Reklama

Reklama

Americký animovaný sci-fi film je inspirován kresleným komiksem a produkoval ho mnohonásobný držitel ceny Emmy, legendární animátor Bruce Timm. Na světě nejsou jen superhrdinové jako Superman či Batman, ale také Green Latern, Martian Manhunter a Flash. Ti však musejí nejprve překonat strach a vzájemnou podezíravost, aby mohli vytvořit spojenectví proti stvoření tak děsivému, které by nezastavil ani sám Superman. Pokud se jim to nepodaří, celá planeta bude „vyčištěna“ od lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z animáků o Justice League. Nejenže mi neseděly 50. léta, ale také množství vedlejších postav a přerostlí pterodaktylové jakožto hlavní nepřítel lidu/Justice League. Navíc každá z hlavních postav má jen minimum prostoru a o mytologii se taky nijak výrazně nemluví. Po Krizi na dvou Zemích a Zániku tak přišlo s JL velké zklamání. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nejde o to, kedy zomrieš, ale ako.“ Komiks poznám a celkom sa mi páčil, hoci srdcovka to nebola. Film sa mi páčil viac a to napriek tomu, že vynechal moju možno najobľúbenejšiu pasáž z komiksu a to dlhý pobyt na skvelom ostrove dinosaurov (o ktorom je tu len letmá zmienka). Filmové kreslené spracovanie ide rýchlejšie k veci, je konzistentnejšie a prehľadnejšie a ku koncu, kedy sa jednotliví hrdinovia konečne začnú dávať do jedného tímu, príjemne mrazí. Pobavila ma predstava, ako by to vyzeralo, ak by herci, ktorí dabovali, tieto postavy hrali v hranej verzii. Xena ako Wonder Woman, Neil Patrick Harris ako Flash, David Boreanaz ako Green Lantnern, Jeremy Sisto ako Batman, Kyle MacLachlan ako Superman... ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Má to dobrou animaci, perfektní soundtrack, sympatické postavy (začínám uznávat Flashe), ale v tom ději sem se občas, díky jeho nakouskovanosti ztrácel. Atmosféra je taky dost hutná. 60. léta v Americe, asi nebyla zrovna ta nejlepší. Američani viděli nepřítele všude, kdo měl na sobě červenou barvu byl komunista. A superhrdinové byly pro Američany nežádoucí. Je to vcelku solidní záležitost a dobré vtažení do světa DC comics. 68% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Retro nádech je rozhodně fajn, stejně jako jiný úhel pohledu na známé hrdiny, ale film se tak trošku táhne (což je u tak krátké stopáže vcelku podivné) a má zvláštní atmosféru, která skáče od skvělé, až po nepopsatelně divnou. Někdy se taé skáče z jedné scény do druhé bez většího smyslu, celkově prostě působí film nekompaktně a zmateně. Od DC už jsem viděl lepší projekty. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když v úvodní scéně Hal Jordan zabil korejského vojáka a vzápětí Wonder Woman nechala osvobozené africké ženy povraždit věznitele, bylo jasné, že tohle nebude žádný čajíček. Taky nebyl. Dokonalá atmosféra padesátých let, velkoplepý příběh hrdinů, kteří bojovali, přestože se ocitli v nemilosti, spousta akce směřující k velkolepé dech beroucí závěrečné bitvě. Přitom nechybí humor ani temné tóny, vypiplané detaily, výborně hlasové obsazení, výborná animace. Na druhou stranu působí scénář v první třetině značně roztříštěně až chaoticky, zápletka je snad až příliš "obvyklá" a nepřináší nic nového. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu Stana Berkowitze. (Terva)
  • Komiksová předloha v České republice vyšla v rámci DC komiksového kompletu ve dvou knihách, pořadové číslo 48 a 49. (Ratemus)

Reklama

Reklama