Reklama

Reklama

Purpurové řeky

  • Francie Les Rivières pourpres (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když je Pierre Niemans (Jean Reno), francouzský vyšetřovatel masových vražd, povolán vyšetřit krutou vraždu, vstupuje do tajemného světa lží a nemyslitelné hrůzy. Mrtví zbavení rukou a očí jsou klíčem k strašlivému konání vraha, které však nebude mít dlouhého trvání. Každá vražda znamená něco víc, každá oběť je viníkem ve spiknutí a velkém pochybném experimentu... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (569)

tahit 

všechny recenze uživatele

Co napsat o filmu, kde měl být mystikou ozvláštněný příběh hlavním hřebem napínavosti děje, který působí po zhlédnutí tak rozpačitě. A není bez zajímavosti, že francouzští filmaři po řemeslné stránce ve své tvorbě dovedou nejednou překvapit, ale zde se žádný zázrak nekonal. Následně chudá výstavba logiky přehluší v průběhu veškerou napínavost. Je třeba připomenout, že herci hráli, co mohli, ale závěr filmu potvrdil můj dojem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekal. Necekal jsem, ze to bude takova kravina. Reno podava svuj standartne dobry vykon, ale vic me zaujal Cassel, ktery mi prisel mnohem lepsi. Urcita atmosfera a napeti tu nechybi, ale me to moc nezaujalo. Prislo mi to dost nevyrovnane, chvilku docela napinavy, ale pak jen nudny dialogy o nicem. Tesil jsem se aspon na nejaky drasticky zabery, ale ani tech se mi nedostalo. A o konci radsi pomlcet. Nebejt toho, ze tam hraje Reno asi bych tomu dal jen 2* , ale kdyz primhourim oko tak by to ty 3 mohli bejt. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Keď sa film skončil povedala som si, že ten film ma neohúril tak ako napr. Sedem. A ako tu tak čítam veľa ľudí tu píše, že je to vykrádačka práve na Sedem. Ale ja som v tom prípade riadne zabrzdená lebo som si to počas celého filmu vôbec neuvedomila a to mám pamäť na filmy naozaj dobrú. No ale asi niečo na tom bude, že ma to tak neohúrilo ako film, ktorým sa zjavne nechali inšpirovať. Čakala som niečo viac, prešpekulovanejší dej, zápletku a šokujúcejší koniec. Sklamaním bolo pre mňa, že neskôr vám to určite každému doplo, kto prinajmenšom mal v tom dáky podiel. Myslím, že každý by ocenil keby všetko vyjde najavo takmer na konci filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Inspirace špinavými filmy, jako je Sedm, si snad všiml každý divák, který viděl Sedm či jemu podobné. Francouzi se ale s novodobým americkým pojetím kriminálního thrilleru vypořádali velmi dobře. Více si to člověk uvědomí s odstupem času a při srovnání s nepodařenou dvojkou. Krutost a morbidnost snímku vyvažují nádherné alpské exteriéry a pohledy na horské vesničky. Výborná hudba souzní s výtvarnou kamerou. Úvodní titulky se záběry na hnijící mrtvolu prolezlou červy dávají tušit, že podívaná bude místy drsnější. Tvůrci si určitě oblíbili i Mlčení jehňátek, Vraždy podle Jidáše a další temné thrillery, z nichž si ledacos vypůjčili. Kupodivu vše funguje i díky hereckým výkonům. Konec se dle komentářů zdá leckomu odbytý, ale při zpětném pohledu k němu vše směřovalo jak nitky potoků do řeky. Film na vícero podívání... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Námět velmi vábivý, herci excelentní, atmosféra po většinu filmu ostrá jako francouzská gilotina a hlavně, celá první polovina ten nejstylovější, nejmrazivější a nejpůsobivější thriller od Fincherovo SE7EN. Ovšem jak mě začátek nadchnul a famózní atmosféra se mi společně s nechutnými mordy zaryla hluboko pod kůži, tak druhá půlka mě svou křečovitostí a strmým úpadkem kreativity vypráskala jak malého kluka, co celé dětství věří v Ježíška, a nakonec se dozví, že je všechno úplně jinak. Ale já bych možná i všechno odpustil, kdyby tvůrci přišli s nějakým kvalitním a smysluplným závěrem, který by diváka zase správně naladil a otevřel mu pusu minimálně stejně, jako skvělý úvod. Jenže to, co se nakonec na plátně odehrálo, bych nejraději z filmu nadobro odstřihl, spálil a popel vysypal někam do jezera, protože to celý snímek i s jeho silně depresivním nádechem srazilo doslova o úroveň níže. Nemůžu říci, že bych považoval Purpurové řeky za zklamání, spíše mě strašně vytočilo, jak dokázali tvůrci tak dobrý snímek s tak vynikajícími herci takhle zbabrat.)) Alespoň se opět ukázalo, jak je zmíněné SE7EN v daném žánru nedostižné.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme vystupujú dve helikoptéry, ktoré čakal tragický osud. Alouette II Lama bola zničená o niekoľko rokov neskôr počas leteckých prác a druhý vrtuľník F-GPGM z poslednej scény bol tiež zničený v roku 2013 pri nehode, pri ktorej zahynul jeho majiteľ. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama