Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (423)

woody 

všechny recenze uživatele

15. bondovka -Tak já to řeknu hned a naplno. Po prvním Bondovi, nudném Bondovi a vtipném Bondovi přišel nejlepší Bond. Ano je to tak. Ti co mě znají vědí, že na Daltona nedám dopustit. Má charizma, hlášky, nepostrádá klid, ale i jistou zranitelnost. Přesto však stále působí drsně a tvrdě. Bůhvíjak by vypadal Brosnan, kdyby nebylo Daltona. On je pro mě spíše takovým pokračovatelem. A to je jen dobře. Dalton i přesně vystihl Bondovu osobnost a to mi nikdo nevyvrátí. No a teď k ději. Dalton měl nevýhodu na slabé příběhy. Možná pokud by dostal více propracované než jen vyloženě efektní akčňáky mohl tu být dýl než dva příběhy. Dech života nabízí Bratislavu. Tatry u rakouských hranic, ruské speciální jednotky a přeříznutou Ladu (nejsem sprostý, Bondgirl se jmenuje Kara). Potěší návrat Aston Martin V8 (IMHO nejluxusnější a nejpěknější Jamesovo vozítko). John Glen sice postrádal špionážní cit předešlých režisérů, ale zase přesně držel Broccoliovského hesla "Dopřejte divákům nejlepší akci. Od toho tu ty rozpočty jsou." A Glen to skutečně zvládal na výbornou jak dokazují scény v Afghánistánu. Ale se záporáky je to slabý. Válečný nadšenec a ruský floutek. Pche. Ti Bonda nemůžou ani postrašit :-) Vše zachraňuje bloňďáček Nekros a jeho průlet vzduchem bez boty ;-) A song? No jsem rád, že už jsem o norské A-ha potom už vůbec neslyšel. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bonda - Daltona mám sice ještě radši v pětihvězdičkovém Povolení zabíjet, ale to nic nemění na tom, že Dech života je dost povedená věc! Hodně dělá především Dalton osobně - ten chlap je prostě sympaťák. Vtipy sice vzaly za své (pár fórů tady je, ale víceméně jen k pousmání), zato napětí a vcelku živě podanou akci tu máme od začátku do konce, a hudba, kterou John Barry pro tenhle díl složil, je jedna z mých nejoblíbenějších. Filmaře bych chtěl pochválit za pečlivost, s jakou přeměnili Vídeň na Bratislavu. Slovenské nápisy všude, kam se podíváte, lidé mluví slovenštinou, která se ozývá z rádia i televize... pěkné. Moje nejoblíbenější část je stejně ale ta závěrečná afghánská. Že by odtud opisoval Rambo 3 natočený o rok později? ()

Reklama

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Perfektní bondovka s mým nejoblíbenějším představitelem Timothy Daltonen, plus skvělá akce (stará, poctivá, bez filtrů, kulometným střihem a epileptické kamery), nádherné lokace a dokonalá hudba Johna Barryho (toho blba, co napsal svého času do Cinemy, že tento díl ji má nejhoší, bych bez milosti vykleštil). ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Změna Bonda a hned takový rozjezd. Je to trochu jiná Bondovka, Bond se tu zamiluje jen do jedné dívky a je to takový na půl romantický (hned se nelekejte) je to právě super zábavný a akční. Já se bavil od začátku do konce. Jízda na čele byla zabavná a mlýkař taky supr nápad. Paráda. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

WOW! Tak tomu sa hovorí pekelný prerod série. Úžasný Dalton, perfektný dej, napätie, tempo, sexy Bondgirl, Aston Martin, Blava, Afganistan, KGB, syntetizátorový soundtrack, A-ha ... proste všetko, jedna z najlepších Bondoviek vôbec, Dalton mal prísť už skôr. Bondovky s Rogerom Mooreom si v priebehu prvých troch-štyroch dielov vytvorili vlastný štýl a trademarky, o to horší bol ich koniec, keď sa v tom utápali. Tie isté hlášky, tie isté akčné scény, tie isté motívy, ten istý dej, len s malými obmenami. Príchod Daltona nielen že omladil Jamesa Bonda, ale dal mu aj vynovenú tvár - hlavne skvelý mix akurátneho množstva humoru, romantiky a akcie. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Film je na téměř dvacet let poslední bondovkou, která užívá originální název příběhu, který vymyslel Ian Fleming. Dalším bylo až Casino Royale. (novoten)
  • Zamrzlé jezero ve filmu, jak se dočteme v závěru titulků, je ve skutečnosti Weißensee, ledovcové jezero na úpatí Gailtalských Alp v rakouské spolkové zemi Korutany. (džanik)
  • Odstřelovací puška Walther WA 2000, kterou použije agent 007 (Timothy Dalton) při přeběhnutí sovětského generála Koskova (Jeroen Krabbé), je jednou z hlavních zbraní používanou v herní sérii „Hitman“ od studia IO Interactive. (Snickors)

Reklama

Reklama