Reklama

Reklama

X-Men: Poslední vzdor

  • USA X-Men: The Last Stand (více)
Trailer

Mutanti  – bez Jean Greyové (Phoenix), která zahynula v jezeře, a bez Scotta Summerse (Cyclopse), jenž se její smrtí trápí – trénují simulaci boje s lidmi. Eric Lehnsherr (Magneto) je stále na útěku. Vědcům se mezitím podaří vyvinout v laboratořích Worthington lék na potlačení genu X. Jeho zdrojem je mutant Jimmy (Leach). Profesor Charles Xavier s Ororo Munroeovou (Storm) navštíví doktora Hanka McCoye (Beasta), mutanta a ministra pro záležitosti mutantů, který jim o léku vypráví. Americký prezident pronese projev před laboratořemi, které lék vyrábějí. Je přesvědčen, že může mutanty osvobodit. Storm je rozhořčena. Tvrdí, že nejde o lék, protože nejsou nemocní. Řada mutantů je odhodlána proti medikamentu bojovat.  Cyclops ve svém žalu odjíždí k jezeru a slyší, jak ho volá Jean. Když se to profesor Xavier dozví, pošle k jezeru Wolverina a Storm. Najdou Cyclopsovy sluneční brýle a živou Jean. Xavier brzy zjistí, že v rozdvojené osobnosti Jean převládl Phoenix bojující za svobodu. Zabila Cyclopse, který ji miloval. Když se Jean probere, žádá Wolverina, aby ji zabil, než ona zabije někoho jiného. Wolverine to však odmítne.  Když se Raven Darkholmeová (Mystique) po výstřelu stráže změní působením léku v člověka, Beast obviní prezidenta, že si lidé udělali z léku zbraň. Prezident je však přesvědčen, že někteří z mutantů představují hrozbu. Magneto začne v ilegalitě budovat armádu. Protože je Jean opravdovou hrozbou, vydají se Xavier s Magnetem za ní. Jean však Xaviera zabije. Magneto si ji odvede do vojenského tábora v lesích. Nechce ji omezovat. Oznámí, že boj za svobodu mutantů začíná... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Isherwood

Isherwood (hodnocení, recenze)

Lol... vidím, že většina čekala, že Ratner prodělá operaci mozku a bude z něj druhý Singer... hehe

Speedy2

Speedy2 (hodnocení, recenze)

Jasně nejhorší ze všech x-menů. To co předvedl Vinnie Jones to je katastrofa. Ale jinak celkem solidní filmek. Hugh Jackman opět předvedl kvalitní výkon, ale ten Vinnie to byl děs.

Aluska88

Aluska88 (hodnocení, recenze)

Tyler: mě se to teda líbilo. Ale stejnak si myslím, že to v tom chlapovi byla Jean alias Phoenix, byla přeci nejsilnější z nich a taky ta hudba u toho nebyla moc povzbudivá. Včera jsem na tom byla v kině a na tu závěrečnou pointu tam zůstalo 7 lidí včetně mě a bratra:))

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Jen se tak zeptám - taky vás tak nasral potitulkový záběr jako mě ???

 (hodnocení, recenze)

V Cinestáru to byl teda docela zážitek. Musím přiznat že jsem tam šel, moc neveřícně. Efektově je film, oravdu na ůrovni. Ale ten děj mě opravdu dostal. Hned nazačátku zemře Kyklop (mám z něj po celou dobu trvání 3-ky že patří k záporňákům) a co mě teda šokuje nejvíc je smrt Xaviera ... HUSTÝ ... no. A ta závěrečná scéna, jak jde Wolverine po těch schodech k (dívce s rudými vlasy :-)) mě docela překvapilo. Celou dobu byl Wolverine jakž takž zranitelný, ale na konci filmu mám pocit, že je superman ... :-)))) , z čeho jsem byl velmi MILE překvapen byla PARTIČKA MAGNETA !!!! myslím, že tohle byl dobrý tah. Jo a musím dodat, ta baba od MAGNETA je ale KUS, sem jí skoro snědi z toho plátna :-))) dávám filmu 4*

+Jesus+

+Jesus+ (hodnocení, recenze)

Jup, neni to Singer ... ale to, jak se ta figurka ke konci hnula mi vlilo do oka slzu... ...nikdy bych přes sebe nepřenesl tenhle film jako monumentální vyvrcholení a zakončení série. Netvrdím, že je film špatnej - po všech těch negativních hodnoceních mne překvapil, ale laťku nepřekonal a nejvíc mne nakrkla znovu změněná hudba - ta z X2 byla TOP.

BoXBe

BoXBe (hodnocení, recenze)

Já jsem teda vyšel z kina a našel jsem asi padesát momentů, které bych okamžitě vypustil nebo předělal. Rattner není Singer, to už jsme si ujasnili, ale Rattner není ani režisér akčního trháku. Že se na to půjde ze setrvačnosti a že tam pár dobrých nápadů je, no ok, co se dá dělat. Ale že to chvílema vypadalo jako v Power Rangers jsem nemohl přenést přes srdce, ať už od rádoby psychologických keců přes pitomé triky až po bojové scény, které jsou koncipovány jako šachy a vždycky se čeká, až se pomlátí jeden. Čekal bych od X mutantů mnohem propracovanější akci a od toho "léku" mnohem více scén teda, ten se tam fakt jen mihnul. Takže jsem do toho rýpal a rýpat hned tak nepřestanu. Ledaže to sestříhají a některé scény raději úplně vypustí nebo přetočí nebo já nevím co. A kdo byli ti tetovaní šašci ze seriálu Beverly Hills 902 X?

JamesK

JamesK (hodnocení, recenze)

NO musím říct paráda, asi doopravdy, to nejlepší nakonec :)

 (hodnocení, recenze)

podla mna vcelku v pohode, oddychovy film

bolfik

bolfik (hodnocení, recenze)

To,co jsem čekal od tohoto filmu, jsem se nedočkal, ale dočkal jsem se lepšího výsledku než jsem čekal!

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

No, o Wolverina taky moc nestojím, naopak na Magneta jsem dost zvědavý...

otis

otis (hodnocení, recenze)

cineman: ee, ten hlas patri prof.Xavierovi. Proc by jinak tak doktorka rikala: "Charles?" Tu figurku muzu potvrdit, pohnula se (zklamalo by me, kdyby ne :) ). Ono uz jenom naznacovalo i to, ze Leech taky nepotlacoval Gen X naporad.

Vesman: Ja bych byl pro. Uvital bych to radeji nez ruzne samostatne filmy (Wolverine, Magneto)

cineman

cineman (hodnocení, recenze)

NECIST POKUD JSTE NEVIDELI / ADDD..... Nevím, jestli jsem špatně poslouchal orig. znění, ale mám pocit, že ten, kdo promluví v závěrečně scéně, je Magneto. btw. Figurka se opravdu pohla... Ale teď už si nevybavim, jestli se mi to jenom zdálo, nebo jestli jsem si to jenom přál :)

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

Brali by jste, kdyby se pod Singerovým vedením natočil čtvrtý díl nebo by toho bylo už moc?

Gimp

Gimp (hodnocení, recenze)

NECIST POKUD JSTE NEVIDELI Karels: to probuzeni nemelo zadny casovy urceni takze se mohl prenest mysli jeste pred rozprasenim do toho tela. Navic Sestricka ho oslovuje Charlesi... Nevim co si o tom mam myslet a neznam komix ale tezko muzes mutantovi ktery dokaze cst myslenky a ovladat mysli jinych vytykat tohle... Resp to povazovat za logickou chybu. IMHO: Je snad jedno jestli s ni hnul malo nebo moc, dulezite je ze za a) lek neni trvaly nebo za b) lek na magneta nezabral tak jak by mel (4 davky :-D )

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Jen pro ty, co film už viděly!
Ta scénka po titulcích je především neskutečně trapná, nevěrohodná a zbytečná. Nebo mi někdo vysvětlí, jak se podařilo složit Xaviera, když byl Jane prakticky rozprášen?

Podobných lákadel na další díl obsahuje film už tak hodně a zejména tím je pokažen nějaký řádný dojem, protože kecy o vyvrcholení/ukončení série v X3 jsou jen velká a ubohá marketingová lež!!!

Přesto: IMHO mnohem působivější by bylo, kdyby se v regulérní poslední scéně podařilo po úporném duševním vypětí Magnetovi tu kovovou figurku přeci jen položit (a hezky symbolicky by to byl Král:)). To by bylo našlápnutí na další díl.. jak se mu to podařilo? Tu otázku by každý měl v hlavě Třeba ten lék nebyl definitivní apod.

cineman

cineman (hodnocení, recenze)

P.S.: Vydržte nejen na titulky aneb "pozor neodcházejte, film ještě neskončil" ala kdo si myslí, že 'Last Stand' je závěrečným dílem? (zvlášť po příjmech z prvního víkendu!)

 (hodnocení, recenze)

Absolutně špatná sázka na to nechat umřít několik hlavních postav a doufat že to lidi zvedne ze židlí...jednoduchý dialogy a bezesporu, bohužel úplně průměrný závěr dobré trilogie(dalo by se říct hodně špatný konec)

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Po těch průměrných hodnoceních jsem nečekal nic... a ono to překvapivě vůbec není zlé.

Pupidyk

Pupidyk (hodnocení, recenze)

Americký film každým coulem. Akční scény a záběry - no co dalo se to čekat - docela ušly ale jen o tom film není, proto mě zklamaly, nicméně nepřekvapily trapné dialogy amerického typu (všechno co doteď dokázali by zemřelo s nimi). V kině jsem se při takových scénách sám za sebe styděl že tam vůbec sedím. Nicméně akčňák pro lidi bez citu pro řeč se to asi dá uznat jako povedený film - 70%

Protactini

Protactini (hodnocení, recenze)

Existují tři typy kreténů, aspoň co se netu týče. První, dejme tomu nejlepší typ, i když toto označení je přinejmenším sporné, představují kreténi, kteří spíše provokují a přestože všechny serou, dělají to aspoň se stylem. Skvělým příkladem je například Tsunami_X. Druhý typ jsou normální blbci, kteří na sebe chtějí prostě strhnout pozornost. Přesto si však víceméně udržují jistou úroveň. A těch je moře. No, a pak tu je ten třetí typ. Ten představují puberťáci s komplexy, kteří ale nejsou dostatečně chytří či obratní, aby dokázali aspoň obhájit svůj zkreslený názor. Jejich snaha upoutat se pak zvrhává v bezúčelné, patetické a sebeponižující klání. Můžete jen hádat, kolik jich tady je...

Smejki

Smejki (hodnocení, recenze)

webdat: určitě tě napdají reakce obsahující výrazy blízké inkontineci, že ty tanga sám nosim atd. dále očekávám, že můj názor tě nazajmá, že sem pod tvojí úrovní a že mi ve vší svý tvrdosti dáš takovej kotel až se z toho umřu strachy :)))

Smejki

Smejki (hodnocení, recenze)

webdat: no čéče...... tak sem pročet diskusi. Pro mě si degradoval na lidksý ekvivalent růžových kožených pánských tang, místy průsvitných. Nelogičnost návaznosti tvých příspěvků je opravdu mistrovská. jednou obhajuješ, pak ve slabý chvilce odkryješ svůj "původní záměr" (pobavit se našimi reakcemi), kterej v tu ránu zadupeš do země s tim žes to stejně viděl. Gratuluju ti k ubohosti

 (hodnocení, recenze)

Dnes jsem viděl X-Men 3,nebylo to vůbec špatný,ale novější postavy by měly mít větší prostor např. Angel prohodil par slov a už jenom lítal :( .Famke Janssen Pheonix vyborně zahralá, nejlepší herecky výkon v tomhle filmu.Nejlepší nova postava je Kitty Pryde, jak s Juggernautem zatočila :)

webdat

webdat (hodnocení, recenze)

Davson: Sorry ale to si jako myslíš, že tu budu vystupovat pod svým jménem? To jseš tak naivní, nebo tomu opravdu věříš ? Lidi vy mě bavíte čím dál víc. Je vidět, že moje osoba Vám nenechá spát. JINAK BY TU UŠ NIKDO vůči mě, nenapsal, ani jedno slovíčko. LOL, jste k smíchu.

 (hodnocení, recenze)

Na X3 jsem se těšila od závěrečných titulků X2-snažila jsem se Ratnerovi zapomenout překlepy typu "slepá dívka si po příchodu domů rozsvěcí" (Červený drak) a po přečtení jásavého článku v Premiere jsem věřila, že mě čekají (bohužel...) necelé dvě hodiny čiré radosti. Nestalo se tak. Opravdu nechápu, jak si mohl Ratner vůbec dovolit takový tanec v porcelánu-těžko mohl očekávat, že příznivci X1 a X2 nebo dokonce snad fanoušci komixu budou jásat, když na směšně malém prostoru pobije tolik jejich miláčků. Ostatní US made filmy mě deprimují povinnou pietní desetiminutovkou za umírajícího (přinejmenším kladného) hrdinu, ale minimálně pilíře X1-2 by si zasloužili trochu prostoru pro hraní a důstojnější konce. Scott mi v minulých dílech k srdci nepřirostl, profesoru Xavierovi byl naštěstí dopřán souboj-měřeno podle levelů-zcela na úrovni a postava Jean je podle mého názoru jedinou věcí, která film drží nad šedou hranicí průměru, nicméně Magneto a hlavně Mystique byli nestydatě okradeni o (snad i divácky) zajímavější scény než je jalová bitka hodní mutanti-zlí mutanti-trapní vojáci-WMD Jean. Možná si to vynahradí ve čtvrtém díle-soudě podle závěrečných "zvratů" by mohlo být dějištěm filmu třeba Xavierovo rehabilitační centrum. Ovšem pro vyléčení a opětovné rozchození X Menů bych doporučovala angažovat větší odborníky než je pan Ratner.

Vesman

Vesman (hodnocení, recenze)

Myslím, že tady nikoho svými siláckými řečmi neohromíš webdate....

Související novinky

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Z Jamese Franca bude nový X-Men

Z Jamese Franca bude nový X-Men

24.11.2017

Mutantí série to v posledních letech zkouší se spin-offy a rozhodně v nich hodlá pokračovat. Po úspěchu Logana a Deadpoola totiž dostane vlastní film nejen Gambit, ale i Multiple Man, jehož by si měl… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

Reklama

Reklama