Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jednotka gradovala napätie postupne, z čistej nuly až do stopercenntného hororového tranzu, pri ktorom sa p*sierali aj tí najotrlejší diváci. Dvojka na jednotku nadväzuje tak plynule, že by sa filmy dali spojiť v jeden celok. Začína niekde na šesťdesiatke a tam sa drží až do osemdesiatkového finále. Stotožnenie s postavami v nej nehľadajte, je to akčná, zábavná jazda plná 3D strielačiek, behajúcich démonov, cynického humoru, niekedy až príliš roztrasenej kamery, a miestami dosť divného chovania postáv, z ktorých si už i sami tvorcovia robia tak trochu p*del. Z filmu je cítiť, že vznikol iba pre úspech jednotky, no zároveň si zachováva skvelé tvorcovské trademarky a s predošlými udalosťami pracuje tak, aby fanúšikov nenaštval ani nesklamal. Jeho cieľom je iba dobre pobaviť. Vlastne ide o podobný posun od vážneho hororu k akčnému masakru ako v prvých dvoch of-the-Dead-romerovkách, či Evil-Dead-raimiovkách. Plaza a Balaguero sú na správnom mieste a urobili len dobre, že sa nesnažili jednotku tromfnúť. Štyry hviezdy dávam za spomenuté trademarky (v rukách nových režisérov by to scenár nad tri hviezdy nedotiahol ani náhodou) a už sa teším na apokalypsu v trojke. Snád s Plazou a Balaguerom. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

[REC]2 nepřekvapí tolik, jako jeho starší bratříček. Ale to tvůrci moc dobře věděli, a tak není pokračování nejlepšího španělského hororu stejné. Jedinými společnými znaky jsou opět digitální kamera a šmakující strašidelné momenty - už během prvních dvaceti minut jsem se klepal nervozitou. Jinak je ale "dvojka" spíše akčnější záležitostí. Není to na škodu, jen ta atmosféra už nezamlžuje svým mrazivým dechem objektiv tak dokonale, jako před lety. Jistě, spousta záběrů má stále své kouzlo a po režijní stránce jde na první pohled vidět upgrade, ale z "jedničky" jsem byl paf víc. Slabších pět hvězd, za ten adrenalin a ani vteřinu nudy. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mucho gusto! Jednička byla povedený El Tréning a podruhé už to šlo tak krásně lehce, jako stáhnout kastaňety ze ztuhlých prstů mrtvé tanečnice flamenca. DOKONALÉ !!! Doufejme, že zmáčknou to červené tlačítko i potřetí. Hlavně žádné další zámořské plagiáty!! Dívat se na tu obludu z Dextera byl fuckt horor. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvá časť mi doslova vyrazila dych. Ohodnotil som ju plným počtom hviezdičiek. Drsný film s rýchlym spádom sa celú dobu tváril ako kvalitný zombie snímok, aby sa na konci odhalil ako jeden veľmi originálny okultný horror. Presne tam, kde končí úvodný titul, začína jeho pokračovanie. Aj keď nám už jeho autori Paco Plaza a Jaume Balagueró prezradili satanský pôvod nákazy, stále dokážu vygradovať napätie na maximum. Premyslený scenár vystavaný na pseudoreálnom video zázname je výborne spracovaný, zostrihaný a zrežírovaný. Herci podávajú presvedčivé výkony, nechýbajú dobre fungujúce šokové scény a aj stvárnenie posadnutých ľudí je hodne desivé. Napätie, strach. Veľa kriku a krvy. Páčilo sa mi to. **** ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč Španělé už 300 let nevyhráli ani jednu bitvu. Když dojde na lámání chleba, pošlou do akce zoufale podměrečný tým velmi špatně vycvičených tatíků, které vydávají za speciální jednotky. Jen jim nevysvětlí, co je to zajištění terénu a jak se týmově postupuje při čištění budovy. Nefunkčních nesmyslů bylo mnohem více než ve většině béček, které jsem kdy viděl (a že si v nich poslední dobou celkem libuji). No a co se týče puberťáků, na casting museli vypsat soutěž Španělsko hledá nesympatického dementa... Což zase tak neodsuzuji, to byl asi úmysl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Pokračování si vyžádalo mnohem větší štáb, než první díl. Na projektu pracovalo přes 300 lidí. (KucC)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Většina záběrů byla natočena samotnými herci. Například speciální jednotky měly kamery na helmách a vytvořily tak podstatné množství záběrů. (KucC)

Reklama

Reklama