Reklama

Reklama

Byl hvězdou arizonského rugbyového týmu, ale v opilosti spáchal vážnou nehodu, dostal se do nesnází a posléze do nápravného ústavu pro mladistvé. Právě zde však může konečně pochopit, pro co je vlastně dobré žít.  Středoškolský mladík Rick Penning žije přesně tak, jak hraje rugby - rychle, tvrdě a naplno. A vše podřizuje úspěchu v očích svého otce Richarda, panovačného a přehlíživého trenéra. Jenže pochvala a uznání nepřicházejí, což jen popouzí Rickovu divokost, jež se už brzy projeví v celé své „kráse“. Stačí k tomu jediná noc. Rick v opilosti spáchá vážnou dopravní nehodu, a protože se nejedná o první přečin, soudkyně ho bez milosti odešle do chlapeckého nápravného zařízení v Salt Lake City, čímž se jeho dosavadní sportovní kariéra ocitá v troskách. Přesto je zde ale ještě možnost pozvednout hlavu. Pokud bude Rick schopen překročit svoji pýchu a hvězdné manýry a přijme kodex drsného a nesmlouvavého trenéra Gelwixe, může na zbytek sezóny nastoupit na trávník v dresu slavného týmu highlandské střední. A i když je to zpočátku velký boj, Rick nakonec pozná, že právě zde se může naučit víc než kdekoli jinde kdykoli dřív. Svou bojovností nakonec dovede nové spoluhráče až do finále národního šampionátu, kde by měl stanout tváří v tvář svému bývalému celku vedenému vlastním otcem. A právě v ten moment je propuštěn a může se vrátit domů. To je chvíle, během níž se z chlapců mohou stát muži. Ricka čeká velké rozhodování, kdo si víc zaslouží jeho loajalitu. Mladého atleta, který konečně pochopí, co je v životě důležité, ztvárnil v americkém sportovním dramatu z roku 2008 Sean Faris, v jedné z vedlejších rolí se pak diváci mohou setkat s populárním Samem z Pána prstenů, osmatřicetiletým Seanem Astinem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Sportovní, lidské, emoční x ale tak strašně sladké, americké, cukernaté. Po prvních pěti minutách víte na tutovku jak se bude celý děj vyvíjet a jak to celé skončí. Nápad to nebyl špatný, ale proč ty američani musí mít pořád silácké řeči ve filmy, a kývat na sebe hlavou a všichni ví, co se za tím skrývá emocí a citů. Rugbyové záběry dobrý, a dredáč. Jinak nic co by stálo za větší komentář. ..a pak se div, že jsou fakani drzí.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám rád, i když často jedou podle jednoho, docela předvídatelného scénáře "floutek, který je lepší než ostatní něco provede, musí jít do nápravného zařízení, kde pozná, co jsou ty pravé hodnoty". A tak záleží na filmu, jak mi tohle dokáže prodat. A tenhle to dokázal poměrně slušně. Forever Strong mě upřímně bavil, rugby jako takové moc neznám a proto jsem se o něm rád něco dozvěděl a většina herců odvádí slušnou práci. Navíc těch morálních poučení tam nebylo zase tolik a upřímně, většina z nich měla něco do sebe (hlavně ty, co se týkaly sportu, že nevyhrává jednotlivec, ale tým, to my Češi přece víme, že ano?) Zkrátka a jednoduše, bavil jsem se dost, nudil minimálně. 80 %. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zase raz film o tom, ako sa zlý chlapec zmení na dobrého. Tiež o tom, že chlapci z tímu sa na tej strednej škole asi vôbec neučili, iba hrali rugby. No a v neposlednom rade o jednom dobrom trénerovi, ktorý urobil niekoľkých chlapcov naveky silnými. Bolo to síce také klišoidné, ale dobre sa na to pozeralo a nepopieram, že ja tie maorské tanečky zbožňujem, aj keď nechápem, kde sa tam vzali. A nenechajte si újsť ten záverečný po titulkoch. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Tenhle film mi sedl, už jenom proto, že jsem ho viděl pár okamžiků poté, co jsem byl poprvé na tréninku rugby :) Takže to, co jsem si v praxi zkusil, jsem hned viděl pěkně doma na LCD, se sklenkou dobrého pití a křupavých lupínků :) Film jsem viděl už kdysi dávno, ale moc jsem ho nevnímal a hodnotil jsem ho pouze 3 hvězdičkami. Nyní zvedám na 4, protože to bylo povedené sportovní drama, na které se dobře kouká. 75% (with T.) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má veľmi slabú réžiu a pôsobí amatérsky bez nápadov. Herecké obsadenie Seana Farise je dobrá voľba , lebo vyzerá ako športovec. Ale filmu chýba napätie. Už po dvadsiatych minútach vieš ako to dopadne. Škoda toho. Film mohol mať veľký potenciál, lebo scenár je dobrý. Sú tam chyby ako napríklad rituál haka, čo som nechápal, prečo to tam je. 6/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Sean Faris si během natáčení vymknul kotník. (Hal_Moore)
  • Sean Faris kvôli filmu behával 6 míľ dvakrát denne, aby sa dostal do formy, často pri viac ako 37°C. (U_S_O)

Reklama

Reklama