Reklama

Reklama

Saw

Krátkometrážní / Horor / Krimi / Thriller
Austrálie, 2003, 9 min

Obsahy(1)

James Wan, režisér prvého dielu série Saw ešte predtým ako sa pustil do réžie samotného filmu, blisol mu v hlave brilantný nápad.. a vďaka nemu sa do dejín kinematografie sa navždy zapísal John Kramer (aka Jigsaw), ktorý napomáha ľuďom zmeniť svoje životy pomocou hier o vlastný život. Jedno je isté, jeho hry vás navždy poznamenajú... Keď už mal James Wan tento nápad a rozhodol sa, že natočí krátkometrážny film, v ktorom chcel svoju ideu odprezentovať spoločnosti Lions Gate. Takmer všetci vieme ako jeho pokus dopadol a že sa realizácia jeho projektu uskutočnila. V tomto 10 minútovom filme uvidíte ukážku ako by mohla Jigsawova hra vyzerať. Tento snímok sa neskôr objavil ako bonus na DVD nosičoch filmu Saw. (baruss)

(více)

Recenze (149)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Nemám dôvod nedať plných 5*. Ved samotného milu SAW som dal tiež plný počet a toto video slúžilo ako vstupenka do Hollywoodu. Natočil na vlastné náklady tento kratas a tak dostal rozpočet na konečný film. Som niekde čítal, že tú masku čo mal David na hlavne skonštruoval scenárista a predstavitel Davida Leigh Whannell. Vraj ju mal týžden na strchce domu aby vyzerala tak vy vyzerala. Musím jeho a režiséra Jamesa Wana pochváliť. Táto dvojica stvorila už kultový horror a najpr bolo toto krátke video. Ide hlavne o nápad a ten je teda super. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jedna ze scén následujícího filmu jakožto hlavní příběh tohoto. Pro mě, jakožto fanouška Saw 1 (a vlastně docela i Saw 2 a 3...) to bylo docela zajímavé pokoukáníčko. David je na policejní stanici, kde ho podrobuje výslechu detektiv. A David vypráví, jak šel ven z nemocnice, někdo ho omráčil, pak jak se probudil v nějaký temný díře s obří maskou na čelisti... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Největším průserem je, že tohle pravděpodobně uvidí každý až poté, co se seznámí s "regulérní" sérií Saw. To je škoda, protože vidět tohle jako první, ještě před těmi regulérními filmy, byla by to docela bomba. Ten film má totiž hlavně to, co se už někde od druhé části série začalo vytrácet - a tím je houstnoucí napětí. Se dvěma třemi herci, pouhými devíti minutami a zcela jistě ne nějak uspkojujícím rozpočtem, to je výborná ukázka. V kontextu s dalším průběhem a životem Saw značky i ukázka toho, jak se to dá všechno zkazit. Moc se mi to líbilo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pěkný předchůdce plnohodnotného Saw. S tímto scenárista Leigh Whannell a režisér James Wan obcházeli hollywoodská studia, když hledali sponsora. Na necelých 10 minut je s podivem, že to má hlavu a patu (nastínění základní myšlenky filmu) + nějakou atmosféru. Video bylo vytvořeno bez jakýchkoliv speciálních efektů, tzn. Leigh Whannell se musel skutečně s chutí zakousnout do rezavé pasti na medvědy... 8/10 ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Původní desetiminutový pilot slavné a fascinující horrorové série. Upřímně, pokračování se liší prakticky jen délkou a způsoby vraždění. Jiný pilot jsem v životě neviděl, takže kvaliitu nemůžu úplně posouidit, ale na krátký a prakticky amatérský film to je výborné. Jen ty zabíječské nápady tu nejsou tak bizarní a promyšlené, jako v ostatních dílech :) http://www.youtube.com/watch?v=VN3eMkp57BY ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Z důvodu nízkého rozpočtu je loutka Billyho ovládána rybářským vlascem. (ČSFD)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Nicole Kidman a návrat k hororu?

Nicole Kidman a návrat k hororu?

16.05.2011

V několika kouscích tohoto žánru si už zahrála, ale nejlepší z nich byli bezesporu Ti druzí. A zdá se, že se s Nicole budeme opět příjemně bát. Projevila totiž zájem o hlavní roli v nadpřirozeném… (více)

Sekaná z upírů a zombíků

Sekaná z upírů a zombíků

24.07.2009

A to ve dvou videoherních adaptacích, spojených se jménem Paula W. S. Andersona. Ten se v očích některých svých odpůrců částečně rehabilitoval nářezovou Rallye smrti. Teď se vrací k sérii, kterou… (více)

Reklama

Reklama