Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 10
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 10

Recenze (1 337)

k212 

všechny recenze uživatele

Když přijede tetička Irma, vznikne z toho webovka dámsképroblémy.com, když dojde na stres, na který je šéf pes, je z toho boj o stresoměr a menší požár (golf), když kolega z pátého pozve celou trojku na gay muzikál, je z toho big coming-out, ... Dalo by se pokračovat dál a dál, jelikož, co minuta ve sklepení Ajťáků, to hláška a zákonitý výbuch smíchu. Velmi zábavné -realitě ne až zas tak vzdálené- vyprávění o computer freaks mě prostě nadchlo. 80%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší Britská seriálová komedie(z reálného světa), která přes své přibývající série ještě více zesílila. Malé velké útrapy Ajťáků Mose a Richmonda, spolu s jejich nadřízenou Jen, která je bezpochyby taká zdatná v práci s PC "S počítači to umím. Třeba přijímat emaily, odesílat emaily, odpovídat na emaily ", se vydáme na jejich společnou cestu životem, který začíná v přízemí obrovské prosklené budovy firmy, kde pracují. Díky jejich nepatrné odlišnosti a způsobu myšlení, se bude divák neuvěřitelně bavit, už jen díky výborným hercům, kdy Katherine Parkinson hraje opravdu skvěle, a tak i ze svérázného Britského humoru a dokonalým vtipům. S veškerou úctou, Johne, já jsem šéfem IT a mám v tomhle přehled. Pokud napíšete “Google” do Googlu, tak můžete zničit internet.. 95 % ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších seriálů co znám! Pojednává o dvou totálně ujetejch informaticích, ale nemusíte být jako oni abyste si vychutnali jejich humor, který (na rozdíl od Big Bang Theory) nikdy není trapný, samoúčelný či nepochopitelný. Nemusíte vědět vůbec nic o IT abyste se skvěle pobavili, protože postavy Mosse, Roye, Jen či Denholma jsou naprosto dokonale napsané s bezchybně fungující chemií. A nesmím zapomenout skvělého Richmonda, který má úplně stejný vkus jako já a ví, že nejlepší píseň z alba Nymphetamine od Cradle of Filth je Coffin Fodder!:) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

"Zkoušeli jste to vypnout a zapnout? Přesvědčili jste se, že je to zapojené v zásuvce? Ano? Dobře, někdo se vám tam na to přijde podívat." Položí telefon... "Možná." Výborná zábava pro všechny, kdo rozumí informatice, pro všechny, kdo s nějakým informatikem někdy žili nebo kamarádili, ale i pro všechny ostatní, aby zjistili, co jsou informatici zač. Z vlastní zkušenosti (vícenásobná druhá možnost) musím říct, že spousta gagů o hoších z IT je jenom malinko nadsazená, některé vůbec. Většina z nich je ale ohromně vtipná. Styl a humor seriálu se typově hodně blíží třeba Červenému trpaslíku a já doufám, že bude natočeno ještě nějakých těch pár dílů a že si udrží současnou kvalitu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Takže další seriál, na který jsem šel cestou 3× a dost, i když tady jsem si byl takřka jistý už po díle prvním, že Ajťáci a já nenajdeme společnou řeč. Za tři díly jsem se zasmál jednou, a to je na seriál, který se snaží být neustále vtipný trošku málo. Chris O'Dowd je jako ajťák věrohodný, ale Richard Ayoade je naprostý dement, který mi neuvěřitelným způsobem vadí. O něco více mi leze na na nervy ještě Katherine Parkinson, která mi způsobuje neuvěřitelné stresy, které by se ani nevešly do měřícího rozsaha stresoměru z tuším že druhého dílu. Je zarážející, jak smích v pozadí dokáže mnohé ovlivnit. Na druhou stranu jsem rád, že tam je, protože bez něj by bylo pro mě opravdu těžké poznat, když se vůbec po mne vyžadovalo zasmát se. Další ze seriálů, pro které nenacházím jiná slova než odpad! ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • V epizodě je zmíněno monstrum z filmu Godzilla (1954). (SONY_)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama