Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kamera se sice klepe, ale vypadá to líp, než když prostě doprostřed čehosi hodíte pár rádoby herců, kameramana s příruční kamerou a snažíte se natočit autentický horor. První díl této série tak možná vypadal, ale tahle dvojka je na tom už daleko líp a dokonce má v příběhu výborný nápad. A nejen ten. O ten se totiž podpírají naprosto brutální, dokonalý hororový scény, kterým pomáhá atmosféra a chování aktérů. Fakt mě to překvapilo. Poslední dobou totiž klepací kameru nesnesu, ale tady jsem jí naprosto v pohodě zvládl. A ani mě z ní nebolela hlava. Teď jsem o to víc zvědavej na třetí díl, který by to všechno měl zakončit. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Často se objevující srovnání obou dílů "REC" s dvojicí "Vetřelec" (1979) a "Vetřelci" (1986) se ukázalo překvapivě nosné a to nejen z hlediska totožných motivů a konceptů (první díl – stísněnost, napětí, neznámé omezené ohrožení, hrstka postav, civilisté; druhý díl – adrenalin, akce, známá zmnožená hrozba, více postav, speciální ozbrojená jednotka), ale především co do přístupu. Tvůrci se vyhnuli klasickému neduhu sequelů, kde se pouze mechanicky vrší osvědčené věci prvního dílu v nastavovaném vyprávění. "REC 2" je naopak ukázkový příklad ideálního modelu pro pokračování – přijmout úspěch jako hozenou rukavici a pokusit se předchozí film překonat. První pohled kamery tentokráte místo ideálního pohledu na akci převzatého ze senzacechtivé dikce televizních reportáží příznačného pro předchozí díl přejímá styl videoherních stříleček. Ataky se tak mění na frenetickou změť vypjatých bleskových vjemů s několika protichůdnými plány pohybu (kamera, postavy před ní a útočníci). "REC 2" ale především vyrazí dech geniálním a dramaturgicky precizním scénářem. Jestliže první díl pomalu směřoval od přízemí zamořeného domu po podkroví, zde si to speciální jednotka na začátku namíří rovnou nahoru. Děj najede na tematickou linii, kterou přineslo závěrečné, a tehdy lehce absurdně působící, odhalení prvního dílu a drží se ho s takovou nekompromisní vervou, že rázně smázne jakékoli nevěřícné pochybnosti na straně diváků. Vpravdě grandiózní je pak způsob, jakým vyprávění využívá pohledy několika kamer – každá změna hlediska dává vyprávění novou množinu motivů a také nový rozměr napětí. Po adrenalinové třetině s policisty přichází úchvatně absurdní, černohumorná, ale také emotivně vypjatá část z pohledu druhé kamery a jejích nositelů, přičemž příchod třetí kamery film směřuje do ryze hororových nadpřirozených končin. Při tom všem je "REC 2" vynikající divácký film, který napíná i atakuje, střídá sarkasmus, kritiku i radostnou zlomyslnost z nekorektní zábavy a hlavně v rapidním tempu neustále valí chytré a neprvoplánové atrakce. V kině to byl vskutku fenomenálně intenzivní zážitek. [Festival otrlého diváka 2010] ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl jsem si opravdu užil, takže když jsem se dozvěděl, že je na světě i dvojka, neváhal jsem a začal jsem ji shánět. A vyplatilo se. Mohou se vyskytovat SPOILERY!!! Po událostech z prvního dílu přichází do domu zásahová jednotka a s sebou mají "chlápka z ministerstva zdravotnictví", který se později ukáže být knězem. Řeknete si, no jo, zásahovka, mají zbraně, jsou trénovaní, o ty se nebudu muset bát… Jenže to jste právě na omylu. Rec 2 se rozjede ještě rychleji než jednička a je i brutálnější a lekavější (ty lekačky jsou navíc na místech, kdy jsem je ani já nečekal). Všechno parádně funguje a já tomu dávám plný počet, ale jedno mě "trochu" naštvalo. Ano, ti co už viděli, zřejmě tuší. Pointa. Odhalení, co že je vlastně ta "nákaza" zač. Musím říct, že tohle mě dost naštvalo a chvíli jsem uvažoval, jestli si ze mě někdo nedělá jen prdel. V průběhu filmu jsem zjistil, že ne. Když se nad tím ale ohlédnu nazpátek, tak musím říct, že pointa tomu příběhu dává nový rozměr a já jsem zvědavý, jestli v pokračováních (plánují se ještě dvě) bude ten "nový rozměr" k něčemu. Jinak řečeno, zda pointa tuto slibně nastartovanou sérii pohřbí nebo ji udělá nesmrtelnou. Nezbývá než doufat, že možnost B je správně. 90 %. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Dějově přesné navázání na jedničku, takže kdo ji neviděl, měl by dohnat. Místy je to už víc odhadnutelné, ale napětí přetrvává. Na začátku jsem si říkal, jestli vůbec jde něco dalšího vymyslet, aby to pořád splňovalo požadavky dobrého hororu. Teď zodpovědně říkám, "Jde to". Uvidíme, jak se poperou s trojkou a čtverkou. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa chvíľu po udalostiach z predchádzajúceho dielu, trojčlenná zásahová jednotka dostane za úlohu vstúpiť do domu v karanténe a pomôcť svojmu dočasnému nadriadenému nájsť potrebné vzorky, aby sa zabránilo prípadnej rozsiahlejšej epidémii. Ale na mieste si uvedomujú, že skutočná pravda je omnoho nepríjemnejšia, než si mysleli, stále stoja proti agresívnemu nepriateľovi a navyše musia chrániť aj preživších. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Určite musím pochváliť, že dej pokračuje prakticky priamo, len z iného a logického pohľadu, teda zásahovej jednotky a tak keďže vďaka predchádzajúcemu dielu je to rozbehnuté, už netreba na nič čakať, ide sa priamo na vec. Síce už to nemá také čaro a ani kvalitu, už ma to nedokázalo až tak vtiahnuť a to správanie postáv išlo miestami úplne mimo mňa, hlavne nelogické rozdeľovanie, ale napriek tomu je celá prvá polovica dostatočne zaujímavá, chválim výbornú dynamiku, keďže tu sa skutočne stále niečo deje a na moje prekvapenie mi sadlo aj to iné vysvetlenie pôvodu nákazy, ktoré nie je ani zďaleka také, ako sa javilo z predchádzajúceho dielu. Práve toto mi príde ešte zaujímavejšie. Ale v druhej polovici sa dej zbytočne začne venovať trojici nudných teenagerov, ktorí ma vôbec nezaujímali a síce niekoľko scén po ich spojení s hlavnými postavami sa mi páčilo, pričom ani záver našťastie nesklame, ale toto veľmi zlé rozhodnutie film zbytočne zhadzuje. Hororová stránka je tiež skôr sklamaním, atmosféra a napätie sú neporovnateľne slabšie, než predtým, ale aspoň po obsahovej stránke sú viaceré hororové sekvencie celkom zaujímavé a nájde sa tu aj pár výborných momentov, hlavne to zabitie nesprávneho. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, až na celkom zaujímavú postavu kňaza ma tu už nikto moc nebavil a tí teenageri už ani nestoja za reč. Réžia a technická stránka ma aj napriek totožným tvorcom tentoraz sklamala, vizuálna stránka je stále výborná a to dynamické pojatie prvej polovice mi vyhovovalo, ale inak je to o niekoľko tried slabšie. Prvý diel považujem za jeden z najkvalitnejších hororov vôbec, preto som sa na pokračovanie tešil, no zbytočne. Zlý film to určite nie je, ale čakal by som viac, než len lepší priemer. 59% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Většina výkřiků zombie byla přidána až v postprodukci. Tvůrci se obávali, aby takovým množstvím výkřiků na place nepokazili dialogy. (KucC)

Reklama

Reklama