Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Mason Storm (Steven Seagal) odhalil spojení vysoce postavených politiků s mafií. Protože se nechtěl nechat zastavit v boji proti korupci, zločinci připravili krutou pomstu - skupina vrahů přepadla jeho rodinu a Masonova manželka je zastřelena. Také agenta považují za mrtvého. Mason Storm však žije. Bude trvat velmi dlouho, než se pustí do hledání vrahů. Potom už jej však nic nezastaví. Detektiv Mason Storm pořídí usvědčující videozáznam schůzky neznámého poslance se zločineckým podsvětím, na níž se domlouvá vražda senátora Campbella, po jehož křesle poslanec touží. Zločinci však Storma odhalí, a aby získali videokazetu, vyvraždí celou Stormovu rodinu. Nevšimnou si však, že syn stačil uprchnout. Vážně zraněný Storm, oficiálně prohlášený za mrtvého, upadne do kómatu. Zatímco zkorumpovaný kapitán Huiland se pokusí Stormovu památku pošpinit, jeho kolega a přítel O´Malley zachrání usvědčující videozáznam a zajistí, aby byl Storm inkognito převezen do bezpečí, kde by se případně mohl uzdravit. Storm se po sedmi letech probere z kómatu. Mafiáni se to ale dozvědí a ihned se ho pokoušejí zabít. Storma zachrání zdravotní sestra Andy Stewartová, která ho ukryje. Detektiv se postupně uzdravuje a fyzicky i psychicky se připravuje k odplatě a odhalení spiknutí. Andy a Storm se do sebe brzy zamilují. Zločinci však stahují smyčku kolem Storma a likvidují všechny, kteří překážejí. Storm naváže kontakt s O´Malleym a posílen zjištěním, že jeho syn přežil, začíná tvrdě usilovat o naplnění spravedlnosti. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Těžko ho zabít je pro mě tím prvním nabušeným Seagalovským filmem, kde je vše, co na jeho filmech z 90´let zbožňuji. Nico byl jen slabým rozjezdem, ale tady již Steven ukazuje, co filmy s ním nabízejí. Bojové scény jsou doslova dokonalé a vždy si užívám každé křupnutí kosti, které je tak typické pro jeho skoro první tři prvotiny. Dokonce i vedlejší záporáci, kteří by měli být jen do počtu, jsou svým způsobem charismatičtí a hlavně zapamatovatelní. Těžko ho zabít je sice brak, ale nemůžu si pomoct, moc dobře se na něj kouká, a to i po letech. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Seagalových filmů vypráví příběh pomsty člověka, který přišel o rodinu a sám se probudil po sedmi letech z komatu. Příběh je sice jednoduchý, za to je zde spousta kvalitní akce, kvalidních bitek a Seagalova Aikida. Film provází i spousta skvělých, nezapomenutelných hlášek. Pro mě už je to klasika žánru a dávám jí 100% :) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Po rokoch mi ostali v pamäti iba dve scény - vražda manželky a bratadatý Seagal v kóme. Po opätovnom pozretí sa vlastne tomu ani nedá veľmi čudovať, nič rovnako zaujímavé už tam ani nie je, čo je samozrejme škoda. Aj keď smiešny Seagalov beh (ktorý predviedol už vo svojej prvotine - Niko) sa k tomu približuje. Súbojov, aspoň zo Seagalovej strany, nie je ktovieako veľa. Zabodnutie zlomeným biliardovým tágom je však originálne. Na poriadne akčné krimi ale chýba kvalitnejší scenár. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +Seagal ve formě, silná hudební složka, příběh, záporáci, -jednotlivé souboje mohli být ještě brutálnější/// V pořadí třetí segalovka patří skutečně k tomu lepšímu. Ba co víc tady se jedná o hodně dobrý film i v porovnání s konkurencí. Storm si žije relativně poklidný život u policie a doma na něj vždy čeká pěkná manželka se synem. Teď všichni víme co bude následovat. Ovšem tady je drobná změna. Storm smrti své rodiny nezabrání, jenže sám je postřelen a na sedm jet poslán do kómatu. Osobně ta část kdy nabyl vědomí, dostává se tréninkem do formy a připravuje se na odplatu je velice emotivní. A emocemi oplývají i některé další scény. Což je u film jedině dobře, navíc cítíte stejně jako hlavní hrdina touhu se pomstít, což je výborné. Taková hláška která potěší. Storma a jeho známou přepadnou u ní doma, celí barák rozstřílí. Přesto se oběma podaří uprchnout autem a v tom ta známá prohlásí „Jéžiš zapomněla jsem zamknut dveře“ Ve filmu to zní vtipně. Boby SixKiller jako záporák určitě potěší. Celkově výborný snímek a ve výsledku jsem naladěn i na další segalovky, sem s nimi./// Celkem 76%/// ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po debutovom Nicovi, ktorý sa síce vydaril, ale predsa len mi v mnohom prišiel ešte trochu nedotiahnutý prichádza už tentoraz prakticky prvotriedna seagalovka, ktorá doladila takmer všetko, čo mi ešte predtým trochu nesedelo. Tentoraz sa už film až tak nezaťažuje kriminálnou líniou, ale je z toho priamočiarejšia žánrovka s perfektnou zápletkou, špičkový policajt, ktorý po odhalení korupcie na najvyšších miestach je aj z celou rodinou prepadnutý a považovaný za mŕtveho, ale po siedmych rokoch kómy sa preberie, zotaví a urobí všetko preto, aby sa pomstil za vraždu svojej manželky. Toto je jedna z mojich najobľúbenejších seagalovských zápletiek. Len škoda toho neuspokojivého vyvrcholenia, film si vlastne celú hodinu pripravuje pôdu pre drsné zúčtovanie a robí to výborne, celá táto fáza mi nadmieru vyhovuje, ale keď má vygradovať, tak paradoxne úroveň filmu trochu upadne. Stále je to veľmi kvalitná žánrová zábava, ale jednoducho by som chcel viac, nasledujúce dve seagalovky toto zvládli podstatne lepšie. Ale Ťažko ho zabiť má aj mnoho iných kladov, z týchto prvých štyroch seagaloviek, mi okrem najlepšej zápletky najviac vyhovuje aj režijne, má najlepšiu atmosféru, výber lokácií a aj hudbu. A navyše mám veľmi rád aj tieto postavy, Steven Seagal je tu v najlepšej fyzickej forme, k tomu sympatická Kelly LeBrock ako sestrička, ktorá v tej dobe bola aj jeho skutočnou manželkou a Frederick Coffin, ktorý mi tu ako bývalý Seagalov kolega prišiel ako mimoriadny sympaťák. A rovnako nesklame ani výber záporákov, obzvlášť hlavné trio William Sadler, ktorý sa v tom istom roku predstavil aj v druhej Smrtonosnej pasci, Branscombe Richmond a Charles Boswell, ale aj tí radoví. Ale trochu sklamaním je akčná stránka, síce film ponúkne niekoľko výborných doplnkových sekvencií, ako útek z nemocnice, dlhú pešiu naháňačku alebo skvelý tréning, ale za Seagalovými klasikami trochu zaostáva v tej klasickej akcii. Súboje nemajú až takú nápaditú choreografiu a ani tých drsných momentov zase tak moc nie je, aj keď nejaká tá zlomenina poteší. Tu sa skutočne teším iba na jednu akčnú sekveniu, prepadnutie vo vile, ktoré ponúkne sériu krátkych prestreliek a súbojov, toto mám veľmi rád, ale ten zvyšok za očakávaním trochu zaostáva. Takže Ťažko ho zabiť je pre mňa kultová klasika, jeden z mojich prvých Seagalových filmov, ktorý som odvtedy videl nespočetnekrát, ale medzi moje úplne najobľúbenejšie seagalovky sa predsa len nezaradil, k tomu by potreboval lepšiu akciu a uspokojivejšie finále. 88% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo na rôznych miestach v Los Angeles, vrátane Čínskej štvrte. (Real Tom Hardy)
  • Herečka Kelly LeBrock ztvárňující ve filmu Seagalovu zachránkyni, do které se herec zamiluje, byla v reálném životě jeho manželka. (korbitch22)
  • Film bol v necenzúrovanej verzii zakázaný v Nórsku (1990 – 2003). (Paldiny)

Reklama

Reklama