Reklama

Reklama

Ošklivka Katka

(seriál)
Česko, (2008–2009), 65 h 47 min (Minutáž: 52–56 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hudba:

Karel Mařík

Hrají:

Kateřina Janečková, Lukáš Hejlík, Michaela Horká, Olga Lounová, Michal Zelenka, Václav Vydra nejml., Jana Boušková, Petr Štěpán, Romana Goščíková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Všichni máme jistě rádi pohádky a vůbec při tom nezáleží na věku. V případě „Ošklivky Katky“ jde o moderní variaci pohádky O Popelce s tím, že děj se odehrává v módní firmě. Naše hrdinka se jmenuje Katka, pochází z pražské periferie a sociálně velmi skromných poměrů. Rodiče dali chytrou a nadanou dceru studovat, ona se jim odvděčila vynikajícími studijními výsledky, dokonce získala stipendium na zahraniční univerzitě. Potud by bylo všechno v pořádku. Jenže teď se Katka nachází v situaci, kdy by ráda našla místo odpovídající jejímu vzdělání a odborné erudici. Jenže to je problém. V dnešní době mají totiž šanci nejen chytří a studovaní lidé, ale také fyzicky přitažliví. A mezi ně Katka rozhodně nepatří. Navíc vkusně se obléknout a mít zájem o módu je něco, co ji absolutně míjí. Se svými starými brýlemi, nemožným účesem, rovnátky a nevkusným oblečením se nemůže divit, že ji všichni nazývají „ošklivkou“.
Katku to netrápí, jenže o jedno místo kvůli svému vzhledu přišla (klienti v bance si stěžovali), dalšími přijímacími pohovory neprošla. Táta je bez práce, mamince její krámek s potravinami moc nevydělává... Co s tím? Když Katka objeví v novinách inzerát na místo sekretářky největší módní firmy v zemi, vůbec neváhá. A tady začíná její neuvěřitelný příběh, který popisuje život každého člověka, který se rozhodne poprat se svými handicapy a nepřátelským prostředím. Na své cestě potká velké množství lidí, které musí přesvědčit o svých kvalitách a vnitřní kráse. A samozřejmě se setká hned v prvním díle se svým vysněným princem v podobě prezidenta módního domu. Jeho srdce nakonec získá, cesta za vysněným cílem je však dlouhá a trnitá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

duklak2 odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, jak někoho mohlo napadnout točit českou ošklivku Betty. Je to hrozný seriál. Ničemu se tam nezasměju. Většina vtipů je trapná. Už, když vezmu samotnou ošklivku tak nevypadá až tak moc ošklivě. A je až trapné, že představitelka hlavní role K. Janečková má ve své smlouvě, že se nesmí nikde vyfotit ve své pravé podobě. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Věru oddechová podívaná.  1)  Seriál jsem viděl v době jeho vzniku a bylo to něco příšerného. Ocenil jsem ho tehdy jednou hvězdičkou a to výlučně za přitažlivého Lukáše Hejlíka. Ovšem doba pokročila a já se na dílo koukl znovu. Pravda, s přehrávačem v ruce, abych vyškrtal ty nejhorší pasáže, ale i tak. A co se nestalo._____ 2)  S překvapením jsem zjistil, že se na pokračování těším. Věřili byste tomu?_____ 3)  Nemá smysl dílo nějak rozebírat a hodnotit. Učinili tak jiné komentátoři dostatečně výstižně a nemilosrdně. Já jen dodám pár slov k hereckému obsazení._____ 4)  27letou Olgu Lounovou (sekretářka Patricia Vytisková) si od té doby spojuji s její postavou, za což se paní Lounové tímto upřímně omlouvám. Přítomnost 47leté Veroniky Žilkové vždy znamenala příjemné oživení,  když jako nádherně střelená Kristýna Konečná vstoupila na scénu. 54letá Jana Boušková (Katčina matka) a 52letý Václav Vydra nejml. (Katčin otec) sehráli svou buranskou dvojici neobyčejně přesvědčivě. Ani 35letý Lumír Olšovský (módní návrhář Hugo) se neztratil._____ 5)  Mé oko potěšili i svěží 33letý Michal Zelenka (obchodník Marek), Vojtěch Štulc nezjištěného věku (Katčin kamarád a spolupracovník Miky) a 29letý Vojtěch Hájek (poslíček)._____ 6)  A to nejlepší nakonec. 28letý Lukáš Hejlík (prezident firmy Tomáš) se na mnoho měsíců stal mou erotickou představou, vstoupil do mých snů, zvláště, když jsem ho později viděl v uplých džínách (v seriálu je nenosí). Dnes už ho tolik nežeru, ale líbí se mi pořád._____ 7)  Věk protagonistů uvádím k roku vzniku první řady. ()

Reklama

Phobia odpad!

všechny recenze uživatele

Předělat dementní jihoamerickou telenovelu na české poměry? Který pošahaný bezmozek přišel s takovou zvrhlostí (proč ho/ji otec radši nestříknul do šprcky?)? Kdo je ochoten tuto zhovadilost sponzorovat (proč ty prachy nejdou radši na útulky pro psy?)? Kteří herci jsou tak zoufalí, aby v takové sračce hráli (proč nemají trochu sebeúcty a radši si nehodí mašli?)? Jak může existovat televize, schopná to odvysílat (proč do oné televize nenaběhne islámský terorista se slušivou dynamitovou vestičkou?)? Opravdu to někdo sleduje (neměl by dotyčný/dotyčná raději těch 52 minut mlátit hlavou do futer - třeba by pak dostal/a rozum?)? Opět hodnotím jen na základě spatřených upoutávek, co TV Prima vnucuje tak vehementně, až má i naprostý flegmatik nutkání rozkopat svůj televizor či libovolně drahé domácí kino. Každou vteřinu pohledu na tyto upoutávky slyším v hlavě smrtelný chropot mozkových buněk, co v šoku páchají sebevraždu nárazem do lebky. Odpad je slabé slovo, protože z odpadu může být i užitek, což se o tomto evidentním zblitku říct nedá. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Bavilo to i mojí mámu (a to je co říct), která by za normálních okolností vyhodila televizi z ok... Na na... Místy to bylo vtipné, herci byli v pohodě a (nejspíš kvůli nízké sledovanosti) to nebylo nikterak natahované, což se v porovnání s Rodinnými pouty, VKV, Ordinací a Ulicí rozhodně cení... Na CSFD 10%, za mě 50 a objektivně 35% :) ()

Biggy odpad!

všechny recenze uživatele

Málokdy hodnotím pod 1/5, ale tohle se prostě nedá vydržet. Prima by se trochu mohla zamyslet nad tím, jestli mají takové ubohé seriály pro již tak ztracenou televizi smysl. Poslední dobou mi to připadá horší a horší, to se ani nebavím o tom, jak se snaží konkurovat Nově v mnoha aspektech. Styďte se ! ()

Galerie (141)

Zajímavosti (5)

  • Seriál je českou verzí populárního kolumbijského seriálu Ošklivka Betty (od r. 2000), který se oproti tuzemské verzi dočkal vysílání v 15 zemích světa i svého pokračování. (Dlee)
  • Matka Kateřiny Janečkové (hlavní hrdinky seriálu) se také živí jako herečka, ale pro změnu hraje převážně v divadle a jmenuje se Anna Bazgerová. (Agatha)
  • Úvodní píseň k seriálu s názvem "Jaký to je" nazpívala Ewa Farná, napsala ji dvojice Gábina Osvaldová a Ondřej Soukup. (ČSFD)

Reklama

Reklama