Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 6
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (28)

Ajťáci (2006) 

První dvě série takřka geniální, třetí začala upadat a ta čtvrtá je vyloženě slabá. I tak to je ale vydařený sitcom, ke kterému se budu rád vracet - ale jen k některým epizodám. Mé srdce si to na rozdíl od Mighty Boosh nebo Black Books nezískalo. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám a sériím. 4* ()

Série 1 (2006) (S01) 

I když tu jsou tři epizody naprosto geniální, stejně dám 1.sérii jen silné 4*, protože pilotní díl je slabý, třetí díl taky a závěrečný docela taky. Ale jinak ten seriál vypadá dost slušně a na další díly se těším ()

Včerejší odpad (2006) (S01E01) 

Tak jsem se k tomu po 7 letech vrátil, jestli mi to konečně sedne nebo ne a podle pilotu fakt nevím. Ono by to bylo vtipné, ale mám s tím dva velké problémy. Strašně mi vadí to extrémní přehrávání postav a vůbec mi tam nesedí ten přidaný smích, který bych čekal spíš od amerického sitcomu, než od britského... Asi proto mi tak vadí. A i když ten pilot není špatný, stejně je takový, no... ne zrovna přesvědčivý. Ale uvidím co další díly, pilot Peep Show taky není nic moc a jak je to skvělý seriál... Silné 3* ()

Kalamity Jen (2006) (S01E02) 

Tak zatímco první epizoda ve mě zanechala rozporuplné pocity, tak ta druhá mi přišla geniální. Takhle jsem se totiž od dob, kdy jsem sledoval Mighty Boosh, nezasmál. Takový krásný sled bizarních situací s bizarními postavami, to se fakt jen tak nevidí :D Dokonce ani ten přidaný smích mi nevadil a přišlo mi, že i herci tu míň přehrávají, takže doufám, že v takové kvalitě to zůstane po celý seriál. A tahle epizoda si zaslouží jasných 5* ()

Fifty fifty (2006) (S01E03) 

Po tom minulém naprostém nadšení trochu zklamání, jelikož jsem jsem se nebavil tolik jako minule, ale pořád jsem se bavil dobře a to je hlavní. Jen toho fekálního humoru mohlo být míň, ale zase je milé vidět, že se ho tvůrcům povedlo nějak rozvést a není to tím pádem tolik samoúčelné, takže s tím takový problém asi ani nemám. 4* ()

Červené dveře (2006) (S01E04) 

Tak se tu konečně objevil Noel Fielding, jeden z hlavní dvojice mnou milovaného seriálu Mighty Boosh. A postava, kterou zde hraje, je skvělá a postarala se o dost vtipných hlášek, takže doufám, že se tu ještě někdy objeví :D Vlastně celkově tahle epizoda byla povedená, bavil jsem na podobné úrovni jako u druhého dílu, takže jiné hodnocení než 5* pro mě nepřichází v úvahu. ()

Strašení Billa Crouse (2006) (S01E05) 

Bylo to skvělé, všechny situace se tu opět zdařile a absurdně vtipně vyvíjejí, ale ta závěrečná scéna ve mě vyvolala takový záchvat smíchu, že tu epizodu musím označit za naprosto geniální :D Ten seriál začíná být čím dál tím lepší a lepší, tak snad kvalita neklesne. Nebo aspoň ne moc. 5* ()

Přijíždí teta Irma (2006) (S01E06) 

Slabší epizoda než ty dvě předešlé, ale pořád jsem se dobře bavil a pořád je to fajn. A to je podle mě hlavní. 4* ()

Sraz spolupracovníků (2007) (S02E01) 

Upřímně, tahle epizoda je v dnešní době dost nekorektní a celkem se divím, že tu nemá menší hodnocení, protože se takový humor v dnešní době už "moc nenosí". Nicméně já se bavil dost slušně, jak u gay muzikálu (jménem Gay, který je skutečně tou nejvíc gay věcí, jakou jsem kdy viděl), tak u katastrofálních dopadů pokusů Roye a Mosse dojít si na záchod (vím, zní to fekálně, ale není ani náhodou) a i když to pro mě rozhodně není ta nejlepší epizoda, i tak je dost slušná. Příjemný začátek 2.série. Slabých 5* ()

Návrat zlatého dítěte (2007) (S02E02) 

Čekal jsem víc. Opět jsem se dobře bavil, ale těch vtipných hlášek tu bylo o dost míň, než ve většině epizod co jsem zatím viděl. Navíc jsem čekal, že to v závěru mnohem líp vypointuje, takhle to totiž sotva je na slabé 4*. Ale úvodní scéna je super :D ()

Moss a Němčour (2007) (S02E03) 

První půlka nic moc, ale ta druhá to zachránila natolik, že jsem nakonec i nad slabými 5* přemýšlel. Ale to by pak upřímně nebylo zrovna objektivní, takže dám "jenom" silné 4*. Tak jako tak, bavil jsem se opět dost dobře. ()

Večeře (2007) (S02E04) 

No, mám to hodně na hraně to hodnocení, protože jsem se opět bavil skvěle, akorát v závěru to už trochu ztrácelo dech (kromě té úplně poslední scény na letišti :D). Mé váhání mezi 5* a 4* nakonec uzavřel fakt, že nevím, jak to dopadlo s Mossem. Kvůli tomu zůstanu "jen" u silných 4* ()

Kouř a zrcadla (2007) (S02E05) 

To teda byla dost slabá epizoda. Až mě to nemile překvapilo, protože tady je fajn jen prvních 10 minut - a pak je to jenom nuda, která už není ani vtipná. Takhle nevtipné snad nebyly ani nejslabší epizody Peep Show. A nebýt toho začátku, tak by moje hodnocení bylo ještě nižší... No, teď hlavně doufám, že kvalita rapidně neklesne dolů, protože přece jenom od S02E02 je znát menší pokles... Slabé 3* ()

Muži bez žen (2007) (S02E06) 

O něco lepší epizoda než ta minulá, ale i tak mi moc vtipná nepřišla. Obzvlášť ve srovnání s předešlými epizodami. Nějak takhle upadla Peep Show v osmé sérii, ale jestli Ajťáci tak rychle upadli už na konci druhé série, tak to mě dost štve. Ale snad tomu tak není a ten seriál mě ještě mile překvapí, protože začal naprosto skvěle. Navíc Douglas mě ani zdaleka nebaví tolik, jako starý Denholm... 3* ()

Série 3 (2008) (S03) 

Teoreticky by to bylo na víc, ale víc mi k téhle sérii sedí lepší 3*, než slabé 4*, takže asi tak... ()

A je to! (2008) (S03E01) 

Do smrti starého Reynholma vypadali Ajťáci jako jeden z nejlepších seriálů vůbec, ale pak to šlo docela dolů. A i přes mé hodnocení je to dost znát i tady. Sice mě to pobavilo, ale prostě už to není to, co to bylo předtím. Obávám se, že tohle je maximum toho, jak můžou v téhle a následující sérii Ajťáci vypadat... Slabé 4* ()

Copak nejsme chlapi? (2008) (S03E02) 

Začne to dost slušně, aby to dost slabě skončilo. Párkrát jsem se sice zasmál, ale prostě ten seriál už není co býval, jeho kvalita rychle upadla, moc už mi to nedává a obávám se, že už to lepší nebude... Tak snad se mýlím. 3* ()

Bezdomovci jako jsme my (2008) (S03E03) 

Konečně nějaká pořádná epizoda po všech těch slabších. Mezi ty nejlepší bych ji sice nezařadil, ale kvalitou je jak epizody ze začátku tohohle seriálu. Skvěle jsem se u toho bavil, dobře se mi na to dívalo a hlavně po delší době to mělo pořádně promyšlený scénář a gradaci děje. 4,5*, ale zaokrouhlím nahoru, takže slabých 5* ()

Projev (2008) (S03E04) 

Další skvělá epizoda, kvalitou srovnatelná s tou předchozí a vlastně bych k ní napsal to samé, co k minulé - ještě s dodatkem, že tady mě ten konec fakt odrovnal :D Vypadá to, že jsem se naštěstí mýlil a že mě ten seriál pořád má čím překvapit, tak snad tomu tak bude i nadále a tyhle dvě epizody nebyly výjimky. Slabých 5* ()

Friendface (2008) (S03E05) 

Po skvělých dvou epizodách z minula zase úpadek. Dobrých nápadů hodně, vyvrcholilo to zajímavě, ale už to prostě není ono a ani už se u toho nebavím tolik, jako dřív. Téma tahle epizoda má sice zajímavé, ale upřímně už bylo podobně zpracované tolikrát, že už mě zaujme asi jen málokteré... 3* ()

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama