Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Shatner, Leonard Nimoy a zbytek posádky Enterprise opět ovládnou oblohu v dalším díle Star Treku. Je 23. století a záhadná cizí mocnost ohrožuje Zemi prostřednictvím ničení atmosféry a vypařování vody z oceánů. Kirk a jeho posádka musí cestovat zpět do San Franciska do roku 1986, kde musí najít podstatu tohoto ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film z těch starších dílů Star Treku...Střed technologií je vždycky největší sranda (Klingonský křižník a rybáršká loď)...Spock a jeho chvat - to nemělo chybu!!..Vždycky mne fascinovaly ty přiběhy, kdy lidé z budoucnosti přicestují do minulosti a natřou nám to se vším všudy...Taky bych chtěl někdy vrátit čas, byť jen o pár minut, ale vím, že takový luxus si může dovolit jenom naše scénaristická fantazie... ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Star Trek a crazy komedie jsou dva pojmy, které jsem si dohromady v jednom filmu představit téměř nedokázal. Leda tak v parodii (kterou to místama skutečně připomíná). V Cestě za velrybami to ovšem funguje. Jenom škoda vážně braného úvodu a konce, který s komediálním středem nejde příliš dohromady. O zábavu je ale každopádně postaráno. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vida, Spock je zpátky a univerzum "Star Treku" se vrátilo do těch správných kolejí. I ty nejmenší součástky složitého soukolí do sebe hladce zapadly ... a celek najednou bez problémů funguje - a to jak v dramatické, tak i v odlehčené poloze. Tenhle díl jsem měla vždycky ráda - a teď jsem si v podstatě jenom potvrdila svůj názor. Nejsou to sice úplně čisté 4*, ale co je maličko naivní, nemusí být nutně hloupé ... nebo to můžete brát třeba tak, že mám kladný vztah k velrybám. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je ukázka toho, že předhodit divákovi dílo naivní-tak čistě, že by se z něj mohli učit i ty nejnaivnější pohádkové postavy filmového světa-nemusí být nutně recept na katastrofu........Nimoy si po své předešlé StarTrekovské režijní škytavce asi uvědomil, že sice umí udržet vážný výraz ve Spockově obličeji ale už neumí udržet dynamiku a stravitelnost čistě vážného sci-fi filmu....tak to vzal z druhého konce a nutno dodat, že velmi povedeně....Všechny ty vtípky, střeštěné situace a skoropohádkový příběh-jsou evidentně tvořeny s radostí, hravostí a odvahou...Jako divák to cítím, dokážu to ocenit a s radostí pak přehlédnu pár drobných přešlapů=80%= ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohohle dílu jsem se vyloženě bál, ale kdepak, je to velmi v pořádku. Celková debilita námětu, úkolů jednotlivých postav a chování pozemšťanů 20. století funguje. Takovým tím startrekovským způsobem. Okořeněno o příjemný, nenásilný humor ohledně cestování časem, který byl tolikrát před tím i potom opakován, ale málokdy byl využit tak vkusně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (32)

  • Platný český název velryby s vědeckým názvem Megaptera novaeangliae, který se objeví na monitoru v klingonské lodi, je pletvák dlouhoploutvý, nikoliv kytovec dlouhoploutvý. Modrá velryba (Blue whale), o níž mluví Gillian (Catherine Hicks) v Instutu kytovců, je název pro plejtváka obrovského - a ten vyhuben nebyl. Celkový počet je mezi deseti tisíci a dvaceti pěti tisíci kusy, což je asi tři až jedenáct procent stavu z roku 1911. (VMa)
  • Po dlouhém jednání Shatner souhlasil, že bude v tomto pokračování hrát. Podle neoficiálních informací za roli inkasoval 2 milióny amerických dolarů. Ve smlouvě si navíc vymínil, že odměnou za jeho účast na tomto filmu bude post režiséra případného dalšího pokračování. Leonard Nimoy obdržel jako herec a režisér snímku 3 milióny amerických dolarů. (WolfR)
  • Natáčení začalo v únoru 1986. Mnoho scén vzniklo na parkovišti u filmového studia Paramount. (WolfR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno