Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

S komediemi, kde figuruje Leslie Nielsen coby hlavní bavič, mívám obecně problémy a hodnotím je o poznání střízlivěji, než " hlavní proud ". Je to tím, že dávám přednost jemnějšímu, kultivovanějšímu humoru, jaký u nás razil například Horníček. Ono s legrací je vůbec problém. Vyvolat dojetí nebo vybudit adrenalin lze u různých lidí nebo kultur stejnými postupy, ale u smíchu to takhle nefunguje ...U téhle záležitosti jsem vydržel asi 40 minut, opravdu jsem se snažil, jenže nic, co by mi přišlo vtipné, jsem nenalezl. Zato s každou minutou rostl nad tou záplavou nepovedených gagů takový pocit studu za tvůrce, který může prožívat dejme tomu muž, který po patnácté za sebou zklame ženu v posteli...Celkový dojem 10 %. Český název se snaží vyvolat asociaci s Vorlíčkovým agentem W4C, jenže ten ční nad touhle slátaninou jako Sněžka nad psí hromádkou... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před dvaceti roky Dick Steel (Leslie Nielsen) neprovedl svoji práci uplně dobře, a hlavní nepřítel jedné světové velmoci (hint - kde leží země Kalufornie? :) přežil, pouze s menšími oděrkami (= amputace obou horních končetin). Nyní se musí Dick, zabývající se obstaráváním postarších paniček a destrojováním golfového hřiště, vrátit zpět do služby, aby zákeřného generála Rancora (Andy Griffith) zastavil, a zachránil: Dceru své bývalé přítelkyně, dětského agenta McCluckey (podoba se jménem Kevina ze Sám doma je čistě náhodná :), profesora Ukrinskyho a jeho krásnou dceru, a zbytek světa, a to přesně v tomto pořadí... Leslie Nielsen je i v dnešní době synonymem pro parodii - některé jsou zdařilejší, některé pak méně. Tato patří k těm lepším (i po letech), bere si na paškál většinu filmů své doby (např. Nebezpečná Rychlost, Pulp Fiction, atd) ... ()

Reklama

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Bláznivá střela to není, ale i v tomto filmu není nouze o humorné scény a co je nejdůležitější? Leslie Nielsen (v perfektním dabingu pana Brabce) opět září a dokazuje, že právě on je (byl :-( ) největším králem komediálních parodií. Verdikt: Pokud by tam nehrál pan Nielsen, byla by to komediální fraška. Díky němu je to další komediální nářez, u kterého se určitě zasmějete. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Distributor mohl zvolit důstojnější název. Samotný film se rozhodně důstojně netváří a likviduje, respektive paroduje všechny pochoutkové filmy, převážně uplynulé dekády. Rozpětí je široké. Od Pulp Fiction až po Pravdivé lži. Pravda, neparoduje pokaždé až tak vtipně, ale razí velkou kadenci vtipů. Je tedy z čeho vybírat. Když se nezasmějete hned, o několik vteřin později už se určitě uchechtnete. Leslie Nielsen opět v roli neodolatelného agenta-trouby, kterému padají k nohám krasavice a Nicolette Sheridan je i bez svých pověstných blond vlásků k nakousnutí. Aby se divák obstojně pobavil, je třeba mít hodně nakoukáno, protože jinak nebude vědět, který film je právě parodován. K ještě lepšímu hodnocení scházel důmyslnější scénář s nějakou trošku nosnější zápletkou. Děj tady totiž zcela absentoval. Jedná se tedy o jakýsi sled parodistických narážek na slavné filmy. 60% ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Pouze několik povedených fórků mezi hromadou přestřelených, nefunkčních až trapných. To je problém parodií, ve kterých balancujete na rozostřené hraně mezi vtipností a trapností. Leslie Nielsen, na sklonku své kariéry uvězněný v nepřekonatelné škatulce, už ze sebe dávno vydal veškerý parodický potenciál a nastupuje nudná vyčpělost. Přesto tato parodie na Bonda (s tradičním popichováním mnoha dalších filmových hitů) ještě patří k tomu lepšímu z horšího - ty největší parodické katastrofy teprve vzniknou! P.S.: Ve Falconu si museli něco šlehnout, takový distribuční název, parazitující na známém českém filmu, nemohli s čistou myslí vypustit do světa! ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama