Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 1

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (646)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak žádný znovuzrození kultovního seriálu se nekoná, v podstatě se jedná "jen" o nadprůměrnější thrillerovou detektivku s velice malými prvky mysteriózna a to je asi ten největší problém, první série seriálu byly většinou skvělý právě tim tajemnem, mysterióznem, či nadpřirozenem. Ještě teď si vzpomínám na dva díly, který ve mě zanechaly fakt hluboký stopy, ale tenhle film z toho nenabídne v podstatě nic, sice je pěkný, že se Mulder se Scullyovou zase dali dohromady a že se film snaží hrát trošku na mysterióznější notu díky vizím pedofilního dědka, ale to je hodně málo, na to aby se z toho stalo něco víc, než je obyčejná kriminálka. Krom toho mi scénář občas přišel mírně nedomyšlenej, hlavně co se týče dialogů a toho, že si Duchovny s Andersonovou stále řikaj příjmením, i když toho podle filmu měli prožít docela dost spolu. No dalo se to čekat, ale já si myslel, že to bude lepší ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Není to o aktech X, je to Mulderovi se Scullyovou. A je to hezký konec. Zvlášt nedoporučuji odcházet během závěrečných titulků. Je tam hodně stylová tečka za celým příběhem. Po dlouhé době to byl film co se nesnaží ždímat legendu a otevírat vrátka do dalších a dalších nesmyslných pokračování, ale dopřát ji fajn odchod. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Nevzdávej to“…a tak to nevzdávám. Každý by měl dostat šanci. Takové FBI např. Muldera a Scullyovou už odepsalo(aby je poté vzali na milost, kdo jim na to..). Nebudu jako oni. -:) Možná to není ta nejideálnější tečka za X Files, ale když Ti nahoře vše pečlivě zaznamenávají, tak nemůžu být nikdy dost obezřetná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Modlitby budou vyslyšeny jen pokud to nevzdáte…. Tak jsou zase tady a vydávají se lovit příšery v temnotách. Tedy – tak by jsme si to přáli. Bohužel tento film je jen jakousi slátaninou seriálovek typu Pohotovost a (jakýchkoliv) krimi příběhů. Že se jedná o Akta X, usoudíme jen díky únavným kecům typu ,,chceš stále zachránit svoji sestru!“ Veškeré nadpřirozeno je zahaleno do ,,Božího díla“, kterému vydatně sekunduje parta neschopáků od FBI, kteří by bez M a S nenašli snad ani WC (myslím záchod). Akta jsem měl rád kvůli paranormálním jevům, nadpřirozenosti. Teď na mne působí zcela obyčejně, snad až nepřirozeně. Jestli dát 2* nebo 3*? Dám 2! Chtěl jsem totiž uvěřit, že tvůrci stále mají co nabídnout. A jestli máte pochybnosti…. tak se na TO raději nedívejte! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • V čase 1:03:10 jedna ze sester promluví česky:„Začíná mít záchvat“. I přesto, že doktor i zbylé sestry mluví rusky. (Pumpenzen)
  • Len pár vyvolených dostalo do rúk plný scenár. Ľudia zo štábu žartovali, že robia film, ku ktorému scenár najskôr ani neexistuje. (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama