Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christina, která žije na předměstí Kodaně, navštěvuje střední školu. Žije pouze s otcem, protože rodiče se rozvedli a matka o ni ztratila zájem. Christina a její kamarádky Cecilie, Trine a Pernille tvoří dívčí partu, která terorizuje okolí a k dospělým se chová absolutně bez respektu. Po nešťastném incidentu se Shaidem, přítelem Cecilie, se ke Christině zbytek party otočí zády. A nejen to, začne ji šikanovat a intenzita vzrůstá. Brzy však stupňovaná represe překročí únosnou mez. (Sarkastic)

(více)

Recenze (37)

latvar 

všechny recenze uživatele

Předchůdce Zkažené mládeže(mého nejlepšího filmu), akorát v ženském podání a v hodně slabší formě. Je to silně realistický a chvílemi mrazivý film, ale né zrovna dvakrát povedený. I přesto musím uznat, že na severu Evropy se točí dobré dramata. 68% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobře udělaný, určitě bylo, ale nemám rád tyhle depkoidní filmy. Že jsem si měl nejdřív přečíst, o čem to bude, a nemusel jsem tomu kvůli své neznalosti kazit skóre? To je samozřejmě pravda, ale do většiny filmů chodím s naprosto čistou hlavou a nechávám se jimi překvapovat. Chápu, že v rámci žánru je to opravdu zdařilá věc, byť třeba mně osobně dvakrát moc neladila ani kamera - příkladně v závěrečné sklepní scéně mě totálně odpuzovala - ty přeskoky z jedné mici na druhou byly nekonečně úmorný. Ale naložit filmové postavě špatný kámošky, rozvrácenou rodinu, maminku, co se nezajímá, protože znovu otěhotněla, rozkol s kámoškama, šikanu od bývalých kámošek - jasně, může se to stát a stává se to, ale mám na to čumět? Není život většiny z nás už tak dost šmutzich? Máme se ještě ve svým volnu vrtat v cizích sračkách? Já osobně bych se bez toho do budoucna celkem rád obešel. Stejně tak jsem si před lety po Sherrybaby řekl, že už nechci vidět další filmy o drogách. To téma už je pro mě zkrátka vyčerpaný, filmaři mi o něm řekli mnohem víc, než kolik toho o nich potřebuju vědět. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Laura Christensen jako hlavní představitelka ušla ale jelikož to skoro celý stálo na ní zase takovej zázrak to nebyl. Dánské drama mělo asi svůj záměr ale okoukala ho někde jinde. Předvídatelný konec s morálním podtextem. Nijak světoborný film avšak přinesl si z dánska chladnou atmosféru. 60% ()

reditelka 

všechny recenze uživatele

Sice o fous slabší než Zkažená mládež, ale i tak velmi dobré. Překvapilo mě benevolentní chování učitelů ve škole. Myslím, že rvačky a drzé chování by se určitě normálně takto netolerovaly. Až na pár méně uvěřitelných momentů na mě film, a především jeho druhá polovina, zapůsobil poměrně silně. Jo, holky na severu jsou docela drsné. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Výborné dánské drama z prostředí teenagerů, snažící se poukázat na to, jak citelný vliv může mít špatná rodičovská výchova, respektive nevýchova na jejich děti. Film se zpočátku může tvářit jako další (tentokrát kvalitní) teenagerský příběh plný alkoholu, drog a sexu. Nenechte se ale zmást. Čeká vás obrovský filmový zážitek s krásnou Laurou Christensen v hlavní roli... V rámci žánru nemohu hodnotit jinak, než plným počtem hvězdiček. 5* - 95% ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Další severský šikanozní film. Tentokrát mezi holkama. Herecky perfektní, emočně silné. Sice to místy hraje na náhodu, ale nevadí. Každopádně je otázkou zda v severských zemích a hlavně v Dánsku (kde jsou udajně lidi nejspokojenější) řeší spoustu těchto problémů. ()

murderbird 

všechny recenze uživatele

strindberg by se tetelil blahem nad tím, co ženy, potažmo dívky, dokáží. slabší povahy se tetelit blahem rozhodně nebudou. snad ještě existují i hodné holky, takové, co si po jednom marginálním nedorozumění nenadávají do kurev a nevytrhávají si piercing z břicha. ( možná se však christian e. christiansen jen snažil říct, že za všechno utrpení náctiletých dánů můžou nefunkčí rodinné jednotky v ekonomicky silném a totálně sekularizovaném státě?) ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Když se tak koukám na roky filmů..kdo se od koho inspiroval se závěrečnou pomstou? Ale, vždyť je to úplně jedno! Silné, bolestivé a pravdivé ()

prasokote 

všechny recenze uživatele

Jsou to silnější tři hvězdy, čtyři nemůžu dát, protože některé věci byly málo uvěřitelné. Např. příliš benevolentní přístup učitelů ve škole, otec Christiny byl také dost měkký, což se mi při jejích průserech fakt zdálo divné. Ale třeba to tak v Dánsku mají :) Ještě se mi nelíbí to, že takové chování bývá vesměs jakoby omluveno tím, že to dotyční mají doma těžké, rodiče se rozvedli atd. Dobře vědí, co dělají a co je zlé a co dobré. Spoustu lidí to má ještě horší a nedělají tyhle věci. Nicméně se mi líbila ta syrovost a severské filmy obecně mají vždy něco do sebe. ()

ToJaNe 

všechny recenze uživatele

Drama dánského režiséra Christiana Christiansena se snaží poukázat na špatnou rodičovskou výchovu a její vlivy na děti. Film se zabývá tématem dospívající mládeže a problémy s ní spojené. "Přátelství" čtyř studentek se vinou okolností svrhne v nenávist. Laura Christensen v hlavní roli pak vezme spravedlnost do svých rukou a za tímto "kamarádstvím" udělá definitivní tečku, kterou by mnozí možná nečekali. ()

Monty2729 

všechny recenze uživatele

Zde se opravdu vybízí srovnání se Zkaženou mládeží. A musím konstatovat, že lépe z toho vychází právě estonský snímek. Drsný holky jsou zcela jistě kvalitním počinem, který vede k zamyšlení. Agresivita a zloba jsou všudypřítomné a z některých scén opravdu mrazí. Ale přesto (nebo právě proto?) tomu něco chybí... ()

Mire 

všechny recenze uživatele

Ideovo podobný film ako o rok na to vzniklá Skazená mládež. Pre mňa síce trochu nižšie pod ňou, ale stále sa ide o zaujimavý film, tentoraz hodený (skoro) do čisto dievčenského prostredia. Myslím že Laura Christensen predviedla solídny výkon a som rád že ten cundre dala čo si zaslúžila :) ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Reklama

Reklama