Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (223)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to takový celý, no, prostě "meh". Člověk už asi prostě začne být tak nějak totálně apatickej, protože ho ten prvotní hněv a totální znechucení a bolest zad z neustálýho kroucení hlavou nad tou debilností při předchozích dílech totálně vyčerpalo, tak proč to dál prožívat... Je to prostě škoda, investovat 8 let života do parádního seriálu, prožívat každé malé nebo velké vítězství, prohru, setkání, smrt, zmrtvýchvstání, brečet nebo lapat po dechu během předposledních epizod všech předchozích řad, skákat na gauči a řvát na celej barák "ouuuu shiiiiit" při největších zvratech... už to tam není. A během týhle série to mělo být co zdvojnásobený, ale sakra zestonásobený! Vždyť se loučíme s největšíma hrdinama posledních let. Jenže ti ale v posledních dílech otočili charakterově o 180 stupňů, začli se chovat absolutně nelogicky, a jedna z nejlepších postav ever nedokáže ani říct nic jinýho než "you are my queen" Takže hněv a zklamání postupně odchází, a člověk necejtí prostě vůbec nic. chce se mi z toho brečet, ale pak si vzpomenu, že už je mi to vlastně všechno jedno:( ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Něco mi říká, že existovalo 14,000,604 alternativních konců Hry o trůny (a každý fanoušek si vysnil ten svůj), jenže tvůrci si vybrali tenhle a ať už se vám to líbí, nebo ne, tohle je ten závěr, který jsme dostali. Stejně jako v případě předchozí řady došlo na občasnou zkratkovitost, tentokrát to však nebylo zdaleka tak do očí bijící. Především jsme totiž dostali famózní noční bitvu s nemrtvými, u které se napětí dalo krájet, opět bravurní dialogy, srdceryvné momenty a skličující zvraty. Dal bych si to delší? Jasně. Zhroutím se z toho a budu to kvůli tomu slepě nenávidět nebo podepisovat stupidní petice? Fakt ne. :) Vývoj postav se jednoduše završil, kolo bylo zničeno a každý dostal, co si zasloužil. Spravedlivé finále bude nejspíš ještě nějakou dobu lidi rozdělovat, ale tak už to s těmi nejočekávanějšími věcmi na světě bývá. Těším se na spin-offy. 8. řada Hry o trůny - 9/10 ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamyšlení s velkým odstupem: Pamatujete na Krvavou svatbu? Hromada lidí byla z onoho zvratu úplně nadšená. To, co se stalo SPOILER s Daenerys, bylo v podstatě to samé, jen pychologičtější. Protože to ale nebyla krvavá šokující záležitost, nýbrž psychologická záležitost, měla hromada lidí problém to akceptovat. Což si myslím, že není vůči seriálu fér, protože takovéto psychologické zvraty mohou nastat stejně často jako Krvavá svatba. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V detailech občas chybující, ve svý kompaktnosti pěkně fungující série. S několika silnejma monologama, slušnym závěrem, vizuálně božskou dračí bitvou i netradičně atraktivní změtí postav, který to po těch osmi letech "dotáhly" do konce. Brblání fanoušků jen podtrhuje, jakou díru do srdcí se HBO podařilo udělat. Jasně, že to šlo celý udělat jinak. Asi stoosmdesáti tisíci různými způsoby. Žijte s tím. A buďte vděční za to, že jste byli u toho. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly svedly všechny relevantní postavy na Zimohrad a nechaly (je) důkladně pocítit nervózní ticho před bitvou s nemrtvými, ve výsledku sice tmavou, nepřehlednou a takticky pofiderní, přesto intenzivní a zmatkem na bojišti o to víc vtahující. Tryzna nad padlými pak neměla dlouhého trvání, protože se spěšně (= lehce uspěchaně) zamířilo do Králova přístaviště vyřídit si účty se zrádnou Cersei. Když jsem si už myslel, jak vše směřuje ke "šťastnému" konci, stalo se něco děsivě masakrálního, co mne zcela uzemnilo (a rozhodně k tomu nedošlo zčistajasna, náznaky se objevovaly dlouho předtím a jednání dotyčné vůbec nepovažuji za zkratkovité, natož z "prstu vycucané"). Finální, 73. epizoda pak v nostalgickém, hořkosladkém ladění pomalu, důsledně i důstojně uzavřela osudy přeživších, včetně nečekané volby nového krále. Co říct víc? Za mne naprostá spokojenost. Nenechal jsem si 8. sérii zkazit pozérskou vlnou neopodstatněného hejtu a vysloveně si ji užil, tvůrci (režie, výprava, triky, herci, scénář, hudba) mě dokázali překvapit, potěšit, šokovat i nadchnout a velkolepou 10letou cestu (prozatím) největšího seriálu všech dob zdárně uzavřeli (na těch 6* ale ne :-)). ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala. (tyzmrde)
  • K závěrečné 8. sérii byla vytvořena nová úvodní znělka. Znělka v předchozích sériích začínala záběrem na mapu Králova přístaviště, zatímco v 8. sérii začíná záběrem na padlou Zeď. (Geralt z Rivie)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama