Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tenhle pořad ráda sledovala a dodnes si některé scénky a vtípky pamatuju. Jiřinu Bohdalovou jsem nikdy nijak neobdivovala, ale tady spolu s Vladimírem Dvořákem tvořili báječnou dvojici, která se doplňovala, podporovala a občas taky hádala.. Takže když to shrnu, byl to jeden z nejlepších pořadů té doby. ()

kocourMour

všechny recenze uživatele

Tohle patří spíš do diskuze, ale ta mi teď nějak nefunguje....Je třeba říct, že pořad nemoderovali jen Dvořák s Bohdalovou) . Rok 1977, zde dříve uvedený jako rok vzniku, asi vyplynul z toho, že teprve od tohoto roku ( a sice od dílu 26) začali pořad moderovat Dvořák s Bohdalovou. Od tohoto dílu se taky Televarieté po letech v televizi reprízuje. Ty starší díly asi taková zábava nebyla:-) Moderátoři byli různí, ale většinou Saskia Burešová. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Památný pořad, na kterém jsem vyrůstal a zůstal v mé paměti navěky. Pravda, spousta čísel dnes už člověka nezajímá, mnohé hudební výstupy jsou dnes (nesmírně) "zábavné" a směšné, ale každé vystoupení Bohdalky s Dvořákem mělo grády. Zažitým zvykům se výrazně odlišilo Silvestrovské televarieté z roku 1986, které nenabídlo žádného cizího umělce, dokonce ani žádnou scénku Bohdalky s Dvořákem, ale jen československé umělce jak ve scénkách, tak písničkách. Jeden ze sestřihů se jmenuje Televarieté na přeskáčku, je z roku 1994 a zavedlo nás k Vladimírovi Dvořákovi domů, který s nohou v gipsu uvedl pár vzpomínkových scének proložených písničkami - viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/879118-televariete/29435717399-televariete-na-preskacku/. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, kýčovité, trapné a publikum obludné. Scénky, které si připravili Vladimír Dvořák s Jiřinou Bohdalovou nejsou vždy nejhorší. Tady je důkaz, že humor není pouze o vulgárnostech, ale dokáže být někdy i trochu inteligentní. Těm dvěma dávám lepší hvězdičku, ale zbytek, který bohužel trvá alespoň hodinu je hrozný. Vím, že ta doba byla velmi třpytivá, kýčovitá a trochu nevkusná, to by mi ani tak moc nevadilo, ale vadí mi, jak se to tváří velice ideálně, bezproblémově, lidi ze sebe dělají idioty. Vše je podle šablony, bez kapky improvizace. Kdyby ti dva měli větší prostor, možná bych dala i hvězdičky tři. ()

Elgin 

všechny recenze uživatele

Tazko sa tato seria hodnoti pretoze v dobach rezimu to bolo jak-tak zabavne no v dnesnej dobe by to bol jasny kandidat na brak. Musime zobrat v uvahu, ze protagonisti vystupujuci v tejto show mali zviazane ruky a nemohli si slobodne vyjadrovat svoje myslienky a nazory. Davam 60% za snahu bavit ludi aby mali ake-take rozptylenie i v dobach temna a strachu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama