Reklama

Reklama

Zpívání v dešti

  • USA Singin' in the Rain (více)
Trailer

Jeden z nejlepších muzikálů, které kdy spatřily stříbro plátna, je zároveň výtečnou romantickou komedií, hravou satirou na Hollywood 20. let i mimoděčnou historickou lekcí o jedné z klíčových etap vývoje kinematografie. Hvězdy němé éry se ocitají v osidlech lásky a zvukového filmu a s obojím se vyrovnávají vtipně, vynalézavě a s grácií. A navíc jaksi mimochodem vynaleznou i dabing. (AČFK)

(více)

Recenze (455)

tahit 

všechny recenze uživatele

Mírná sentimentalita pro tento žánr je daná a naivní příběh nehraje roli v mém hodnocení. Přednost muzikálu spočívá především v hudebních (zpěvních) a výtečných tanečních kreací Gene Kelly, Debbie Reynolds, Donald O'Connor. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika s jednou z nejlegendárnějších filmových scén vůbec. I'm just dancin' and singin' in the rain... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem četl článek o tom, kdy by si měl správnej chlap zapálit cigaretu. Psalo se, že po dobrém, ale i špatném sexu, jídle, maléru nebo pořádném zadostičunění apod., ale autor úplně zapomněl, že i po dobrém filmu by se měla zapálit. No, v tomhle případě by nepomohla ani krabička :-), abych vystihnul zážitek. Ona už stejnojmená písnička se stala legendou, proto jsem od filmu nečekal nic jiného, než dokonalý zážitek, který naštěstí přišel. Nejen, že je to nejpůsobivější muzikal, ale i výborná romantická komedie, na kterou dlouho nezapomenu, chemie mezi Donem a Kathy fungovala stoprocentně, ale nejlepší byl stejně šašek Cosmo a jeho občasná one man show. Musím se přiznat ke dvoum věcem, ta první není moc lichotivá, ale při přečtění jména "Kelly" jsem byl oslepen a očekával v hlavní roli mojí krásnou Grace, která se bohužel nekonala. A ta druhá, to se musím pochvástat, nenašel jsem bohužel titulky a perfektně to zvádnul i bez nich, takže jsem v podstatě výborný angličtinář :-) Tímhle filmem končí má půlroční odyssea za filmovým bohatstvím a jsem rád, že to bylo právě Zpívání v dešti. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával toho, zda mě bude muzikál bavit, ale zaujal mne svoji atmosférou, písničkami a taneční choreografií, přičemž i příběh s romantikou na pozadí končící éry němého filmu, byl dost poutavý. Občas vtipná scéna pobavila a celkově této klasice dávám příjemné 4* s doporučením ostatním budoucím divákům. Kdyby byl teplý letní večer a pršelo, chytl bych deštník, vyrazil na ulici a dancin' and singin' in the rain, jen by to nebylo tak elegantní a asi by se na to nedalo koukat. :) ()

Kass 

všechny recenze uživatele

"Make 'em laugh!" Jakožto filmový nadšenec se zálibou ve starších filmech jsem bral jako povinnost zhlédnout tento "muzikál jedné písně". Ale jaké bylo mé překvapení, když sem zjistil, že to vůbec není "muzikál jedné písně", nýbrž pěkné řádky a to navíc v barvami hýřících, povedených tanečních scénách. Největší plus snímku je v míře humoru. Tak jako u tohoto filmu jsem se už dlouho nenasmál. Hlavně scény s hvězdou němých filmů, která vydává místo mluvení jakési těžko popsatelné pištivé zvuky a přitom se snaží přejít na zvukový film, jsou nezapomenutelné. A potom ještě samozřejmě Gene Kelly a "Singin´ in the Rain". BRAVO. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Úžasný film s extrémne prepracovanými tanečnými scénami a pesničkami. Je to naozaj bomba, navyše humor je na vysokej úrovni a spoľahlivo pobaví. Na to ultranamakané stepovanie nemôžem zabudnúť a pesnička Singin 'in the Rain je dnes kultová ako samotný film. Jednoducho geniálne dielo po ktorom som vždy hrozne happy. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Geniální meta-muzikál; esence klasického Hollywoodu v tom nejlepším slova smyslu. O to víc zamrzí, že se tyhle typy filmů v současnosti už netočí.... 9 deštníků z 10 ()

burina 

všechny recenze uživatele

Môžem vidieť kedykoľvek a kdekoľvek. Toto je asi ten najlepší film na zlepšenie nálady a milujem na ňom každú jednu minútu.:-) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Král muzikálů, na kterém je snad ještě víc než všechna perfektní optimistická taneční čísla zajímavé ústřední téma přechodu němého filmu na zvukový a vůbec celého filmového zákulisí. Skvělý film, pouze jednou mi taneční scéna připadala už trochu moc přetažená, ale to je detail, který celkový dojem ani trochu nenarušil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jak nemám rád muzikály (což tady zmiňuji poměrně často), tak tohle je další vítaná výjimka, ovšem tentokrát opravdu výrazná a tučná. Základ každého muzikálu, tedy krásný hudební doprovod a taneční choreografie, je tu splněn na sto procent, a navíc podpořený sympatickými herci a tak energickým a veselým příběhem, za který by se nemusel stydět ani Charlie Chaplin v nejlepších letech. Každopádně jsem rád, že jsem našel špičku žánru, kterému nijak neholduji - obdiv směrem k tvůrcům a hereckým výkonům je speciálně v tomto případě oprávněný jako málokde. 95% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Máte rádi muzikály? Chodíte na všechny ty Prokopy Diviše, Koperníky, Galileje, Babičky, Rychlé šípy, Drákuly, Dášenky, Kleopatry, Mydláře katy, Jů a Hele, Golemy, Robiny Hoody a jiná papundeklová uhejkaná zvěrstva? Zvěrstva plná dávno zhaslých hvězd, hvězd co si myslí že jsou hvězdami jen kvůli bulvárním plátkům, či uhrovatých tvářiček snících o tom že hvězdami budou? --- Pusťte si Zpívání v dešti, West Side Story, My fair Lady, či skvělý Divotvorný hrnec a pochopíte o čem muzikál vlastně je. -- Jestli ten rozdíl nepoznáte, tak je s vámi ámen a doporučuji sledovat předprodeje vstupenek protože další socialistická reinkarnovaná pop zombie už píše libreto na Fantomase. Jo a prej se chystá muzikál Edison a Rumburak... Bomba ! * * * * * ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Předpokládám, že tento filmový skvost dnešní konzumní generace jen těžko docení. Ten film neztratil nic ze svého kouzla, úžasná podívání. Nádherné písně, stylizace a tanec. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších muzikálů, které byly kdy natočené! Choreografické scény, které nezapomenete, skvělé zpracování a výtečný humor, který si bere do hledáčku samotné dějiny filmu v době přechodu z němého na zvukový film. Film, i přes své stáří (přes 50 let!!!), má čím oslovit současného diváka a ve srovnání se současnými muzikály nemá žádnou konkurenci... ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Dodnes fantastický muzikál a zároveň výborný exkurz do období přechodu němého filmu k tomu zvukovému. Lék na špatnou náladu. Jeden z nejlepších technicolorových filmů všech dob. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

K filmovým muzikálům jsem nikdy nepřilnul. Tohle ale není jen obyčejný muzikál. Je to pohádka o tom jak chudá hodná holka ke štěstí přišla, retro ohlédnutí k počátkům zvukového filmu, báječné varietní výstupy s komedií v takřka prvorepublikovém duchu. Když se toto vše spojí dohromady a slepí značně neoriginální kýčovitou zápletkou, člověk může čekat jen katastrofu. Opak je pravdou. Vše plyne tak nějak nenásilně a uvolněně. Člověk může jen obdivovat, jaké taneční výstupy herci předvádějí. V dnešní době Matrixů už by něco takového nikdo nedokázal. Žádný střih ani efekty. Jen čisté umění. Stará klasika má stále svoje kouzlo. Co naplat, že dnes už je v povědomí spíš díky Mechanickému pomeranči. 74% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Když jsou v muzikálu to nejlepší mluvené dialogy, a to nejotravnější příliš dlouhé a rozjívené muzikálové scény, tak je něco špatně. Já to přepíčené muzikálové pitvoření a skotačení nemám rád tak nějak z principu, a když je moc dlouhé a přidají se k němu navíc i superpozitivní tymolinove usmevy všech zúčastněných a barevný holokaust všude kolem nich, tak už je to na solidní migrénu... Jenže pak přijde další geniální dialog, pak pro změnu nějaká muzikálová scénka v délce a kvalitě bez problémů přijatelné, chytrý příběh, a i já musím uznat že je to prostě velice fajn. I když méně eskamotérství, a více "filmu", by v něm opravdu neškodilo. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozne nudné, bez pridanej hodnoty a fraškovité, ale musím uznať, že ide o jeden z najlepších muzikálov (keď si odmyslím T. Burtona) aký som kedy videl. To majú na svedomí predovšetkým pekné, chytľavé pesničky a sympatická iskra v očiach hercov. Nič viac v tom však nie je. 45/100 ()

Související novinky

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Reklama

Reklama