Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější věc, jakou jsem viděl. Musíte ale přistoupit na Gervaisovu hru. Když to neuděláte, je to jako hrát Člověče nezlob se na obyčejný šachovnici...taky nikde nenajdete domeček. Co se mě týče, jakmile jsem skočil Gervaisovi na špek (žádnej dvojsmysl, osobně se neznáme), vystřelily mi kšandy tak vysoko, že jeden pán, co to viděl, to komentoval slovy: "Do zimy spadnou... jo jo" ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od americké verze více soustředěné na hlavní postavu a pro mě osobně méně zajímavé. Měl jsem problém si vůbec (vyjma Tima, Garetha a Dawn) pamatovat vedlejší postavy a celkově to na mě působilo spíš jako taková testovací verze konceptu, kterou k dokonalosti dotáhla až převzatá kopie. Dvoudílné finále to nicméně v mých očích trochu vytáhlo, protože tam konečně zafungovaly i nějaké emoce. Také je třeba ocenit, že se tu tak netlačí na komediální pilu a proto je britský Kancl o něco uvěřitelnější ve vykreslení korporátního pracovního prostředí. První dvě série za 60%, třetí za 80%. ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Moc, MOC me mrzi, ze jsem zacal sledovat tento vyborny serial az dnes (12.6.2007) u ctvrteho dilu. Miluju britsky humor a tomuto dilku hned po teto epizode davam plnych 5 hvezdicek. Nevim, cim to je, ale skutecne od srdce se dokazu zasmat pouze u serialu (ci filmu) z britske produkce a tento serial neni vyjimkou. Vyborne gagy, skvely Ricky Gervais a originalne pojaty "dokumentarni" styl radi Kancl mezi serialy, kde si jiz dalsi dil ujit nenecham a urcite si sezenu i ty prvni tri, ktere jsem propasl - "Jaky je vas nejvetsi zivotni sen?" "Dve lesbicky, nejspise sestry. A ja se jen divam" "... aha a co je Vasim nejvetsim snem" "No ja osobne bych si nejradeji doposlechl ten jeho sen" :-D ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Skvělá britská záležitost, která není pro každého. Humor totiž není prvoplánovitý. Kancelářská subkultura má svá specifika, u níž neznalec tohoto specifického prostředí těžko ocení narážky na ni. Gervais je skvělý i když jeho herectví je omezováno prostorem mezi jeho ,,boxem´´ kopírkou a stoly podřízených duší to množství tváří vykukujících z košile s kravatou je až neskutečné... Dílů je třeba vidět více už jen kvůli seznámení s jednotlivými pracovníky office a jejich hlavními povahovými rysy. Po pár dílech už máte dojem, že sledujete kolegy z práce... :-) ! * * * * ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ďalší vychvaľovaný britský seriál, ktorý sa ani zďaleka nepriblížil k avizovaným kvalitatívnym výšinám. To zatiaľ dokázali len Ajťáci. Začnem pozitívami. Ricky Gervais je génius trapnosti. Jeho schopnosť vyťažiť z trápnej situácie maximum je na úrovni majstra. Bohužiaľ jeho kolegovia sa len chovajú trápne, a to bez akejkoľvek nadstavby. Kancelársky život je tu zachytený v určitých ohľadoch pomerne reálne, aby bola možnosť vytvárať vtípky, ale zároveň sa všetko odohráva v až priveľmi stupídnej atmosfére (hlavne komunikácia Davida s nadriadenými). Pre jednu vydarenú scénku sa vždy musíte presekať lajstrami nudných a hlavne opakujúcich sa rozhovorov. Radšej si dajte niektorý záznam Zlatých globúsov a užite si Rickycho moderovanie plné vtipných slovných útokov na ľudí v sále. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • Režisér a scenárista Kanclu Ricky Gervais se zhostil ústřední role, krátké cameo si ale střihl i druhý z tvůrců sitcomu Stephen Merchant. Objevil se v epizodě druhé řady "Charita", kde ztvárnil Garethova (Mackenzie Crook) kamaráda Oggyho. (Yokolobuna)
  • Jde o první britský sitcom za posledních 25 let, který byl nominovaný na cenu Golden Globe. A vůbec o první, který cenu také vyhrál. Dvakrát! (don corleone)
  • Seriál se natáčel v Teddington Studios, ale v jejich kancelářských prostorách. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama