Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Klasické již mnohokrát natočené klišé. Iracionální chování obětí. Vrah s nadlidskými schopnostmi. Teleportace zabijáků mně šla vždycky na nervy. Ale všechno se dá snést až na to, že vrah mi byl svým komickým přístupem sympatičtější než oběti. No na druhou stranu mě teď mrzí, že jsem dal Hostelu tři hvězdičky, protože Wolf Creek je alespoň o stupínek lepší. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věřím, že skutečná předloha, na jejímž základě se Wolf Creek odehrává, musel být opravdový horor. Hodnotím však film a ten mi skvělý nepřišel. Sledovat zvrhlíka, jak mu dělá potěšení mučit lidi a dělat "hlavu na špejli", mě příliš neoslovuje. Nelogické počínání postav je de facto jediné, co dramatizuje děj. Wolf Creek je tedy naprosto průměrný horor, který po sejití z očí brzy sejde z mysli. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

McLeanův snímek disponuje působivoou kamerou, neotřelým prostředím a hlavně patřičnou dávkou napětí. Na rozdíl od různých prvoplánově jatečních záležitostí typu Hostelů, Texaských masakrů a spousty jiných, dokáže Wolf Creek navodit mrazivou atmosféru reálného nebezpečí a to že je natočen na základě skutečných událostí mu docela rád věřím. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda že v podobném duchu jako je druhá polovina filmu není i první půle. To bych mluvil o jednom z nejlepších brutalních slasherů všech dob. Ano úvodní třicetiminutovka je zcela ve stopách tradic v tomto subžánru. Je to totiž povinné seznamování s hlavními představiteli. Bohužel takto spackaný úvod jsem už dlouho neviděl. O postavách se toho opravdu moc nedozvíte. Vše vynahrazuje zhruba posledních 60 minut filmu. Na scénu nastoupí pozdější killer. A v takové poloze jsem už dlouho vraždícího psychopata neviděl. Většinou se postupuje tak že o vrahovi víme minimum informací a taky se minimalně projevuje na plátně. No tady dostal opravdu velkou příležitost se pořádně vykecat a nejen to. Od chvíle kdy se z dobráckého vidláka vyklube psychopatická zrůda nastupují opravdové a neotřelé jatka. Svými násilnickými scénami mi Wolf Creek hodně připomínal Haute Tension nebo Devils Reject. Je se opravdu nač těšit. A mile překvapí i to že nejde jen tak dobře odhadnout kdo právě zemře a kdo nakonec přežije. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Upozornenie : komentár obsahuje neslušné slová takže by ho nikto nemal čítať. Mám pocit, že nič originálne sa už v slasheroch nedá vymyslieť, keď sa donekonečna recykluje nápad o osamelých zabijakoch na farmách zabudnutých kdesi mimo civilizácie. Wolf Creek má celkom zaujímavú kameru a pre mňa rozčuľujúci spôsob strihu. Avšak to, ako je napísaný scenár a hlavne ženské postavy ma núti zopakovať to čo som vrieskal počas tej neskutočne tupej „hororovej“ časti filmu : „Vy p**e, keď neviete zabiť chlapa keď leží na zemi tak, že by ste ho dobili aj kameňom, nezaslúžite si žiť a dobre vám tak.“. ...ale možno je Wolf Creek len sexistická alegória na nemožnosť žien racionálne konať a z toho vyplývajúce následky a oslavu jednoduchosti a funkčnosti myslenia mužského. Ale to už v tom asi hľadám priveľa. 3/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Štáb nevěděl, že opuštěný důl, kde se rozhodli natáčet, byl ve skutečnosti místem skutečné vraždy ženy. Natáčení vyvolalo protesty místních obyvatel, kteří se mylně domnívali, že film je o těchto událostech. (ČSFD)
  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)

Reklama

Reklama