Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavná hollywoodská herečka Anna Scottová se při pobytu v Londýně náhodou setká s Williamem Thackerem, majitelem malého knihkupectví v rázovité čtvrti Notting Hill. Mladý muž ji zaujme svou nevšední vlídností a upřímností. Klíčící vztah však musí projít nejednou zatěžkávací zkouškou... Tvůrci dnes již klasické romantické komedie Notting Hill v čele s režisérem Rogerem Michellem navazovali na úspěch, který pár let předtím nečekaně sklidil snímek Čtyři svatby a jeden pohřeb (1993) Mika Newella. Jednoduchý příběh se odehrává na půdorysu moderní pohádky pro dospělé a těží ze setkání dvou lidí ze zcela odlišných prostředí. Julia Robertsová i Hugh Grant byli za své výkony oba nominování na prestižní Zlatý glóbus. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dobrý deň, som z redakcie časopisu Kôň a pes. Našich čitateľov by zaujímalo, či ste vo svojom najnovšom filme nechceli mať viacej koní.“ – „To ťažko, odohráva sa vo vesmíre.“ – „Aha... Ale vo svojom ďalšom filme budete na koni cválať vy, alebo dablér?“ – „Ten sa bude odohrávať v ponorke.“ – "Hm. A stotožnili ste sa so svojou postavou?" - "Nie." - "Nie?" - "Nie." - "Prečo nie?" - "Hrám ľudožravého robota." - „Ďakujem za odpovede.“ Nothing Hill je romantická komédia pre tých, ktorí romantické komédie nepozerajú. Fajnová anglická atmosféra, sympatický kruh hrdinových priateľov (+ pošuk Rhys Ifans), scény na zasmiatie aj dojatie a ústredný párik v zložení prekvapivo sympatická Julia Roberts (ktorú som nikdy veľmi nemusel) a rozkošný Hugh Grant. 4* sú možno trochu veľa, ale pripadá mi to tak poctivo urobené po takmer všetkých stránkach, že nemám srdce dať menej. A treba dodať, že štvrtú hviezdu si to zaslúži minimálne za absolútne famóznu štvrť, v ktorej sa dej odohráva. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Tak dějově nadupané ani tak širokospektrální, pokud jde o různé podoby neopětované i opětované lásky, jako Láska nebeská to úplně není. A tak vyzrálé jako třeba Na Hromnice o den více taky ne. Pro jednou příjemné, zvláště díky pekelné postavě ztvárněné Rhysem Ifansem, ale víckrát bych to asi vidět nemusela. *~ ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Richard Curtis bývá především uznáván za scénář a režii Lásky nebeské, kromě toho je ovšem Curtis též podepsán jako scenárista prvních dvou dílů Bridget Jonesové, Čtyř svateb a jednoho pohřbu a především Notting Hillu. Tahle romantická klasika dnes přišla o svého režiséra Rogera Mitchella a i přes to, že stín téhle romantické komedie Mitchell ve své kariéře nikdy nepřešlápl, i díky této romantické komedii se na něj bude vzpomínat v dobrém světle.   V Curtisově scénáři se setkají a následně dávají dohromady dva lidé z dvou různých světů. Z nepravděpodobné lásky hollywoodské hvězdy a obyčejného knihkupce poté Curtis ve finále vytáhne jednu z nejsympatičtějších a v součtu též nejpůsobivějších romantických komedií všech dob. Je to celé ve finále možná až příliš sladké? Vlastně asi jo. Ale co je vlastně na tom?   Skvělá dvojice Roberts a Grant tuhle feel-good romantickou záležitost neskutečně táhne, Mitchell mě kromě nich štěstí i na obsazení vedlejších roliček, především na Rhyse Ifanse v jeho ikonické roli spolubydlícího Spikea. V téhle komedii se skutečně setkávají dva sociálně odlišné světy a ukazuje se, že i přes lehké komplikace je překonání bariér vlastně velmi snadné.   Notting Hill má neskutečný kouzlo, především i díky Curtisově humoru. Jde o ideálně uvařenou romantickou komedii s těmi nejlepšími možnými ingrediencemi. Skvěle vyprávěný romantický příběh s výraznými i skutečně milými momenty. Skvělé postavy hlavní i vedlejší. Skvělá moderní pohádka s neskutečným kouzlem a pravým tahem na roztavení toho nejstudenějšího srdce.   Notting Hill možná nepatří na seznam nejlepších filmů, ve své kategorii je prostě naprosto dokonalý. Nestárnoucí romantická klasika, která dokáže vždy člověka zasáhnout a předat mu jednu z nejpůsobivějších romantických komedií všech dob....... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľ romantických komédii, anglický humor mi je cudzí, veľkohubá Julia Robertsová mi nikdy nebola sympatická a dreváka Hugha Granta považujem za úchyláka. Otrasná dvojica, otrasný film. Anglo-americká romantická komédia "Notting Hill", ktorú v roku 1999 natočil režisér Roger Michell, ma nedokázala ničím zaujať a už vôbec nie pobaviť. Bola to príšerná nuda. Už to nikdy v živote nechcem vidieť znova. ** ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jde Notting Hill v televizi,rád se na něj kouknu.Je to prostě strašně příjemná romantická pohodička,která člověka nikdy nezklame.Julia je zde překvapivě krásná a Hugha Granta jsem měl rád vždycky.Nejvíc mě ale vždycky dostává Rhys Ifans v roli spolubydlícího.Jedna z nejlepších romantických komedií. 80 % ()

Galerie (64)

Zajímavosti (39)

  • Reálné knihkupectví, ve kterém se natáčelo, si po uvedení filmu do kin dalo do výkladní skříně ceduli s nápisem "We're almost famous" ("Jsme skoro slavní"). (don corleone)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 42 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Notting Hillu?

Co chystá režisér Notting Hillu?

28.10.2015

Roger Michell se v posledních letech blýsknul třeba Venuší nebo Hezkým vstáváním, jeho nejznámějším filmem ale navždy bude Notting Hill. Komedie s drobným sociálním přesahem je nevyčerpatelným… (více)

Rhys Ifans si podá Spideyho

Rhys Ifans si podá Spideyho

16.10.2010

Do pozornosti světového publika vstoupil jako Spike, pošukoidní spolubydlící Hugha Granta v Notting Hillu. Od té doby jsme ho viděli ve spoustě rolí (vychutnal si třeba tu v loňských Pirátech na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno