Reklama

Reklama

Džúni kokuki

(seriál)
  • Japonsko 十二国記 (více)
Japonsko, (2002–2003), 18 h 45 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Fujumi Ono (kniha)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Kunihiko Rjó

Hrají:

Aja Hisakawa, Takehito Kojasu, Hóko Kuwašima, Ken'iči Suzumura, Rie Kugimija, Júdži Ueda, Hidejuki Tanaka, Džunko Noda, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima (více)
(další profese)

Epizody(45)

Obsahy(1)

Youko Nakajima je taková normální středoškolačka, snažící se žít podle představ svých rodičů. Něco s ní ale není v pořádku - často se cítí divně a je náladová. Ovšem co je zdrojem jejího neklidu nedokáže říct ani ona sama. Jednoho dne se po vyučování v její třídě objeví muž, který se představí jako Keiki, a s pokleknutím ji slíbí oddanou službu. Zdá se ale, že tahle návštěva nebude ten den jediná. Odnikud se vynoří záhadné létající příšery, které okamžitě na Youku zaútočí. Naštěstí je zde Keiki, který s nimi začne bojovat. Zmatená Youko při boji ztratí vědomí a když se probere, leží sama na břehu neznámé země s hlavou plnou útržkovitých vzpomínek. Kde je a jak se sem dostala? Jak se dostane zpět? Nezdá se jí to celé? Na všechny tyto otázky musí najít odpověď.

Dvanáct království je anime seriál čerpající ze stejnojmeného souboru románů a sbírky fantasy povídek, tedy nikoli z mangy, jak je u těchto seriálů jinak běžné. Ačkoli seriál i předlohy jsou japonského původu, zřízení světa dvanácti království a bytosti, které ho obývají, stejně jako velké části děje, vycházejí převážně z čínské mytologie. Přesto nebo možná právě proto patří tento seriál k nejuznávanějším v daném žánru. (Genryuusai)

(více)

Recenze uživatele Zíza k tomuto seriálu (1)

Džúni kokuki (2002) 

Opravdu nádherně vymazlené osobnosti tu na mě útočily ze všech stran a příběh Youko aka královny je od začátku do konce napínavý a rozčilující mě - v dobrém slova smyslu :-) A co se mi také líbilo - překvapovalo mě - je umírání; tady prostě mohl opravdu umřít kdokoliv, dítě, stařec, přítel panovníka, ženy... takovej trochu "masakr" občas... Co mě opravdu mrzí, je fakt, že příběh Taikiho a jeho pána nebyl dořešen, pořád nevim, co se s nima stalo a co s nimi bude do budoucna. Třeba se to řeší v knize a v anime už nezbyl prostor... Často mě iritovalo, že nevím, o kom se mluví, každej měl tři sta padesát jmen a já byla ráda, že jsem si zapamatovala alespoň to jedno vzhledem k tomu, že postav tam bylo tři sta padesát jedna ;-)) Občas jsem se nudila, fandila, zadržovala dech, toužila po konci. Tak nějak to ve mně nezanechalo silný dojem a tak nějak je mi jedno, že to skončilo (spíš jsem ráda, že jsem to konečně dokoukala), takže nemůžu dát vyšší hodnocení; samozřejmě, že jsou to lepší 3* XoD Za veškeré propojení v jednu řeku, která živí a usmrcuje všech 12. Prostě bych si to raději přečetla. A ještě jedna mini poznámečka nakonec: absolutně nejnudnější opening, kterej jsem kdy viděla a slyšela... ()

Reklama

Reklama