Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to první japonský horror, co jsem kdy viděl, a mám v plánu jich zhlédnout více, jelikož mi to bylo doporučeno. Celkově mě hned zaujal ten autentický japonský rukopis, který je prostě dost specifický a odlišný, než většina amerických horrorů. Jediný mínus tohoto filmu je konec, který byl oproti zbytku filmu takový slabší a uspěchaný celkem. Jinak lore v celém filmu je celkem dost prokreslený a je to fajn mít tolik informací o tom, co se tam děje. Taky střih a kamera přináší taky hodně creepy atmosféru, což je velký plus, zvláště u horroru. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

ach já hlupák stará, hlava vym...ná, berlu Mrazilku...Mariku samotnou běhat nechal... a zase jsem si nedal říct. Měla mě odradit ta kombinace. Found Footage horory jsou obvykle přesně to, jak se tváří, takže amatérské břečky. Japonské horory si obvykle nelámou hlavu s dějem a logikou. No výsledek je přesně očekávatelný. První hodina je mletí hoven non plus ultra a já už se začal těšit na to jak to poletí do odpadu, ale poslední čtvrthodinka byla o něco lepší, i když při běhání po lese se mi připomněla úplně jiná věc a čekal jsem kdy Marika začne přivolávat Joshe. Za docela slušný spád a pokus o děj jedna hvězda a ta druhá je samozřejmě za svatyni s potraty. Ne, tak během psaní komentáře mě začaly pálit oči a došlo, jaká to byla rozblikaná šílenost, takže hop dolu na jednu upocenou potratovou hvězdičku. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Scary-as-fuck film, který maximálně využívá možnosti média. Blair Witch bylo spíš událostí, film samotný byl jen završením konceptu a sám je v podstatě hodně banální. O pozdější Paranormal Activity škoda mluvit. Kletba oproti tomu skvěle pracuje videoformátem, televizním formátem, dokonce i to strašení v ložnici se najde. Jediná chyba toho filmu je, že to trochu přežene se stopáží. Jinak není moc pochyb o tom, že jde o jeden z nejlepších moderních hororů. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Kombinace dokumentárního hororu s duchařským subžánrem nezní špatně. Obzvlášt v japonském provedení. Faktem ovšem zůstává, že režisér Koji Shiraishi klade důraz na umělé vyvolání autenticity, což je v polodokumentárním hororu pozitivní, ale už to není tolik efektivní, pokud to klade na diváka falešnými tv pořady, několikrát se opakující zprávou, že hlavní hrdina skutečně zmizel a podobnými věcmi. Kdyby Noroi vznikl před Záhadou BlairWitch, nejspíš bych se z toho posadil na zadek, takhle se jen škodolibě usmívám, ačkoliv přiznávám, že v pár momentech měl japonský film opravdu slušnou atmosféru. Navíc velkou neznámou mi je postava Horiho, jehož chování a především závěr filmu mi trochu unikl. Chápu, že v duchařském subžánru s mysteriozními prvky nemusí být divákovi vše jasné, ani to neočekávám, ale zrovna závěr filmu byl dost zásadní moment. Přesto je to lepší, než série Paranormal activity nebo spousta jiných pokusů o spojení duchařiny s blair witch konceptem, což zde relativně funguje, ale působí to spíš vtipně a nadsázku podobnou té z Lovců trollů jsem ve filmu také nezaregistroval. Mírný nadprůměr. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Pozor na holuby!" Noroi je výborný, japonský, hororově-dokumentární snímek o cestě za účelem zjistit pravdu. Celý průběh filmu na mě působil úžasným dojmem, až jsem si občas říkal zdali to nejsou skutečné (autentické) záběry, taková představa mi u sledování tohoto filmu rozbušilo srdce nervozitou na tolik, že jsem si myslel, že při posledních 20 minutách prodělám infarkt (naposledy mi takto bušilo srdce nervozitou při Argovi). Rozhodně doporučuji všem co mají rádi duchařské hororové snímky a fanoušci found footage si zde také přijdou na své! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama