Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušný remake. Nesnaží sa tromfnúť čiernobiely originál, ale si ide svojou ľahko béčkovou a menej ambicióznou, ale o to viacej zábavnou cestou. V meradlách modernej (a farebnej) podoby hororového žánru si vypomáha morbídnym humorom a surovšou brutalitou. Poteší aj vyznenie kritiky spoločnosti v doslovnejšom, až karikaturickom vyvrcholení. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Líné mrtvoly opět útočí a pokud nestihnete odejít, než rychlostí deset metrů za šest dní přešourají váš dvorek, pravděpodobně sežerou i vás. Takhle nějak to dopadá, když se dosavadní trikař/maskér rozhodne natočit film. Můžeme mu děkovat alespoň za věrnost žánru, který ho takzvaně udělal, nicméně situaci to příliš nezachraňuje. Zatímco původní Noc oživlých mrtvol mi přijde pouze poněkud vyčpělá, Saviniho pokus o vstup do hororové síně slávy zůstává ve fázi zapomenutelného béčka. Sice se mu podařilo dodat trochu humoru a místy okatě gumové triky, ale jinak nemá co nabídnout. S vyjímkou Tonyho Todda (vstoupí na scénu s hákem v ruce - okamžitě jsem se jal kontrolovat, zda Candyman skutečně vznikl až po tomhle filmu) nestojí herci za řeč a postavy se chovají typicky hororově (rozuměj - jako kreténi). Závěr s doslovnou kritikou lidského zvířecího chování je směšnou variací na starší Romerova díla. Největším problémem Saviniho filmu je ovšem fakt, že je zhola zbytečný - od originálu se příliš neliší příběhem ani provedením, není krvavější ani napínavější, nemá skoro žádnou atmosféru. Hudba je strašná. V hlavě utkví snad jen zarytým fanouškům zombie subžánru. ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Romerov originál je veľmi strašidelný a veľmi depresívny. Pohrebná hudba, čiernobiely obraz, hromady minút bez jediného slovíčka, žiadny humor (ani čierny, ani biely), až divadelne perfektné herectvo hlavných postáv, úplne uveriteľní nemŕtvi (Romero uvážlivo používa tak tri dni "odležané" mŕtvoly). Saviniho remake takú jedinečnú atmosféru nedosahuje a tí, ktorí si originál pozrú neskôr mi dozaista dajú za pravdu. Savini je menej filmový a viac konzumný. Romero je viac kultivovaný a menej zábavný. Vyberte si. Napriek tomu, že k remakom mám obrovskú averziu, zvlášť ak scenáre sú takmer totožné (a Saviniho film je práve ten príklad), tento je naozaj báječný. Je tu síce dosť vecí, ktoré vadia (mŕtvoly vyzerajú skôr ako po exhumácii, farba paradoxne znižuje dojem autenticity, hudba vyšumí z hlavy do 24 hodín, veľa rečí, priveľa čierneho humoru, skutočne dobre hrá iba Tony Todd (Patricia Tallman bola neporovnateľne lepšia v párminútovom šteku ako "possessed witch" v Evil Dead 3), na druhej strane oceňujem úctu, s akou sa pristupovalo k divákom originálu, stratégiu prekvapiť a šokovať tam, kde to najmenej čaká (chovanie úplne prvej nemŕtvoly, identita úplne poslednej obete atď.). S potešením ďalej konštatujem, že nemŕtvoly sú pomerne pasívne a niekedy priam apatické ("matka"), čo len zodpovedá ich skutočnému fyzickému stavu (dekompozícia). Klasik povedal, že "mŕtvi cválajú rýchlo", nie "mŕtvi kráčajú rýchlo" (však, pán Snyder :-) Ak Romerov film bol "správou" o Vietname, Saviniho (kto by to čakal :-) znepokojuje stav ľudskej civilizácie a charakter ľudskej povahy (scéna s obesenými-neobesenými). A že vraj horory nezdeľujú nič relevantné! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný remake Romerova klasického hororu, není sice nijak zvlášť strašidelný a režie je docela otřesná, ale zombie se vážně povedly. Mým jednoznačným favoritem je tlouštík v montérkách ze samotného začátku filmu. Každopádně je to ale fajn film s mnoha chybami (například do většiny scén nesedící hudební doprovod), ale rozhodně i s mnoha povedenými situacemi. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Bill 'Chilly Billy' Cardille hrál reportéra v původní verzi z roku 1968 i tomto remaku. (Chatterer)
  • Jedným so Saviniho cieľov bolo manipulovať s očakávaniami diváka. Predviedol to hneď v prvej scéne na cintoríne, keď nechal všetkých myslieť si, že muž, ktorý počas rozhovoru Barbary a Johnnyho kráča v pozadí smerom k nim, bude zombie, ktorá na nich zaútočí. Opak bol však pravdou. Skutočný útok nastal až o niekoľko sekúnd. (tXtX)
  • Když Cooper (Tom Towles) odnáší televizi, tvrdí, že ji nechtěl vzít do sklepa, protože by tam nechytil signál. Ke konci filmu ale Ben ve sklepě bez problému chytá rozhlasové vysílání. (Borin)

Reklama

Reklama