Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Střílí jako Zajcev, s nožem to umí líp než krajan Dundee a je majitelem nakažlivého smíchu vycházejícího zpoza epésních kotlet. Příběh jedné tisíciny těch, co každoročně zmizí u protinožců beze stopy, má být na základě skutečných událostí. Druhá polovina filmu (kdy mladík a svérázný lovec klokanů nemají jedinou společnou scénu) tak může svádět k myšlence, že se všechno vlastně mohlo odehrát docela jinak.. Nemůžu si pomoci, ale těch prvních 45 seznamovacích minut mi přišlo víc napínavějších, než ten nesčetněkrát viděný do ruda zbarvený zbytek. Marně čekám na hixploitation, kdy profesor filosofie z velkoměsta postupně vyvraždí na univerzitní půdě ošklivé klienty domova důchodců na exkurzi.. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který nic nového nenabízí. Hlavním hrdinům se moc fandit nedá, záporák je odpornej a nudnej, Teresa Palmer, na kterou jsem se tu obrovsky těšil a především díky ní jsem se nakonec odhodlal tohle pozřít tu snad ani nebyla, nebo jsem jí vůbec nepostřehl, hned by to bylo lepší, ale v tomto případě ne ne a ne. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"To není nůž, tohle je nůž!" Černočerný odkaz na Krokodýla Dundeeho potěšil, stejně jako osoba  samotného záporáka Micka Taylora.  Takového bodrého hajzlíka, aby pohledal. Pravda, skoro tři čtvrtě filmu se ani nebuduje žádná atmosféra a jde spíš o trochu ploché, ale rozhodně snesitelné, road movie pro tři herce.  Sotva se ale objeví Mick, začíná zábava. Stačí si pak dát šlofíka u jeho táboráku... Co si pamatuju, tak dvojka byla větší "legrace", ale  i když tu dojde ze všech ukrutností de facto "jen" na uříznutí prstů,  minimálně o napětí rozhodně není nouze, dokážete-li tedy překousnout poněkud větší porci hororových klišé. To s nedoražením postřeleného Micka je pak asi ze všech nejhorší, ani puškou po palici nedostal. Na druhou stranu míra zábavnosti dosahuje vysokých hodnot,  těsně  na čtvrtý stupeň. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Austrálsky pokus o buranský horor nedopadol až tak hrozne ako som očakával. Samozrejme, je to priemerná vyvraždovačka so všetkými zabehnutými klišé žánru, no nemôžem jej uprieť celkom vydarené budovanie napätia a pocitu neistoty a taktiež realistický prístup autora k príbehu, zapríčineného určite aj tým, že snímka je inšpirovaná skutočnou udalosťou. Vo výsledku sa jedná o dielo, ktoré hororového nadšenca príjemne poteší, no po krátkom čase na neho úplne zabudne. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Přestože je film údajně natočen podle skutečné události, není to tak docela pravda. Film byl ovlivněn případy Ivana Milata a B.J. Murdocha, ale nebyl inspirován žádnými konkrétními událostmi. Čtyři hlavní postavy tohoto filmu jsou zcela smyšlené. (Piggsy)
  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)

Reklama

Reklama