Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (282)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jedno velké plus. Divák je vcelku rychle vtažen do děje tak, že chápe o co ve filmu jde a může jen již sledovat další jeho průběh. Nemusí 3/4 filmu si říkat "O co v tom filmu vlastně jde?" a na konci si jen říci "Aha! Takhle je to!". Bavil jsem se, děj stupňoval tempo a člověk moc nemůže předpokládat, jak se situace vyvrbí. Ano, několikát si sice člověk řekne proč se postava chová tak či onak, ale ruku na srdce. Ve vypjatých situacích člověk dělá nelogické věci, protože z nějakého pohnutí mysli si myslí, že je to to nejlepší řešení. Moc se mi líbila Rebecca De Mornay v roli mámy. Zahrála to podle mě naprosto na jedničku. Film sice pár mušek má, ale pro mě nic tak zásadního, abych mu plný počet nedal. Opravdu jsem se moc bavil. Parádní thriller. Jen malé doporučení. Říkat "Všechny vás zabiji, vy kurvy!" když jste svázaní a věznitelé mají bouchačku, je sice jistý projev hrdinství, ale vůbec to není moc chytré. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Maminka má narozeniny a co lepšího jí k její oslavě dát, než večírek plný násilí a teroru. Ani nepoznáte, jestli má maminka radost nebo ne, ale její dva synáčkové se umí perfektně vyřádit na nebohých účastnících večírku, na kterém místo šampaňského poteče krev. Darren Lynn Bousman je jedním ze specialistů na hororový žánr a jeho subžánry. Překvapivě není to takový šílenec, jak by si někdo nezasvěcený o něm mohl myslet. Látku, která je remakem staršího filmu, který u nás není příliš známý, převedl do dnešní podoby velmi razantně, a s nikým se nemazlil ("nemazli sa s nima, hoši, tady se bude hulit jenom z komína!") tak to bylo z jiného filmu, ale přesto je znát, jak Bousman otálel s násilím prezentovaném v tomhle filmu. Není to až tak drsný film, jak bych od něj očekával. Občas mu chybí nadhled oproti originálu, ale zase umí udržet dynamiku a vést film do občasného extrému. Kdyby v něm setrval, byl bych nadšený ještě víc. Vybraní herci ok, Rebecca De Mornay celkem přesvědčivě "ujetá" dáma, ale přes "mírnost", jakou film nakonec dostal, ho rozhodně nedoporučuji slabším povahám ani lidem po infarktu. Bousman by se klidně mohl stát expertem na násilí, ale například na vyloženě šíleného kolegu Gense mu ještě něco málo schází, ale jinak si oba s klidem mohou podat ruce. 100% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Bohužel - tady nebylo komu fandit. Oběti i záporáci to totiž průběžně mrvili všichni stejně, jako kdyby se na mě domluvili. Na každý zajímavý a uvěřitelný dějový zvrat připadal minimálně jeden WTF moment, takže výsledkem je, s odřenýma (a vařící vodou vypláchnutýma) ušima, jen tříhvězdičková plichta. A ta vychvalovaná psycho-maminka se může jít bodnout! Na svoje děcka se vytahuje: „Co jsem vás celý život učila?“ nebo: „Dodržovat pravidla je pro přežití důležité“ a přitom sama vrší jednu chybu za druho! Například ani nenechá svázat všechna rukojmí (pravidlo č.1 z příručky Psychopatem snadno a rychle!), takže jí pak zajatci běhají po baráku jako vzteklé veverky a zbytečně dělají, v té už tak dost prekérní situaci, ještě větší bordel. Ale jedno musím Bousmanovi přiznat. Jak jsem průběžně střídal strany, kterým fandím a střídavě jsem si tu vybíjenou užíval nebo se nad něčím nasíral (nejdebilnější bylo to hraní si na Jigsawa: „Máte na to 30 vteřin nebo vás zabiju obě“), uteklo to jako voda a nějak jsem se, navzdory delší stopáži, ani nestihl nudit. Nicméně, jako opravdu šťavnatou psychopatickou rodinku doporučuji raději tuhle . ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

V prvni rade: nejde o horor. Jako thriller Mother´s day docela funguje. Co mi vadilo ale nejvic, bylo nelogicky chovani hrdinu. Proc to nevyresili hned na zacatku? Co ta rvacka ve sklepe? Dyt to byla sance jak hrom... No proste tohle mi vadilo, takze jsem si nedokazala vychutnat velke (radoby horove) finale. Slabsi prumer, podruhe bych na to nekoukala. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu padne několikrát zmínka o Queeny / Queenie, což je v původním filmu Den matek (1980) postižená sestra "matky", která žije v lesích a pokouší se ji zabít. Matka tak vychová své dva postižené syny aby ji chránili a poslouchali na slovo. V remaku je Queeny zredukována pouze na strašidelnou historku. (merlinovic)
  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama