Reklama

Reklama

Lovec kořist

(festivalový název)
  • USA Hunter Prey
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Vesmírná loď Prometheus spadla z oběžné dráhy. Komunikační systémy a systémy na podporu života jsou zničeny. Kritická situace: Stav posádky a vězně je neznámý. S rozkazem chytit mimozemského vězně a zanechat jej naživu, se musí posádka přeživších vydat na opuštěné a pusté planetě do nebezpečné hry na kočku a myš s uprchlým vězněm. Kdo je lovec a kdo je jeho kořist? (mrqe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

JFL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímky Sandyho Collory nastavily laťku očekávání vysoko, ale jeho celovečerní debut překvapí tím, jak málo s nimi má společného. Zatímco "Batman: Dead End" a "World's Finest" byly rozpustilé fanovské hrátky s komiksovými ikonami a předváděčky režisérových dovedností v oblasti masek, kostýmů a speciálních efektů, tentokrát na diváky čeká komorní příběh, jehož hlavním kladem je dramaturgicky vycizelovaný scénář a kde perfektní masky a kostýmy nejsou atrakcí, nýbrž rozvíjejí dramatický potenciál snímku. Zpočátku se sice vyprávění jeví jako schematické a z hlediska struktury průhledné (mechanické střídání záběrů postav v krajině a dialogových sekvencí), ale cestou k finále vysázenou několika nápaditými zvraty se posléze ukáže, že vše předchozí mělo smysl a nic nebylo jen tak pro efekt. Natočit film, kde 88 minut jen hrstka postav chodí pouští, skýtá mnohá úskalí, ale zde byla všechna bravurně překonána. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Moc milé překvapení. Člověk se neubrání srovnání s Petersenovým „Enemy Mine“, ale dovolím si tvrdit, že Hunter Prey jde ještě o kousek dál. Je to mnohem svižnější, samozřejmě i modernější a hlavně to teda nekazí uspěchaný happyend tak jako právě Enemy Mine. Pravda, žádné velké umění to taky není, ale to od laciného béčkového sci-fi asi nikdo čekat nemůže. Já osobně tleskám, dobrého sci-fi není nikdy dost. Jen houšť a větší kapky. ()

Reklama

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduše natočený film, prakticky se dvěma herci. Pokud se zde hovoří o nějakých zvratech, tak jsem nějaké zásadní postrádal. To, že se z vězně vyklube člověk bylo celkem jasné. Pak je tady hra na honěnou v poušti, kdy chvilku je na vrcholu ten, pak zase druhý. Nějak extra mě to nezaujalo. A masky, ty byly opravdu hrozný... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni... Takové komorní, minimalistické, a víc konverzační než akční scífko, a přece jsem po jeho zhlédnutí ve stavu mírné euforie a blaženosti. Hunter Prey je zářným příkladem toho, že k natočení zajímavého a napínavého filmu stačí jen pár herců, kus pouště, jednoduchá výprava a levné triky. Podstatný je totiž poutavý příběh. A bonusy navíc jsou nádherný obraz a působivý zvuk (tím zvukem myslím samozřejmě hudbu). A doufám v pokračování. ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Smrdí to dolarem na sto honů, což není při rozpočtu 425 000USD překvapením a stopáž by potřebovala pořádnou odlehčovací kůru, protože některé záběry trvají třikrát tak dlouho, něž by bylo třeba. Scénář je naopak velmi kvalitní a častými dějovými zvraty dokáže opravdu překvapit. Oni totiž oba hrdinové nebojují jen za vlastní přežití, ale i za svojí rasu a tak rozehráli důmyslnou šachovou partii, kdo koho přechytračí. Stejný efekt to má i na diváka, protože s každým zvratem se mění vyznění pointy a člověk si nemůže být ničím jistý do poslední minuty. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Pracovným označením filmu bol názov Untitled Sandy Collora Project. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa vo federálnom štáte Mexika s názvom Baja California, nachádzajúcom sa na severe Kalifornského polostrova. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama