Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek je dokonalým příkladem filmového paradoxu. Pokud by vám totiž někdo jen odvyprávěl, o čem že tento čtvrtý díl Star Trek série je, tak byste pravděpodobně řekli, že to nemusíte vidět, protože v tom zní zoufalost, že neuměli vymyslet nic lepšího, i když mají celý vesmír, ze kterého můžou brát a stovky nevyužitých a zajímavých postav o kterých by mohli vyprávět a oni nám chtějí podsouvat ekologickou agitku. Jenže, ten paradox je v tom, že jakmile se na tenhle film podíváte, tak pravděpodobně změníte názor. The Voyage Home je nejvtipnější film z celé série a to v dobrém slova smyslu. Nesmějete se, protože je vám trapně z vtipů či herců, ale proto, že ty vtipy jsou povedené a situace, do kterých se naši hrdinové dostávají, jsou taky zajímavě využité. A dokonce ani ta agitka není hloupá a dává smysl, když se nad tím opravdu zamyslíte. Plný počet nedám z jediného důvodu a to, že mám raději Star Trek ve vesmíru, než na Zemi a i přes všechny komplimenty, které jsem tomuto filmu právě složil, to není snímek na plný počet. 80 %. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám nedůvěru ke sci-fi, kdy z budoucnosti přiletí do přítomnosti. Většinou je příčinou takové časové pouti nedostatečný rozpočet. Zde to ale klaplo nad očekávání dobře a neměl jsem pocit, že bych byl nějak ochuzen. K fenoménu Star Trek zde přibyl humor a musím říct, že to zafungovalo. Konfrontace budoucnosti s přítomností funguje. Krom toho je zde nezpochybnitelný ekologický aspekt, jež nelze smést ze stolu s tím, že je to agitka. Problém s vymřením velryb je reálný a verlybáři jsou skutečný lidský póvl. Lovit druh až k jeho vyhynutí není logické - tato replika je asi tou nejlepší z celého filmu a je i po letech strašně moc výstižná. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Před úvodními titulky je lehké připomenutí předcházejících událostí. Spock alias Leonard Nimoy si opět tento snímek zrežíroval. Hudbu tentokráte dostal na starost Leonard Rosenman. CITÁT - Pane Zullu, směr domov........... Admirál Kirk a posádka lodi Interprise ( která už neexistuje ) odlétají Klingonskou zelenou lodí na svou základnu. Musí zde čelit závažným obviněním ze strany Kligonů. Mezi tím z hloubi vesmíru přilétá divná a nebezpečná sonda, neznámého původu. Sonda dokáže rušit všechny možné druhy energií. Vzájemné spojení mezi doktorem Kostrou a Spockem vyvrcholilo tím, že se doktor Kostra neustále drží kousek od Spocka. CITÁT - Někdo na něj musí dohlížet.......... Neznámá sonda začne ničit planetu Zemi, tím že jí začne vysávat oceány. Tento díl obsahuje prvky cestování časem CITÁT - Časový warp !!!.......... Snímek se neodehrává ve vesmíru, ale na planetě Zemi v současnosti v San Francisku. Komické situace našich hlavních hrdinů vás určitě rozesmějí. Třeba odpověď na otázku, zda mají rádi pizzu. CITÁT - Ano, ne, ne, ano, ne, ano, ano........... Trikově zase o kus lepší, hudebně vynikající a humorně nejlepší, co kdy zatím ve Star treku bylo. Prostě warp pět. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě se Cesta domů nakonec líbila o něco méně než Khan a Hledání Spocka, přesto je to jeden z těch lepších Star Trek filmů. První polovinu filmu to je klasický vesmírný Star Trek, přímo navazující na minulý film. Když se ale posádka Enterprise ocitne v naší současnosti, vůbec jsem to tak dobré nečekal. Celý film je parádně vtipný ( Spockovo tápání ) a zábavný, akce tentokrát bylo o trochu méně ale kupodivu to vůbec nevadilo. A ten konec byl tak trochu i dojemný. Takže celkově spokojenost. 80%. ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • V prvním náčrtu scénáře se počítalo s rolí pro herce Eddieho Murphyho, který je velkým fanouškem Star Treku. Důvodem bylo nejen to, že se Murphy, velká filmová hvězda osmdesátých let, netajil přáním zahrát si v některém Star Trek filmu. Murphy byl totiž se společností Paramount smluvně zavázán. Měl zde hrát moderátora rádia, který věří na mimozemšťany a pak pronásleduje posádku Enterprise, aby dokázal jejich existenci. Poté, co si Murphy přečetl scénář, se však rozhodl, že roli nevezme. (WolfR)
  • Původně měla poručík Saavik (Robin Curtis) v důsledku událostí na planetě Genesis se Spockem (Leonard Nimoy) otěhotnět. Leonardu Nimoyovi se to ale vůbec nelíbilo, a tak byla tato událost ze scénáře vyškrtnuta. (WolfR)
  • Leonard Nimoy byl angažován jako režisér tohoto pokračování velmi brzy, a to dokonce ještě dříve, než se třetí díl dostal do kin. Vedení společnosti Paramount bylo spokojeno s jeho režisérskou prací na na filmu Star Trek III: Hledání Spocka, takže dostal pro své představy a návrhy k snímku zcela volnou ruku. (WolfR)

Reklama

Reklama