Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Recenze (123)

john986 

všechny recenze uživatele

nazval bych to stejne jako nekteri tady oldschool sci-fi...vubec se nechce verit, ze je to rok 2009. Ze zacatku trosku vlaznej rozjezd, ale pak spokojenost... Film dokazuje ze scenar je dulezitejsi nez specialni efekty ()

O_Peki 

všechny recenze uživatele

Žádná revoluce v dějinách kinematografie, ale i tak se jedná o slušně natočený příběh. Celé to ale na mě působilo až moc lacině. Ale zase co by asi větší rozpočet udělal s příběhem ? Tak nevím 3* nebo 4* ??? ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Aj keď nič svetoborného, ale na tak skromnú výpravu docela pozerateľné. Hudba na správnych miestach a atmosféra aj bez drahých efektov je na svete. Pár dobrých dialógov a máme malý film s veľkou dušou. Damion Poitier v roli Centauri 7 presvedčil. Svoje dodala aj dobrá maska. ()

Nobunaga 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dobrý to bylo. Je to teda nízkorozpočtové Sci-Fi béčko se vším, co k takovému béčku patří, do očí bije asi nejvíc emzácká latinka plus pár pozemských vychytávek jako přezky a zipy, ale ty Boba Fetťácký kyrysy měly zase prďáckou patinu :) Jinak první co vás při sledování nejspíš napadne je opravdu Boba Fett a pak asi Enemy Mine- dva zástupci znesvářených ras si jdou na opušťené planetě po krku, aby časem zjistili, že jejich cíle se vlastně vzájemně kryjí. Film začíná a končí trochu ve stylu SW Nová naděje, tedy uprostřed rozehraného příběhu, ale stejně jako u slavnějšího předchůdce to nijak zvlášt neruší. Pokud tedy přistoupíte na béčkovost a v podstatě fanovskost snímku, dá se to ohodnotit i poměrně vysoko. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Milá, ale bohužel trochu neobratná reminiscence na osmdesátková scifíčka. Kořist se občas chová, jako by nejradši spáchala sebevraždu, místy s probodnutou nohou zapomíná kulhat a s tou její proklamovanou fikaností to taky není nijak horký. Ale snaha se cení, možná to příště bude lepší. ()

Ziziky 

všechny recenze uživatele

Ideální film na klidnější sobotní večer. Příjemná zápletka, která není evidentní od začátku, ale stejně jí nakonci pochopí každý. Pokud Vám vyhovují filmy typu Moon, Černočerná tma a pod. tak nesáhnete vedle. Pokud jste právě dokoukali Orfeovu závěť a nemáte dost, nejspíše Vám Hunter Prey neučaruje. Kolem a kolem příjemné jednoduché sci fi bez rádoby *hot* puberťáků a všeho, co se váže na "jednoduché sci fi" z produkce Hollywoodu... Místo monstr produkce prostě poušť a v ní najednou maximálně pár herců. A hle, ono to taky funguje. ()

OziRaziel 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to nějakou zapomenutou povídku nebo starý komiks jehož stránky jsou zažloutlé a téměř v rozpadu. Ale ani to vám po přečtení nebrání, dát si ruku na srdce a říct si :" Jo je to dobrý, za čas se k tomu zas vrátim" uklidíte to zpátky na půdu kde jste to našli a těšíte se kdy se zas někdy odhodláte jít tam poklidit nebo probrat starý krámy. Film je důkazem že slušný film (i tak většinou náročný na efekty jako sci-fi) se dá dobře zmáknout i bez stamilionových rozpočtů a přeceňovaných "hvězd". ()

snupko13 

všechny recenze uživatele

Každý tu píše o nízkej rozpočtovosti a ono je to naozaj tak, miestami sa mi dokonca zdá, že to upiekli nejakí garážový sci fi fanatici. Zlí vesmírčania sú síce priebojní, ale technológiu nemajú bohvieakú, teda majú až veľmi ľudskú, podrážky vzor bežnej jesennej obuvy všade dostupnej aj u nás, kábel do tej ich šikovnej inteligentnej vecičky s klasickým vstupom "jack" atď. Ale to sa všetko dá odpustiť. Príbeh, postavený na pár postavách, ktorý sa snaží byť vážny až psychologicky, a s nejakým odkazom, má niečo do seba, aj keď ostal koniec otvorený prípadnému pokračovaniu, čo tomu dodalo punc seriálosti... Mne "všehovšudy" pripáda, že tvorcom šlo hlavne o vykradnutie všetkého dobrého, čo sa v starších vážnych sci fi prezentovalo, ako ste ich už tu spomínali, s úmyslom vzdať im hold. Teda tomu verím. :) ()

