Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (615)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael Patrick King .. I will love you forever, Ever Thine, Ever Mine, Ever Ours. _ Kdybych chtěl být spisovatel a nevyšlo to, tak bych chtěl být spisovatelkou jako Carrie Bradshaw. Mít všechny ty šaty, boty, Božského a především takové přítelkyně... _ Seriál Sex and the City jsem svého času docela často sledoval, přesto i pro mě bylo setkání se známou čtveřicí také po letité pauze. Vůbec poprvé jsem slyšel všechny ženy v originálním znění, což byla asi nejvýraznější změna vůči dabované televizní verzi seriálu. Jinak takřka vše při starém (zralejším) provedení a to znamená především jednu zásadní věc - kdo měl rád seriál bude jistě spokojený s celovečerním filmem (a nejspíš naopak). Mladé holky budou módou a láskou nasáklý snímek obdivovat, zralé ženy budou neméně jihnout a všechny se budou pravděpodobně spokojeně smát. Alespoň majoritně ženské osazenstvo v kině se výrazně a často chichotalo. I já se bavil a dojímal! Ano, Sex a město je sice plný klišé, děj je složen z několika spojených epizod včetně dílčích cliffhangerů, dojemné romantiky dostanete koňskou dávku, kterou ale vyvažuje poctivý (už nejen) feministický humor. Délka stopáže může odrazovat, naštěstí je hutně zaplněná a na pár ojedinělých povadnutí má film výborné tempo vpřed. Čtveřice hereček je v rámci věku pořád přitažlivá; z nichž je mi nejsympatičtější stále Cynthia Nixon. A také - New York. Mám tuto kosmopolitní metropoli rád, což v mém případě, při řadě exteriérových záběrů, také hrálo na kladnou notu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Hladkých 70%. Filmový Sex sice rychle šumí z hlavy a snad ani nekamufluje, že je v podstatě jen slepencem pěti dílů (předěly jsou evidentní), ale i po dvouapůlhodinách dokázala ta stárnoucí čtverka udržet moji pozornost. Celovečerní Sex je doslovným ekvivalentem svého seriálu - filmová výstavba nikde, samá scénka, sled bonmotů, humorných glos a spousta povzbudivých momentů, které by při standardním dávkování vystačily na dva celovečeráky. Zatímco filmy mají jeden dva vrcholy, tady je jich tolik, že se mění v beztvarou, ale snadno poživatelnou hmotu, která lehce protéká očima i srdcem (třikrát jsem byl regulérně dojat, z toho jednou jsem se lekl, že zrovna TOHLE bude první film v mým životě, u kterýho uroním slzu), ale neusadí se v paměti. Moudrá slípka zkrátka spojila pět dílů dohromady a snesla díky tomu lesknoucí se vejce, které potěší, pochopitelně hlavně fandy seriálu. Moc lepších středoproudých romantik v posledních týdnech nebylo, proto tohle rozloučení se stárnoucími babiznami vítám s radostí. I když je tu sex už jen samoúčelně nastrčen, i když hrdinkám ani botox nepomáhá (ale motiv stárnutí funguje!), i když na další díl už nebudou síly... je to rozhodně jeden z těch lepších filmů letošního léta, který od pohledu dostál svým (nijak přemrštěným) předsevzetím. ()

Reklama

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve mě při sledování toho filmu prali dva lidé. Jeden nenáviděl hrdinky kvůli jejich sociálnímu statusu (hovno dělají, mají peněz jak šlupek a k tomu hovnodělání ještě potřebují asistentku), druhý si uvědomoval zvláštní univerzálnost toho, o čem ten film vypráví. A stejně se se sebou perou asi i tvůrci. Kombinace okázalé povrchnosti a konzumerismu a vážnost pravd o vztazích, je v zásadě těžko přijatelná. Ale obávám se, že takhle "nepřijatelně" teď začínají už žit lidé i u nás. Zatímco v USA působí Sex ve městě už přežile, u nás do něj teprve dorůstáme. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nech som už mal akékoľvek predsudky (premrštená dĺžka, nepriaznivé kritiky a tiež fakt, že s televíznou predlohou si príliš netykám) a príliš som neveril, že by sa mi filmový Sex v meste vôbec mohol dostať pod kožu, po pár desiatkách minút sa všetko spomenuté rozplynulo ako mávnutím čarovného prútika. Pritom Sex v meste podľa očakávania nie je regulérnym celovečerným snímkom ale len sledom epizód naskladaných po sebe, občasná plytkosť deja je až príliš nápadne maskovaná prehliadkou najnovších módnych trendov a prehrávanie niektorých postáv (Charlotte) pôsobí až zarážajúcim dojmom. Aj napriek tomu som si túto modernú rozprávku o láske, odpúšťaní a hľadaní seba samého prekvapivo užil a chápem, prečo sú z nej fanúšikovia v siedmom nebi. A hoci tento zážitok mojím názorom na seriál nezamával nijak, musím skrátka uznať, že táto zhustená sezóna bez zbytočných dejových odbočiek a balastu je fajn. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na manželství moc nevěřím. Na druhou stranu botox vyjde pokaždé." S tím se nedá polemizovat. Nemám sice místnost plnou bot, oblek synchronizovaný se svou čivavou a vlastně ani pipinku, ale tohle je určitě pravda. Takže, když se pan Božský konečně rozhoupal, tak to Carrie dokázala zamotat. To je logické, ale který chlap kdy dokázal pochopit ženskou logiku? No to je jedno, protože já se bavil spoustou postřehů ze života a pokoušel jsem se přehlédnou notně přepálenou stopáž, ve které se mne kvarteto zbytečně bohatých skoro padesátnic neustále pokoušelo vyděsit. Marně, protože já už jsem roztančil godzillu, rozesmál terminátora a vzájemně jsme si s Hannibalem ochutnali mozky, takže se jen tak něčeho neleknu. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (36)

  • Na otázku, jestli se ještě někdy dočkáme pokračování, odpověděla představitelka Samanthy Kim Cattrall: „Sex ve městě změnil náš pohled na ženy-čtyřicátnice, tak proč by totéž nedokázal i s padesátnicemi?" Pokračování filmu Sex ve městě 2 (2010) vzniklo o dva roky později. (Pumiiix)
  • Ve scéně focení pro časopis Vogue se objevil skutečný tým Vogue: známý módní fotograf Patrick Demarchelier, kadeřník Serge Normant, vizážistka Gucci Westman, rekvizitářka Mary Howard, editorka Lauren Howell, redaktorka Plum Sykes a šéfredaktor André Leon Talley, který také učil Sarah Jessicu Parker (Carrie Bradshaw), jak autenticky pózovat. (mandlova)

Reklama

Reklama