Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (645)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Ako nadpriemerné krimi to malo naozaj šťavu. Ako pokračovanie série o nadprirodzených javoch to ale nemohlo obstáť a dôstojnosť filmu nezachraňujú ani Mulder a Scullyová; a prakticky len tieto dve mená spájajú tento film s pôvodným seriálom. Pokiaľ sa tešíte na mysterióznosť a tajomnú atmosféru, zabudnite. Nechápem ako tvorcovia, ktorí ešte pred pár rokmi chŕlili jeden perfektný nápad za druhým, a vďaka ktorým sa stal seriál fenoménom pre fanúšikov mysterióznych a sci-fi príbehov, sa zrazu nemohli zmôcť na súvislejšiu zápletku s lepším príbehom. Táto story by bola ideálnym námetom pre 45minútový seriál, ale povedzme si pravdu, kto by chodil do kina kvôli jednej časti zo seriálu? Vzťah Muldera a Scullyovej bol pre mňa miernym šokom, ale budiš, ja si rád zvykám a nakoniec to nebola až taká fraška, najmä vďaka hereckým výkonom. Nezvykol som si ale na poloprázdny scenár, napätie bolo vykastrované, atmosféra nemala ďaleko k impotencii. Ešteže na konci všetko zachránil Skinner. 65%. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Diváci neznalí seriálu, jsou-li tací, nebo diváci nemilující seriál, jsou-li tací, budou tímto filmem zřejmě zklamání. Obávám se však, že i srdce mnohých příznivců nezaplesají. Už to nejsou ty Akta X, na která jsme byli zvyklí, a která jsem tak milovali. Ač staré známé postavy se nám představují v trochu pozměněných rolích, včetně toho, že se tvůrci rozhodli přece jen porušit jedno významné tabu. Změna je však život. Děj by se dal asi nejlépe popsat slovem mdlý, ač téma není úplně nezajímavé, jest však málo rozvíjeno a místo toho je tu něco navíc. Tím něčím je přebytek keců, rádoby životních moudrostí, neříkám, že vše jsou hlouposti, ale dialogů by stačila polovička. Navíc je tu opět zajímavé sledovat filmový trend, zobrazující církev jako zlou, tu která se rozhoduje pouze špatně. Pozor toto není její obrana, jen se snažím ukázat na to, že mnoho filmů nám vlastně vnucuje nějaký názor. Zde chytrá, pohledná žena, snažící se využít moderních prostředků k záchraně i za cenu utrpení. Na straně druhé, hloupý, odporný, ušatý kněz, který svůj slabošský zrak upíná k bohu a k Písmu a místo utrpení je pro klidnou smrt. Sám jsem ateistou, ale myslím si, že na takovou to věc, by si měl každý rozumný člověk utvořit svůj vlastní názor. Vůbec je zde mnoho dialogů o Bohu a víře nejen v něj, ale i víře jako takové, tím je to trochu kompenzováno, ne však dostatečně. Promiňte tu menší odbočku, ale stejně ten koment nikdo číst nebude, jen tu zaberu o trochu toho místa více. Celkově se mi tedy naskytl pohled na průměrný, spíše podprůměrný krimithriller, který těží z populárnosti seriálu. Je si toho naštěstí vědom a proto bych ho doporučil spíše těm znalým, alespoň částečně. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Spotnitz, Chris Carter .. X-muzzy. __ Tak s tímhle scénářem to měl Chris Carter určitě těžké u studia a pokud by ho se spoluautorem sám neprodukoval, asi by stěží někdy uspěl s realizací. Je totiž hodně špatný! (sice koluje spousta krásně znějících fám o vzniku scénáře a filmu, ale těm bych vůbec nevěřil - pokud vás zaujala zajímavost, že jen pár vyvolených dostalo do rukou plný scénář a zbytek štábu žertoval, že točí film, ke kterému scénář ani neexistuje tak je to spíše holý a smutný fakt. Tvůrci určitě nevěděli kudy kam a na výsledku jde vidět, že zajímavou cestu ani nenašli, tudíž nemělo ani co uniknout..). _______ I Want to Believe je o bídné kriminální story, v které se vrtá FBI a zve si k tomu své slavné ex-agenty a jako záminka je zde krvácející kněz-medium s viděním. Do toho říznutí populárním nemocničním prostředím, ale především spoustou náboženských keců a podprahových vyznání, až mi teklo ze zubů. Mezi tím rozvleklým málem se nám rozplétá a zase splétá intimní vztah Foxe a Dany, který finišuje hodně slabým polibkem. Chris Carter nic nezachrání ani průměrnou režií, které se nedaří vyvolat tajemnou atmosféru stále omílaných temnot minulosti. Hodně scén mohlo (!) dopadnout lépe, ale ty zase brzdí celkem nízký rating, kdy se něčeho pro silné nervy nedočkáme. Vedle těchto X-Files dokáže i takový Shyamalan se svým zatracovaným Happening (ale zase u X-f nevidím důvod hrát si jen tak na 1* pozéra, byť k ní má blízko..) stále roznést své žánrové souputníky s přehledem na kopytech. ____ Fox Mulder a Dana Scully jsou sice zpět, ale pokud váš žalostně nezajímá, jak spolu žijí mimo službu u federálů, opravdu nevidím moc důvodů se k nim po “I Want to Believe“ ještě jakkoliv filmově vracet. Nevěřím a kroutím hlavou. Tímhle totiž tvůrci musí zchladit, dojmem a prostředím, i zarytého fanouška. Zlatý seriál či původní celovečerák. _ 30%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna krátká scéna s hlavními hrdiny. (Lucasion)
  • Kvôli čo najväčšiemu utajeniu projektu používali filmári krycí názov Rich Tracers, čo je prešmyčka pre Chrisa Cartera. (classic)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama