Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

InJo 

všechny recenze uživatele

Costnerovo ultra patetické post-apokalyptické sci-fi o pošťácích... Věřte mi, že je to přesně tak blbé, jak to zní (možná ještě víc). Zpomalený záběr převzetí dopisu je pro mě osobně asi nejtrapnější patetická scéna, co jsem kdy viděl (při jejím natáčení snad musel být Costner na drogách, protože jinak si vznik něčeho tak debilního snad ani nedokážu vysvětlit). Ale i přesto, jaká je to kravina (a bohužel hrozně dlouhá kravina!), se to jednou bez větších problémů zhlédnout dá... 40 % ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hrozné !!! Radši si půjdu zatancovat s vlky a radim to i Kevinovi!! Kevin si asi myslel, že naváže na Tanec s vlky a dostane pár oskarů za to, že se objeví ve vlastním filmu a bude bojovat za sjednocení a štastnou budoucnost zničeného světa. Měl v úmyslu zajímavé věci, ale Postman je nudný film, který se nebude líbit ani milovníkům Kevina a jeho Vodního světa.Silně nevýrazné postavy okolo postamana a úplně divný scénář, který nás vrhne do děje, ael pořádně nic nevíme a nikomu nefandíme. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Shelter in the Storm ,3. The Belly of the Beast ,4. General Bethlehem ,5. Abby Comes Calling ,6. The Restored United States ,7. The Postman ,8. Almost Home ,9. It Will Happen Naturally ,10. The Next Big Thing ,11. This Perfect World ,12. Once This Was the Promise Land ,13. I Miss My Radio ,14. Come and Get Your Love ,15. You Didn't Have to Be So Nice , ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,626,234Tržby Celosvetovo $27,000,000║ Ako pekné peniaze investované do tohto projektu boli ale podľa mňa je to tam cítiť, výprava na úrovni, úžasná hudba, niektoré scény neskutočne silné, sajúce so silnou dávkou atmosféry, hlavne tie nad-lety s kamerou sú fascinujúce, celkovo samotná predloha je výborná, každým pozretím to naberá na sile, film čo zreje ako víno, Costner je vizionár, dosť aktuálny film, a tie skoro 3hodinky ubehnú ako voda. /80%/ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Současná mladší generace ani neví, že tento film existuje. Asi jako ani nevnímá Costnera coby někdejšího oscarového laureáta a filmovou superstar. Sladké devadesátky. Tento megapropadák mu tehdy coby režisérovi a producentovi zlomil vaz. Není divu, je to film pytomoučký a naivně patetický, a koukat na takovej film tři hodiny není pro každého. Vidět ho ale poprvé teď, po více jak dvaceti letech, mu paradoxně prospívá. Přes spomenuté negativa je totiž milou spomínkou na výpravná filmová dobrodružství, kde důležitou roli hráli monumentální přírodní exteriéry a širokouhlá kamera létala nad davy důkladně nainscenovaných živých komparzistů a zvířat za velkolepé orchestrální hudby Jamese N. Howarda. A to se srdcařským zápalem štábu pro zprostředkování diváckeho zážitku tvrdou prací tam venku v reálné divočině. Nic z toho už dnes ve velkých hollywoodských filmech nevidíme. Proto mě dnes, na domácím kině se 4-metrovou uhlopříčkou The Postman jistým způsobem pohladil - i přes kroutění hlavou a usmívání se nad tím, co se v něm dělo. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)
  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)
  • Vo filme nezaznie ani raz meno hlavnej postavy. V knižnej predlohe však meno má, volá sa Gordon Krantz. (Grimsrund)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama