Reklama

Reklama

Ostrov smrti

(seriál)
Horor / Thriller / Mysteriózní / Drama
USA, 2009, 9 h (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Ari Schlossberg

Hrají:

Elaine Cassidy, Christopher Gorham, Matt Barr, Gina Holden, Katie Cassidy, Brandon Jay McLaren, C.J. Thomason, Cameron Richardson, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Harper's Island jen nový americký krimi-mystery seriál, který napsal Ari Schlossberg pro televizi CBS na sezónu 2008-2009. Seriál by se dal zaškatulkovat jako slasher-horor / krimi. Tvůrci ho sami přirovnávají k sérii "Scream" nebo k románu "Deset malých černoušků" od Agathy Christie. Seriál má 13 epizod a v každé epizodě bude zavražděna alespoň jedna postava.
Ústředním motivem je vražda sedmi lidí, která se stala před sedmi lety na ostrově poblíž pobřeží Seattlu. Právě na tomto ostrově plánuje svatbu Henry Dunn se svou přítelkyní Trish Wellingtonovou a připlouvají spolu s přáteli a rodinou na ostrov. Každá postava má své tajemství, nevíme kdo je vrah, ale postupně umírá "jeden za druhým"....
Současně se seriálem probíhá v Americe promo kampaň, kdy je každý pátek na stránkách www.fancast.com online rozhovor s obětí vraždy. Fanoušci tak mohou dostat odpovědi na své otázky a odkrývat střípky, kdo může být vrahem. (djtoko)

(více)

Recenze (81)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Spočiatku aj vďaka netradičnej seriálovej schéme pozoruhodná záležitosť. Začiatok veľmi slušne buduje atmosféru a napätie ako tak funguje, hoci nejde o žiadnu revolúciu na seriálovom poli. Postupom času sa však Harper's Island mení na tradične absurdnú aj keď stále relatívne zábavnú vyvražďovačku. Jej rozuzlenie síce z pohľadu zjavne duševne chorého vraha zmysel aj dava, ale celkovo sa mu dá vytknúť všeličo. Medzi iným aj všetky tie zvraty, ktoré zo spätného hľadiska pri dôkladnej analýze vlastne nedávajú zmysel. Ale odškrtávanie postáv po každom dieli a tipovania vraha dokáže na istý čas zabaviť. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako napínavá detektivka namíchaná s hororem, skončilo to jako zoufalá fraška. Oblíbený trik autorů bylo vzít nějakou sympatickou postavu, na konci dílu ji představit jako možného podezřelého a v následujícím díle to hned popřít. Prvních šest, sedm dílů jsem se těšil, co bude následovat, později už spíš děsil, co tam hrdinové budou vyvádět za nesmysly. Ve výsledku promarněná šance a zklamání. 50% ()

Reklama

iampatrik 

všechny recenze uživatele

55% Z počátku nadprůměrné hororové krimi, kde jsem hltal díl za dílem, pomalu odkrývající se příběh. Čím však dílů přibývalo, tím Ostrov smrti ztrácel dech až ho ztratil úplně. Konec je už jen hloupé vybíjení přeživších, s jejich hloupým chováním a s hloupým ukončením. Veliká škoda. (Přesto zajímavý, nenápadný, hororový seriál) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: JOJ = 4.10.2009 + ČESKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: tv BARRANDOV = 24.2.2010 (16.2.2009) Pilotná epizóda je viac než dobrá. Teším sa na ďalšie a verím, že seriál bude mať naozaj iba 13 častí a poriadne rozuzlenie. GORE by na free - tv produkciu mohlo byť podľa prvých náznakov veľmi slušné. (11.4.2009) Vo výsledku len biedna telenovela prekladaná nejakými tými vraždami. Bystrý divák navyše vraha spozná dosť skoro. (10.9.2009) SKUR*ENÁ JOJ sa opäť vytiahla. Zo seriálu povystrihovali všetky titulky aj úvodnú zvučku, napchali to reklamou a takto to plánujú za 3 večery odvysielať. HNOJ HNOJ HNOJ ! (5.10.2009) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Opravdu slibný začátek. Ze seriálu resp. z pilotního dílu je sice trochu cítit I still know what you did last summer (Tajemství loňského léta 2), nicméně ne každý tento odpad ještě pamatuje. Harper´s nabízí solidní porci tajemna, u části diváků tolik oblíbené lekačky, pár opravdu pohledných žen (tady mi chybí kapka erotiky) a hlavně možnost pár večerů očekávat, kudy povede cesta. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (7)

  • Katie Cassidy, Gina Holden, Callum Keith Rennie, Jim Beaver, Amber Borycki, Chris Gauthier, Ben Cotton, Sean Rogerson, Dean Wray, Jay Brazeau, Aaron Pearl,Alex Ferris, Maxine Miller, Anna Mae Routledge, Sarah-Jane Redmond a Sarah Smyth. Všichni tito herci a herečky se objevili také v seriálu Lovci duchů (od r. 2005). (Zdroj: ČSFD)
  • V desátém díle popíjí Shane Pierce alkohol s názvem „Robert McLachlan“. Stejně se jmenuje hlavní kameraman seriálu. (Phorbo)
  • Seriál byl natočen na Bowenově ostrově, ostrovní obci asi dva kilometry západně od Vancouveru v kanadské provincii Britská Kolumbie, a na University of British Columbia. Fiktivní Candlewick Inn, tajemný hotel, se nachází ve Vancouveru v Cecil Green Park House. (Trajektt)

Reklama

Reklama