Reklama

Reklama

Vzepřít se obrům

  • USA Facing the Giants (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šest let trénování středoškolského fotbalového týmu Orlů nepřineslo Grantu Taylorovi žádné dobré výsledky, natož vítězství. Navíc teď musí čelit zdánlivě nepřekonatelným pracovním a osobním potížím, a to se pak na konec trenérské kariéry pomýšlí snadno. Ale po jednom nečekaném setkání v sobě Grant objevuje víru, jež mu dodá sílu vytrvat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

canucks333 

všechny recenze uživatele

,,Čo je s Bohom nemožné?" Tak ako prvé: Toto je film pre kresťanov ! Nemá silu aby neveriaceho, človek, dostal k viere a ani to nechce. Je to film na povzbudenie vo viere, nie na prinášanie viery. Je to kresťanský film pre kresťanov. Nepáčil sa mi tak, že by som z neho padol na zadok, alebo, by zmenil môj život. Citáty z Biblie, zaujímavé myšlienky a celkom pekná pointa so slušnými hereckými výkonmi však dostačujú priemer a tak pod 3* nejdem. Za veľké negatívum filmu považujem fakt, že až príliš hrá na city a happyending je až príliš ideálny. Ale týmto patosovým vyznením môžme zachytiť aj myšlienku, ktorá je snáď jediná, ktorá môže potešiť aj dušu neveriacich. Keď sa snažíte na maximum a idete za hranice svojich síl všetko je možné Rozhodne tento film správne nemôže vnímať nikto, ktorý kresťanstvo považuje za staromódne, naivné a doslovné. Ja som veriaci a som kresťan, nehanbím sa za to ani to neskrývam, zisťujem, že život vďaka Bohu je plný radosti a lásky. Pretože každý správny vodca nie je otrokárom, ale svojím poddaným pomáha a stará sa o nich. Čo sa technickej stránky filmu týka, tak scenár je naozaj až trošku prehnaný a myslím, že aj pomerne nadnesený. Naivní hádam iba čo sa správania ľudí týka. Alex Kendrick natočil zaujímavý filmík, ktorý neveriacich asi pobúri a niektorých kresťanov neurazí, niektorých nadchne. U mňa je to solídny priemer, ktorý ma nemá prečo poburovať. Najkrajšia scéna jednoznačne vo chvíli keď Brock prekonáva s Jeremym na chrbte celé ihrisko. To bola chvíľa plná zimomriavok. Videl 2X ( druhý na kresťanskom premietaní) v českom dabingu ------------- 60% ()

vodafone 

všechny recenze uživatele

Vím, že se tento film nebude líbit všem co ho viděli, protože když jsem ho viděl poprvé byl jsem totálně nadšený příběh je o Bohu a o víře v něm, žádné velké scény, ani slavní herci. Ten, kdo nevěří nemá s filmu plný zážitek. Pět hvězdiček, protože tohle není o tom jak je to natočené, ale jak ten to snímek zachytil dokonalou Boží lásku. Doporučuji všem kdo věří, ale i všem kterým by to mohlo něco říct. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtový film a je to na něm znát. Nepříliš známí herci a režisér. Žádné velkolepé scény, ani za srdce beroucí hudba světových skladatelů. Místo toho se nabízí lehce předvídatelný příběh bez složitých zápletek, nedělajíc si velký nárok na pozornost. Vtipnou, ale nikoli zlehčující formou se divák dovídá jasné evangelium. (Evangelium-radostná zpráva. V tomto případě o příchodu a oběti Pána Ježíše za každého z nás). Není to jen o zápase proti týmu obrů na hřišti,ale především proti těm v nás. Strachu z neúspěchu, sebelítosti atd. Jistě je a bude dost těch pro které se tento film stane pohádkou, která se ve skutečnosti stát nemůže. Rád bych proto zakončil jednou z ůstředních myšlenek tohoto zdařilého snímku: Co je s Bohem nemožné? Tři hvězdičky dávám za kvalitu, plus jednu navíc přidávám k filmům které kromě pobavení mají také co říct. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Je úplně jedno, že se ztotožňuju s hlavní myšlenkou, že s Boží pomocí je možné VŠE. Tenhle film je natočený špatně. Ve všech ohledech tlačí na pilu medvědí silou a snaží se seč to jde ždímat diváka jako cizí bankovní účet. Co věta, to uvědomělá moudrost. A na mě té moudrosti bylo trochu moc. Trochu hodně moc (ten vozíčkář tam být nemuséééél). Přesto oceňuju, že se někdo dnes nebojí přijít s křesťanským filmem a nastavit tak svou tvář všelijakému hanění, kterého se film dočkal i na csfd od mnoha komentářů. To je odvaha a ta se cení. Takže velmi nadhodnocené 3*. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film mi připadal takový nezáživný....jako kdyby vás nechtěl vtáhnout do děje. Do první poloviny to bylo naprosto nezáživné, v druhé půli, kdy se trenér obrátil k Bohu už to začalo být více zajímavé - alespoň se tamněco dělo. Jeho tým začal vyhrávat a rázem se z odsuzovaného trenéra se stal spasitel. Přesvědčil všechny z týmu aby se poddali Bohu a děkovali mu stejně tak za výhru i prohru. No trošku se mě to zdálo přehnané. I s autem, které jen tak dostal od otce - podnikatele, jehož syn byl díky koučovi ovlivněn Bohem. No a nakonec se z něj neplodného, stal plodný ---- a stačí jen tak málo ....uvěřit. Věřím, že mnoho z nás, ale neuvěří tomuto filmu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se objevuje portrét Marka Richte, hlavního fotbalového trenéra na univerzitě v Georgii. (Miuri)
  • Když se trenér (Alex Kendrick) poprvé modlí v zahradě, čte úryvek "Bible" ze Žalmu 18 verše 2-4. (Kuny27)
  • Když trenér (Alex Kendrick) vysvětluje Davidovi (Bailey Cave), že musí kopat rovně, cituje biblickou pasáž z knihy "Matouš", kapitola 7, verše 13-14: "...široká je brána a prostorná cesta, která vede do záhuby; a mnoho je těch, kteří jí vcházejí. Jak těsná je brána a zúžená cesta, která vede do života, a málo je těch, kdo ji nalézají!“ (Kuny27)

Reklama

Reklama