Malcolm337 

všechny recenze uživatele

skvělej film s paradní atmosferou a paradnima kostymama, trochu sem se bal že se s toho vyklube něco ve stylu Můj nepřítel ale nestalo se tak, no a doufam že se dočkáme pokračovaní :D ()

anaad 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně není hloupý film. Nízkorozkorozpočtovost je sice poznat, vše ale vynahradí dobře psychologicky budovaný děj. ()

Lukyn_CZ 

všechny recenze uživatele

Od poloviny se me film hodne zalibil a konec byl az necekane dobry. Dokazal bych si predstavit i pokracovani formou serialu.. ()

raiden14 

všechny recenze uživatele

Rozpocet cca. 50 000 dolarov, reziser takmer neznamy a co-produkcia od pána Del Tora. Od filmu som absolutne nic necakal, cakal som ze sa zasmejem na trapnych trikoch, blbych kostymoch etc. Prave naopak. Keby vacsina novych sci-fi filmov/serialov vyzerala aspon z polovice tak zaujimavo a dobre ako Hunter Prey... Vacsinu filmu tvoria len dialogy a behanie po pusti - heh, ale ked mate raz fajn scenar kludne nech si behajú a kecajú. Kostymi su btw. úžasné, čo sa zrovna neda povedat o CGI ale to neurazí. Každopadne, film ma skvele napisany,vopred nedhadnutelny scenar plny zvratov a plno odkazov na stare scifi pecky. Takze ak ste aspon trocha sci-fi pozitivny, urcite odporucam. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky,místy ovšem trochu zbytečně natahované.Jinak se jedná v podstatě o psychologické drama,ostatní je kulisa.Ovšem iluze i tak dobrá. ()

Kanal 

všechny recenze uživatele

Staré dobré oldschool scifi, kterému rozhodně nevadí dlouhá stopáž. Děj plyne pomalu, ale rozhodně nenudí. Kostýmy a celé zpracování veškerého „scifi vybavení“, které dva hlavní hrdinové používají, vypadá trošku uměle, ale to je právě to co dělá film oldschool. Díky tomu jsem si tento snímek oblíbil. Film dokáže jak chvíli po začátku, tak hlavně v závěru diváka slušně překvapit. Prostředí rozpálené pouště dodává perfektní atmosféru. (70%) ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

vcelku sympaticky filmecek s trochu naivnim a predvidatelnym scenarem, ale ani scenar nedela filmu ostudu. horsi to je s kostymy (zbroj lovcu vypada jako ta lovce ze star wars), ale nic strasneho to neni. hlavne skoda, ze tvurci nedokazali udelat z lovcu verohodne mimozemstany, hodnou chvili clovek veri, ze to jsou lide. kdyz divak zjisti, ze lide nejsou, hned si to zacne myslet o lovenem. jenomze i pohled na neho ukaze, ze to je mimon. aby vsem zmatkum nebyl konec, chvilku po predchozim zjisteni se z neho skutence vyklube clovek, to kdyz sunda masku. co je na filmecku naopak pozitivni, je prostredi a jakas-takas verohodnost (v mezich toho, ze se jedna o nizkoropoctovy snimek). v kazdem pripade, ja se bavil, film oplyva dobrou atmosferou ()

Imyourmather 

všechny recenze uživatele

Výborná atmosféra, prostředí, kostýmy. Čiší z toho, že to je dělané někým, koho to baví, někdo si na tom dal dost záležet a je to vidět. ()

Reklama

Reklama