ,9. Waterfall ,10. Clumsy ,11. One Hundred Days ,12. Great Life ,13. 2 Wicky ,14. Don't Mean Anything ,15. Proud , ()

meave 

všechny recenze uživatele

Vcelku nuda. Postavy sú prvoplánové – krásavica, nadutý pracháč, skromný citlivý chudák a múdra pragmatička. Boli zlí – prišla pomsta. Veľa zbytočných obetí na úkor skutočného napätia, a tá chôdza rybára – chodí ako keby trpel rigor mortis – pri ktorom sa ani netrpí. Ja som občas trpela. Jediný, kto ma zaujal bola Anne Heche. ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Můžete si o tom myslet co chcete, ale tohle byla jedna z mých prvních VHS, kterou jsem dostal za vysvědčení v deváté třídě. I teď s odstupem let se na to mile rád podívám a ...je tam zřejmě moc nostalgie. I přes to, že je to čirý a naprosto do očí bijící pasvil a původce všech teenage kuch hororů, nemůžu mu odepřít, že mě ve čtrnácti pobavil. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • Film je inspirován stejnojmenným románem, který vyšel knižně v říjnu roku 1973 a napsala ho americká spisovatelka Lois Duncanová. (Stocki)
  • Keď Helen (Sarah Michelle Gellar) nájde vo svojej izbe nápis na zrkadle "SOON", udrie doň rukou. V každom zábere je však zrkadlo rozbité inač. (tXtX)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama