Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark Hoffman (Costas Mandylor) pokračuje v krvavém odkazu svého mentora Jigsawa (Tobin Bell), jenž před léty celou zvrácenou hru odstartoval. Kdo si pro tentokrát zaslouží bojovat o svůj život? Jaké hračky čekají na ne zcela nevinné oběti? A hlavně, řekl už mrtvý Jigsaw své poslední slovo? Jednu z rolí v šestém dílu slavné krvavé série získala vítězka soutěže Scream Queen hudební stanice VH 1 Tanedra Howard. Název soutěže odkazuje na titul scream queen, který kdysi nosila herečka Jamie Lee Curtis za účinkování v hororech jako Mlha nebo série Halloween. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (533)

tron 

všechny recenze uživatele

Poisťováci, poisťovne, poistky, nelezte na skálu, jež je hodné vysoká. Asi to všetci poznáme: kým musíme platiť, je dobre, ale len čo od poisťovne niečo chcete, často, hoci nie vždy, ale väčšinou, sa musíte obrniť obrou dávkou trpezlivosti. A nejeden raz to dopadne tak, že sa dozviete, že ste si to celé roky platili úplne zbytočne, pretože práve na to, čo sa vám stalo, sa vaša poistka nevzťahuje. Po svojom sa s týmito osobami rozhodol vysporiadať Jigsaw, takže Saw 6 okrem rozvíjania dejovej línie v prítomnosti hojne siaha i po flashbackoch. Už to ale vážne nebaví a asi jediné, čo tomu zostalo, sú drastické pasce. Pretože kvalitné postavy to ozaj nemá. Ani dialógy, ktoré by sa dali počúvať. No a scenár? V tom sa určite ťažko orientujú už i fanúšikovia série (resp. si šestku musia pozrieť viackrát po sebe, aby všetko pochopili). Je to na môj vkus už až príliš zamotané a všetky tie twisty na mňa už do značnej miery začínajú pôsobiť absurdne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po problematickém čtvrtém a pátém dílu takřka neuvěřitelně milé překvapení. Saw VI samozřejmě opět ždíme originální první díl, nicméně příběh je konzistentní, bez extra velkých logických děr, dává smysl jak samostatně, tak i v kontextu předešlého - a tentokrát by se v ději neměl ztratit ani ten, kdo předchozí části neviděl vícekrát než jednou. S flashbacky se to nepřehání, jeden navíc dává poměrně důležitý nový pohled (konkrétně na závěr trojky). Výběr nových herců se také povedl (taková dřeva jako ta pětice v pětce zde budete hledat marně), a i změna režiséra byla dobrým tahem - fakt jsem se nestačil divit, jakou sílu pod Greutertovým vedením některé scény mají, a to nejen co se brutality týče, ale i z emočního hlediska (zázrak!). Postavám se zkrátka dá konečně znovu věřit, nepůsobí, jako by jim to, že se ocitli "ve hře", vůbec nevadilo. Pointy neohromí (jedna z nich je jasná de facto od začátku), ale potěší - Saw se znatelně pohnulo kupředu. Vzhledem k úplnému závěru se dá celkem jasně odhadnout, co bude náplní sedmého dílu, a kdyby se tvůrci odhodlali i ke změně žánru (k čemuž to, kdo a jak přežil, celkem logicky vede), mohlo by to do celé série vnést tolik potřebný svěží vítr. I když tím byl - svým způsobem - již díl tento. Ti, co podlehli módní vlně nadávání na Saw, budou zcela jistě nadávat dál, ale pro fanoušky bude šestka potěšením. Mé pořadí oblíbenosti: S1, S2, S6, S3, S4, S5. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

The game comes full circle. A ono to tak opravdu je! Jsem spokojený. Velice. Nemyslím si, že samostatně jako film by šestka fungovala, je to dílek... puzzle. Krvavý. Ale ne detailně. Ne tak, že by se vám z něj udělalo špatně. Možná to bude uvolněnějším střihem, který snad už umožňuje i epileptikům se podívat... Je předvídatelný. Stačí se podívat na kousek, a je jasné, jak bude vypadat zbytek. Co je ale mnohem důležitější, dokonale padne na svoje místo, a dotvoří celý obrázek. Obrázek, na který pár magorů čekalo. Jste-li jedním z nich, přestaňte číst a jděte do kina. Jestli nejste... Tak zřejmě tenhle komentář stejně nečtete. 70% s příklonem ke čtyřem. Na truc ignorantům. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po troch nevýrazných Saw filmoch konečne prišiel film, ktorý bol podľa mňa celkom obstojný a dokonca som sa dokázal viac stotožniť s jeho hrdinami, než pri predošlých dieloch. Wiliam Easton, ktorý si musí prejsť svojou hrou pôsobí ako uveriteľná postava a dilemy, ktoré musí riešiť sú podľa mňa zaujímavé. Rovnako je vidno, že si uvedomuje váhu svojich rozhodnutí a snaží sa zachovať najlepšie ako môže. Najviac je to podľa mňa vidno počas scénky s kolotočom, ktorá ma doteraz vie desiť svojou vážnosťou a silou. Dvaja prežijú, štyria zomrú. Čo sa týka zvyšku filmu, mám pocit, že vie tam jemne zlyhávať, ale snaží sa ako najlepšie vie, aby nás opäť dostal späť do zaujímavých častí. Uvediem príklad. Načo sme do filmu dávali agentku Perézsovú, keď tam dokopy nemá žiadnu rolu a nič to nepridá. Jediné čo akosi chce filmu dať je viera vo svojho bývalého kolegu Petra Strahma. Ale to je málo. Nie som veľkým fanúšikom Marka Hofmanna, najmä z dôvodu, že absolútne ide mimo odkazu Johna Kramera. A pre mňa to filmu uberá trochu chuť. Na druhú stranu ale vyšetrovanie je celkom zaujímavé a najmä pasce sú v tejto časti veľmi zaujímavé. Obeť je veľmi zaujímavá a dôvod prečo si ho Jigsaw vybral je tiež zaujímavý. Pre mňa je tento diel asi druhý najlepší. Hodnotenie: B+ ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Šel jsem si pro tři a dostal jsem je. Nejen že je Saw VI nejlepším pokračováním od dvojky, ale místama je i docela chytrý a poprvé v celé sérii je nejlepší ve chvílích, kdy se nemučí a nezabíjí ne až tak nevinní lidé. Je dobře, že se šestka téměř vykašlala na krimi zápletku a naopak dala prostor tomu nejlepšímu, co z celé série ještě zbylo. Tobinu Bellovi a pastem. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo v Torontu (Ontario, Kanada). Natáčelo se od 30. března do 13. května 2009. Postprodukce skončila 11. 9. 2009. Hollywoodská premiéra se konala v Mann's Chinese Theater 22. října 2009. (Chatterer)
  • Kvůli vylepšení posledních 5 minut byl film oficiálně dokončen až 21. června 2009. (Duoscop)
  • Costas Mandylor (Hoffman) při premiéře filmu nevěděl, jestli jeho charakter šestý díl přežil. Důvodem bylo natočení několika alternativních konců. (Duoscop)

Reklama

Reklama