Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Násilná romantická sviňárna s jednoduchou zápletkou. Neznámý muž unese mladý pár, který mučí a zohavuje, aby se mohl ukájet jejich vůlí po životě. Míra nechutnosti je zde poměrně vysoká a nepříjemná, myšlenka taky nechybí, nenudil jsem se, ale přesto mě to moc nevzalo. Proč, to vlastně ani pořádně nevím (zřejmě proto, že mi většinou něčím nespecifikovatelným nesedne asijská kinematografie obecně). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Grotesque ač jsem od něho moc nečekal tak přesto mě v jedný věci zklamal, a to v brutalitě. Je pravda že pár scén ujde ale čekal jsem větší maso, to samé proč to je takové nedodělané? Vrah je nesympatický, nebo spíše mi nedošlo co a proč. Oběti mi byly ukradené a celkově to je takové průměrné. Ale vyloženě špatné to nebylo. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Torture horory, ktoré sú založené len na gore a postrádajú nejakú významnejšiu zápletku mi sú čoraz viac vzdialené, avšak Grotesque by som zaradil do inej triedy. Nie preto, že je film zvrátený (v mojich očiach nie je) alebo brutálny (zvládne aj nenáročný divák), ale skôr kvôli humornej stránke. Doslova som mal nutkanie sa hystericky rehotať, ale ľudia v mojej prítomnosti by ma mali za blázna. A vôbec, ak by mal film nejaký hlbší význam a niesol sa v duchu Saw, už by to na mňa nemalo taký dopad. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Udělala mi radost verze Grotesque - Unrated version. Jen v necenzurované verzi je možno plně vidět, zda to předčilo SAW a podobné. Co se týká brutality, může si s nimi podat ruku. Co se týká ale příběhu, totálně pohořívá. SAW a distributorem zmiňovaná Kostka mají děj geniálně promyšlený. Grotesque oproti tomu má jen jednoduchý děj, kde sadista ve sklepení dlouze mučí mladý pár s tím, že když dojde vzrušení, tak je pustí. Je dobrý doktor, takže udržet je naživu mu problém nedělá. A tady přichází to, v čem má Grotesque vynikat. Brutalitou a sadismem za hranicí únosnosti. Jelikož se mnou nějak výrazně nehnul SAW, Kostka, Collection, Srpski film a ani třeba Lidská stonožka, tak toto nemohlo také. S méně otrlejšími jedinci to ale jistě hne a některé scény až moc. Já ale musím ocenit postavu sadisty. Ne, opravdu nemám stejnou úchylku jako on, ale jeho klid a vyrovnanost na mě až skoro udělala dojem. A za posledních 10min, hlavně za jednu scénu kde jsem se opravdu zasmál, ty **** prostě dát musím. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmov ktorý budete buď nenávidieť, alebo ste milovníkom žánru a vychutnáte si brutálnu zvrátenosť, ktorá nemá hranice. Na jednej strane si hovorím že to mohol zrežírovať jedine narušený psychopat, ktorý by mal byť zavretý do ústavu s najvyššou ostrahou, no na druhej strane ako milovník hororov som si z časti splnil svoje exploitation chúťky a skonštatoval, že Grotesque sa jednoznačne zaraďuje do mojich top priečok v brutalite. Nebyť toho záveru,ktorý vyznel dosť komicky a pokazil mi dojem, hodnotil by som štyrmi hviezdami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Sadista používá řetězovou pilu značky Makita. (Yoshimitsu)
  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)

Reklama

Reklama