Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (534)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po problematickém čtvrtém a pátém dílu takřka neuvěřitelně milé překvapení. Saw VI samozřejmě opět ždíme originální první díl, nicméně příběh je konzistentní, bez extra velkých logických děr, dává smysl jak samostatně, tak i v kontextu předešlého - a tentokrát by se v ději neměl ztratit ani ten, kdo předchozí části neviděl vícekrát než jednou. S flashbacky se to nepřehání, jeden navíc dává poměrně důležitý nový pohled (konkrétně na závěr trojky). Výběr nových herců se také povedl (taková dřeva jako ta pětice v pětce zde budete hledat marně), a i změna režiséra byla dobrým tahem - fakt jsem se nestačil divit, jakou sílu pod Greutertovým vedením některé scény mají, a to nejen co se brutality týče, ale i z emočního hlediska (zázrak!). Postavám se zkrátka dá konečně znovu věřit, nepůsobí, jako by jim to, že se ocitli "ve hře", vůbec nevadilo. Pointy neohromí (jedna z nich je jasná de facto od začátku), ale potěší - Saw se znatelně pohnulo kupředu. Vzhledem k úplnému závěru se dá celkem jasně odhadnout, co bude náplní sedmého dílu, a kdyby se tvůrci odhodlali i ke změně žánru (k čemuž to, kdo a jak přežil, celkem logicky vede), mohlo by to do celé série vnést tolik potřebný svěží vítr. I když tím byl - svým způsobem - již díl tento. Ti, co podlehli módní vlně nadávání na Saw, budou zcela jistě nadávat dál, ale pro fanoušky bude šestka potěšením. Mé pořadí oblíbenosti: S1, S2, S6, S3, S4, S5. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, co čekat od filmu, který si už pošesté jede podle dávno nalinkovaného mustru, ale protentokrát tomu nelze upřít fakt, že po x dílech se poprvé jde v rovině celistvějšího příběhu, který sice opět otáčí některá moudra z minula o 180°, ale dělá to s překvapivě uvědomělou okatostí a důrazem na klišé, až mě napadá, jestli to nemá být schválně. Paradoxně mi tak na snímku vadí jeho moralistický podtext, ve kterém jsou trháni na kusy zaměstnanci jedné überzlé, vykořisťovatelské a nehumanistické pojišťovny. Samostatně nefunkční, ale v rámci série jednoznačně posun nahoru, poprvé od ‚dvojky‘. Lepší 2*. PS: V sedmičce chci vidět více nadhledu, prospěl by. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno docela čumím, po zpackaný nudě předchozího dílu se tenhle až nečekaně vydařil. Teda ne, že by se ani tady už nejednalo o pořádnou dávku recyklace, ale tenhle díl mě celkem bavil a Mandylor mě tu poprvé přesvědčil, že by mohl být regulérním nástupcem Jigsawa, ale tady už to fakt měli utnout. Bez prdele.55% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. In Ashes They Shall Reap ,2. The Last Goodbye ,3. Reckless Abandon ,4. Your Soul Is Mine ,5. Warpath ,6. Code of the Road ,7. Genocide / Saw VI Remix ,8. Ghost in the Mirror ,9. The Countdown Begins ,10. Still I Rise / Saw VI Remix ,11. Dead Again ,12. Dark Horse ,13. Cut Throat ,14. Never Known ,15. Roman Holiday ,16. The Sinatra ,17. Lethal Injection ,18. More Than a Sin , ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Fajný návod na vysporiadanie sa s poisťovacími manažérmi a ich podvodnými (= zmluvnými) podmienkami. Inak samozrejme pokračuje Saw v recyklovaní pôvodnej myšlienky. Obsahuje vždy jednu špinavú, zle osvetlenú a strašidelne pôsobiacu miestnosť, ktorú, aj keď dotyčná obeť dočasne pokorí splnením vopred pripravených podmienok a odloží tak vlastnú smrť na neskôr, vždy zároveň niečo alebo niekoho natrvalo stráca. Strašidelný zámok virtuálne, no tentoraz to nedržalo v režijných rukách totálne trdlo. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Film bol zakázaný v Thajsku, Malajzii a na Ukrajine. (Paldiny)
  • Tanedra Howard dostala roli ve filmu díky své účasti a vítězství v americké reality show Scream Queens. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Torontu (Ontario, Kanada). Natáčelo se od 30. března do 13. května 2009. Postprodukce skončila 11. 9. 2009. Hollywoodská premiéra se konala v Mann's Chinese Theater 22. října 2009. (Chatterer)

Reklama

Reklama